Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BRD] A4 Avant 2.0 TDI 170KM S-line Q - projekt zakonczony str. 1 i 15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale zobacz ze w odczuwalnej szerokosci wnetrza b8 jest szersze tylko o 1cm,wnioskuje to ze rysunkow ktore wkleil jedrekx-rysunki z gory

141cm do 140cm,napewno jest dluzsze ale minimalnie szersze w srodku

Opublikowano

ten wymiar jest do szerokości foteli... zobacz o ile jest dłuższy środek...największa róznica jest z tyłu na nogi i między fotelami...co zresztą widać na żywo po szerokości konsoli wokół szkrzyni biegów.

nie udowadniajmy sobie prosze że b8 jest takie same czy mniejsze niż b7 :D...

nie zapomnijcie o paczkach... tłusty czwartek dziś...trzeba się nawpier..najeść

Opublikowano

no to jest dobra wiadomość, a już myśłałem, że będę musiał na a6 się przerzucić, bo b7 z tyłu to w sam raz dla mojego 2.5 roczniaka w foteliku, a w zasadzie to zdecydowanie za mało..

Turdzi, czarny, czemu ?! :decayed: a ja marze o białym, a'la makki :wink4:

Opublikowano

KmK ja bym chcial bardzo bialy ale zona powiedzila ze nie bedzie jezdzic takim autem bo nie jest Doda :wink4: , do innych kolorow nie che mi sie doplacac , wiec zostaje w sumie tylko czarny.

A no i odebralem auto , jestem do przodu 2.5K :gwizdanie:

Opublikowano

do innych kolorow nie che mi sie doplacac , wiec zostaje w sumie tylko czarny.

duża jest dopłata do innych kolorów?

myślałem, że dopłata jest tylko do kolorów specjalnych ew. z linii Exclusive :thumbdown:

jak dla mnie w palecie kolorów Audi bardzo podoba się Mauritius Blau jak tu tyle, że B7, ale B8 też widziałem i live + fajne fele jest mega:

blaul.jpg

Opublikowano

ja bym teraz poszedł w imola yellow :evil:

Opublikowano

filip1001 pierwsze B7 mialem wlasnie w takim kolorze.Doplata do tego lakieru to 4K.Wole to wydac na cos innego.Niestety auto nie bedzie mialo wszytskiego co bym chcial bo jak sie zaczyna przegladac dodatki to idzie to niestety w dziesiatki tysiecy PLN :rolleyes: Bedzie mialo identyczna konfguracje jak obecne B7 + pare dodatkow.

tja , ja bym poszed w Daytona Gray ale niestety to z palety audi exclusive , a wiec 15K :wallbash:

Opublikowano
:pali:
Opublikowano

Turdzi, no ale Ona jest w ciąży, ma wahania nastrojów itd :wink4: może jednak ? :decayed:

mój znajomy architekt (istotne bo ma skrzywienia) twierdzi, że biały to nie kolor tylko podkład.. :naughty:

jeden piernik kolor, byle nie róż, Q wiem, że weźmiesz, 2.0T chyba też, ale tutaj zmieniałeś zdanie jak ciężarna :tongue4: względem 3.0tdi, a reszta i tak będzie cieszyć choćby dlatego, że będzie poprostu nowym autem :>

ale jako, że mitsu kończy z evo, to chyba obecnie jedyna sytuacja, że kupując evoX można to potraktować jako inwestycje :wink4:

Opublikowano

podobno zdementowali.. :wink4:

Opublikowano

filip1001 pierwsze B7 mialem wlasnie w takim kolorze.Doplata do tego lakieru to 4K.Wole to wydac na cos innego.Niestety auto nie bedzie mialo wszytskiego co bym chcial bo jak sie zaczyna przegladac dodatki to idzie to niestety w dziesiatki tysiecy PLN :rolleyes: Bedzie mialo identyczna konfguracje jak obecne B7 + pare dodatkow.

