Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli chodzi o -60 na klimie to ja miałem u siebie taka sytuację, jak chciałem wymienić licznik i włożyłem do swojego auta benzyna 1.6 '97 licznik z auta benzyna 1.8 '96, dodatkowo jak na klimatroniku kanal 49 wskananie caly czas -60 i nic sie nie zmienialo a na zegarach wskazanie ok 90 to wyskakiwał mi na kanale 1 klimatronika błąd (nie pamiętam dokładnie jaki). Wydaje mi się, że może to być kwestia wsadu w liczniku może nieodpowiedni wsad...

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Kolego tu należy sie małe sprostowanie bo sprawdziłem czy to fatycznie tak jest jak mówiłeś z tym poziomem płynu chłodniczego i to tak nie działa. Właśnie jak poziom jest oki to obwód jest otwarty a gdy poziom spadnie to wtedy zamyka obwód pływak który jest w zbiorniczku. wiec zabiegi typu odpięcie czujnika nic nie dadzą. No chyba że połączymy dwa piny w kostce to wtedy działa sprawdzone i potwierdzone w 100%,mimo to dziękuje za podpowiedź.

Opublikowano

Tak to jakim cudem u siebie jak wypne wtyczke w zbiorniczku odrazu wywala komunikat, no chyba ze po lifcie zmienili instalacje

Opublikowano

ożliwe kolego.[br]Dopisany: 13 Styczeń 2010, 20:57_________________________________________________Wracam do tematu braku wskazań temperatury na klimatroniku na kanale 49 po zmianie licznika zauważyłem również że nie pokazuje mi obrotów silnika na klimatroniku i powtarza się błąd typu 50,3 po odczytaniu Vagiem to brak obrotów wałka rozrządu lub coś podobnego. Patrzyłem w schematach elektrycznych audi i z licznika wychodzą do klimy dwa sygnały ale nie wiem jakimi pinami. pewnie wsadem do epprom by sie to naprawiło bo raczej kodowanie nic nie da. Mam racje jak nie i ma ktoś jakieś pomysły to proszę o pomoc. Wgrywanie wsadu i wylutowywanie eppromu raczej mnie przeraża.

Opublikowano

Witam koledzy.

otóż po przeczytaniu tego watku zaczynam sie bawic w rezanko FIS ale mam do was pytanie.

Mam w aucie 1/2 Fis , autko z 2000r.Na zdjeciu owy licznik.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6607e9a0a4be446c.html

A chce go wymienic na takiego.[br] http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d639f84a3c477353.html

[br]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/02ae6e882393bc72.html

1. I chciałem sie zapytać czy ten licznik bedzie do mojego auta pasował.

2. Czy immo bedzie pasowało "oczywiście po zakodowaniu"

3. A może ktoś konkretnie wymieniał z 1/2 FIS na pełny fis i moze sie wypowiedzieć jakie napotkał problemy

Opublikowano

Ten licznik powinien pasować ale mnóstwo rezania z nim bedzie, zamiana pinów we wtyczkach, dorobienie wtyczki do fis (bo twoja nie będzie pasować). Szukaj licznika z cyfrowym zegarkiem, takim jak w Twoim liczniku, wtedy będzie to pikuś ;D

pozdro

Opublikowano

Hmm.

Na elektronice sie znam wiec nie powinno być problemu.

Ale myslałem ze nie bedzie musiało nic wielce byc zmieniane.

Myslałem ze wtyki beda pasowac i ze bede musial dorabiac tylko FIS

Ja w swoim nie mam zadnej wtyczki od FIS a wiec i tak trzeba bedzie kombinowac,

A druga sprawa znaleźć licznik z MFA + TDI + cyfrowy zegar jest naprawde cieżko, no oczywiście w rozsadnej cenie bo za 900 zł to mnie to wogole nie interesuje.

Opublikowano

Raczej ten licznik nie będzie u ciebie chodził po pierwsze immo po drugie magistrala CAN -licznik z zegarkiem analogowym jej niema, więc musisz szukać licznika z cyfrowym zegarkiem.

Opublikowano

Raczej ten licznik nie będzie u ciebie chodził po pierwsze immo po drugie magistrala CAN -licznik z zegarkiem analogowym jej niema, więc musisz szukać licznika z cyfrowym zegarkiem.

A dlaczego immo nie ma pasować ??? Przecież w licznikach tych już było immo3 , a moich wiadomości wiadomo mi że w moim jest też immo3 ??? chyba że sie myle niech mnie ktoś poprawi.

A drugie przecież chyba wszystkie po pierwszym lifcie liczniki miały w sobie CAN tylko ze w jednych podłaczony a w drugich nie ???

A i chciałem powiedzieć że podobno zegary sa z 2000r. Na ile to prawda to nie wiem.

Opublikowano

Hmm wydawało mi sie że jest immo2 ale pewni nie jestem co do CAN to np.

piny licznika 2000r. wtyk zielony

18 - Magistrala CAN high speed napędu (+)

19 - Magistrala CAN hjgh speed napędu (�)

20 - Magistrala CAN high speed napędu, ekranowanie

te same piny w liczniku z analogowym 99r zegarkiem są puste, na płytce licznika sa ścieżki ale brakuje elementów, nie wiem czy wszytkie z analogowym zegrakiem tak mają.

Opublikowano

panowie a jak to bedzie z moim licznikiem mam auto z 97r.pelny fis 2x26 plus 1x20,sterowanie z manetki i tempomat i dorwalem fisa z s4 z 98r. biale podswietlanie tez 2x26,1x20 te same kolory kostek....pytanie czy w zegarach od s4 jest immo,i czy bedzie problem ze zgraniem jakos tego???

Opublikowano

kolego krzysiek23 u Ciebie będzie plug&play, VAGTacho 2.5 zczytanie PIN'u i zakodowanie licznika od eSy do twojego silniczka

Opublikowano

kolego krzysiek23 u Ciebie będzie plug&play, VAGTacho 2.5 zczytanie PIN'u i zakodowanie licznika od eSy do twojego silniczka

dzieki wielkie :good: :good:

Opublikowano

Może wiecie jak to jest z czujnikiem temperatury płynu chłodzącego ?? To jest ten sam pod który jest podpięty klimatronik w którym na kanale 51 można odczytac temperaturę ?? U mnie musiałem przerabiać instalacje pod licznik po 98 roku i od początku nie miałem odczytu temperatury płynu ale miałem padniety termostat i myślałem że to przez to . Termostat zmieniony , w klimatroniku na kanale 51 odczyt jest , pod VAG też można odcztać temperaturęa w liczniku wskazówka stoi sztywno na 60 stopni. Licznik 2 podkładałem tez z fisem i tez lezy strzałka . Orginału licznika juz nie mam niestety , ale z tego co pamiętam tez tam leżała wskazówka , ale przez ten termostat myslałem ze tak ma byc . Teraz mam w kostce podpiety 8 pin pod 26 od starego licznika . Manetke od fisa juz podpiąłem i działa ok .

Krzysiek

Opublikowano

z kad wy pany te liczniki bierzecie i za ile na allegro nie mogę znaleźć takich z niebieską i żółtą kostką

Opublikowano

Doczytałem sie informacji , iz sa 2 czujniki . G2 - na potrzeby licznika oraz czujnik G62 na potrzeby Ecu .Więc jutro szukam co i jak sie u mnie psoci :)

Opublikowano

Doczytałem sie informacji , iz sa 2 czujniki . G2 - na potrzeby licznika oraz czujnik G62 na potrzeby Ecu .Więc jutro szukam co i jak sie u mnie psoci :)

kolego to jest ten sam czujnik, tzn to są dwa czujniki w jednej obudowie może wtyczka Ci nie łączy lub czujnik padł, ale jakby padł to byś miał błędy w ECU

Opublikowano

Z tego co pamietam w Passacie B5 sa dwa osobne czujniki . Sprawdze wieczorem po pracy u siebie co i jak jest w Audiku :)

Opublikowano

Panowie ja mam pytanko. Zmieniełem licznik na Fis plus tempomat, mam radio gamma i ma ono kostke mini iso z wolnymi pinami typu DATA CLOCK ENA i teraz jak podłcze się z licznika na te piny to będę miał info na fis czy trzeba coś przerabiać czy radio zmieniać, licznik jest z kostkami żółtą i niebieską.

Opublikowano

Panowie ja mam pytanko. Zmieniełem licznik na Fis plus tempomat, mam radio gamma i ma ono kostke mini iso z wolnymi pinami typu DATA CLOCK ENA i teraz jak podłcze się z licznika na te piny to będę miał info na fis czy trzeba coś przerabiać czy radio zmieniać, licznik jest z kostkami żółtą i niebieską.

Powinno działać