tja , ja bym poszed w Daytona Gray ale niestety to z palety audi exclusive , a wiec 15K :wallbash:

heh, wystarczy wejść na stronę www audi, i w konfiguratorze jak się zaczyna dodatki wybierać to szybko cena auta wzrasta, szkoda, że trzeba płacić za nieraz naprawdę pierdółki, biorąc pod uwagę, że audi samo w sobie już nie jest tanie, w sumie producent (marka audi) wychodzi na tym bardzo dobrze, bo raz, że audi kupowane jest przez określonych odbiorców, którzy czegoś bardziej nieprzeciętnego od auta oczekują tzn. rzadko bynajmniej w PL trafiają te auta np. do przedstawicieli handlowych itd, a dwa jak ktoś już je kupuje to dość często chce mieć niezłe wyposażenie, i zarabia się na aucie a potem na dodatkach :gwizdanie:

ciekawe kiedy ja będę stał przed takim problemem jaki kolor w aucie wybrać :przebiegly::decayed:

Turdzi, w każdym razie powodzenia w konfigurowaniu furki :hi:

Opublikowano

jeden piernik kolor, byle nie róż, Q wiem, że weźmiesz, 2.0T chyba też, ale tutaj zmieniałeś zdanie jak ciężarna :tongue4: względem 3.0tdi, a reszta i tak będzie cieszyć choćby dlatego, że będzie poprostu nowym autem

wieta prawda.Z 3.0 sie przeprosilem , nie chce juz gnojowozu a dwa cena nowego jest wrecz astronomiczna.Zrobie sobie wydesze , programik , potem wsadze K04 i tez 300 bedzie :wink4:

ale jako, że mitsu kończy z evo, to chyba obecnie jedyna sytuacja, że kupując evoX można to potraktować jako inwestycje

powiem ci ze bym kupil to na inwestycje ,ale u nas EX nie sprzedaja :decayed:

Opublikowano

Zwykly zwykly

Opublikowano

Turdzi z tego co czytam to przymierzasz sie do 2.0 TFSI i nie moge znaleść wątku, ale ktoś wspominał o problemach w tych silnikach w nowych audi. Dzisiaj mogę w pewnym sensie to potwierdzić. Dzisiaj byłem ze swoją a4 w serwisie i zgadałem sie z właścicielem a5 2.0 TFSI S-tronic, który też był na serwisie. Facet ma auto 10 miesięcy i już drugi silnik w aucie. Razem dwoma silnikami ma zrobione 36 kkm. W większości jeżdzi po mieście. Opowiada mi, że te motory biorą dużo oleju. Audi daje norme 0,45 litra na 1000 kilometrów, a najlepsze jest to że vw daje 1 litr na 1000 km :shocked: Objawy to zapaćkane olejem zawory dolotowe i tłoki, praktycznie jak w silnikach FSI i wypalone panewki korbowodu króregoś. Kod silnika to coś CD... Nowy silnik też mu bierze olej. Pokazywał mi wydruki z różnych for audi i inni też opisują, że te motory biorą duże ilości oleju. To tak ku przestrogi, żebyś nie musiał na sobie tego sprawdzać.

Opublikowano
:confused4:
Opublikowano

Czasem narzekam, ze moj silnik ma juz 12 lat... ale jak czytam o nowych dieslach i nawet benzynach, to... :rolleyes:

Bardzo chcialbym zmienic za jakis czas auto na B8, ale jaki silnik wybrac, zostaje jedynie 3.0T, na ktore raczej nie bedzie mnie stac przed 2020 r. :rolleyes:

Opublikowano

A jaką masz pewność, że 3.0T też nie ma tego problemu? Podobno (zasłyszane bo nie jestem specem) problem pojawia się przez wtrysk bezpośredni i odme. Odma wali olejem w kanały dolotowe, a przez to że wtrysk jest bezpośredni do cylindra, a nie w dolocie to benzyna nie czyści zaworów z nalotu. Wydaje mi się ta teoria logiczna.

3.0 TDI jest względnie mało awaryjne

Opublikowano

czyli piszesz o nagarze, który jest znany od dawna w silnikach FSI... w turbo fsi nie ma to dużego wpływu na osiągi (przykładem jest mój poprzedni BGB z 220KM w serii po 150k)

Opublikowano

Nie wiem jaki ma to wpływ na osiągi. Wiem tylko, że motory biorą dużo oleju i facetowi się rozsypał silnik. Pokazywał mi zdjęcia nagaru w jego silniku i wyglądało to podobnie jak FSI. Nagar na cylindrach i zaworach dolotowych. Ciężko mi stwierdzić czy to reguła, ale facet pokazywał, że na kilku forach poruszają temat bardzo dużego zużycia oleju przez te silniki. Moim zdaniem nie jest to normalne