Opublikowano 22 Czerwca 201412 l Mam okazję kupić kompletną wiązkę BOSE do Avanta, pochodzącą z B7. Wiązka jest w całości, nie pocięta i zawiera wszystkie PINY, łącznie z instalacją do centralnego i mikrofonu BOSE. Tanio nie jest, ale chciałbym zachować oryginalność instalacji. Czy ktoś wymieniał już kompletną wiązkę i mógłby odpowiedzieć : 1. Starą wiązkę trzeba wybebeszyć i w jej miejsce położyć tą pod BOSE? 2. Którędy dokładnie w kabinie leci fabryczna instalacja - środkiem czy progami? 3. Wiązka z B7 posiada inne wtyczki antenowe, czy nie będzie problemu przełożyć końcówki antenowe na te z B6? Zdjęcia omawianej wiązki
Opublikowano 22 Czerwca 201412 l a ja zostawiam starą wiązkę na której mam głośniki BOSE podłączone ale tylko tył ze wzmakiem to taki BOSE, dokładam ori wiązkę BOSE i mozliwe, że drugi wzmak BOSE i podłącze pod niego ori TUBE Audi w kole zapasowym, i zobacze czy zagra lepiej anizeli jak teraz gdy dzieli moc z z subem Bose znajdujacym się w półce jak bedzie lepiej to bede działał na dwa wzmaki BOSE
Opublikowano 22 Czerwca 201412 l 1. jak juz bedziesz bebeszył mozesz wyciagnąc , aczkolwiek pomysl czy niebedziesz czegos dokładal , wtedy kabelki ktore juz sa napewno sie przydadzą 2. ori wiazka leci srodkiem , czyli pod tunelem 3. co do anten to wtyki masz takie same i tego akurat bym niezmienial dzieki domin. moze kojarzysz czy wiazka kompletna konczy sie na wtyczce 32pin przy subie? chodzi mi przede wszystkim o to czy kable z lewej str bagaja zostaja nienaruszone (tam gdzie jest wzmak antenowy pod webasto i odbiornik fal radiowych pilotow)
Opublikowano 22 Czerwca 201412 l Montowałem to u siebie 3 lata temu. W lewej stronie bagażnika nic nie dłubałem. Rozważałem wyciągnięcie starej wiązki , ale ostatecznie została. Wiązka położona jest w "rynnie" przy tunelu środkowym. Dalej pod siedziskiem leci do prawej strony bagażnika , gdziem masz "suba". Zdemontujesz siedzisko to zobaczysz. Kabel antenowy zostawiłem "stary". A ten z wiązki Bose odwinąłem. Gdy zdemontujesz tunel środkowy i kosz panelu klimy/radia zobaczysz grube przewody zasilające (1.czerwono/niebieski i 2.brązowy) zaciśnięte i jeszcze w koszulce termo. Tak jak na twoim pierwszym foto. Odcinasz i zaciskasz lub lutujesz z nową wiązką Bose. Co do przewodów głośnikowych to pamiętam, że tez je odcinałem i lutowałem. Kolorystyka kabli jest taka sam. W ten sposób nie musiałem ciągnąć do każdego słupka i podmieniać pinów. Z głośnikiem centralnym tak samo. Głośnik centralny w Bose jest sterowany bezpośrednio ze wzmacniacza, a w serii połączony z przednimi głośnikami ( nie pamiętam dokładnie ,"+" z lewego przedniego głośnika, a "-" z prawego przedniego , lub odwrotnie ). Jest gdzieś schemat na forum. Pamiętam , że jeszcze przekładałem piny w czarnej kostce do radia ( to chyba były CAN-y). Przyłóż obie czarne kostki do siebie, zobaczysz które piny gdzie trzeba przełożyć. W wiązce którą miałem nie było przewodów do Mikrofonu, także tu nie wiem co i jak. Nie ma żadnych 3 piknęć po otwarciu samochodu. Nic nie kodowałem. Audio działa po dziś dzień.
Opublikowano 22 Czerwca 201412 l Ponoc mikrofon Bose wystepowal jedynie przy srebrnym wzmaku Bose a w czarnym nie, wiec ja mam to z glowy bo mam czarny wzmak a wkrotce dwa
Opublikowano 22 Czerwca 201412 l Ponoc mikrofon Bose wystepowal jedynie przy srebrnym wzmaku Bose a w czarnym nie, wiec ja mam to z glowy bo mam czarny wzmak a wkrotce dwa Mam srebrny wzmacniacz z 2007 roku. Nie montowałem mikrofonu. W wiązce nie było przewodów
Opublikowano 19 Lipca 201411 l Ludziska do czego podłaczyc ten kabelek czarny z wiazki sygnalowej od strony wtyczki radia? Ten kabelek z czarnego przechodzi w brazowy, czy to jest kabel izolacyjny calej wiazki? I gdzie podlaczyc go? do masy radia tj tego grubszego brazowego? Podlaczylem na probe radio i wszystko gra, wiec nie wiem do czego ten kabel jest?
Opublikowano 20 Lipca 201411 l Który pin wtyczki? Jak mówisz że od sygnału to może być ekran sygnału, a jak po prostu inny masowy kabelek od wtyczki radia to może Bose pin. Jedno i drugie pod masę audio najlepiej:wink:
Opublikowano 20 Lipca 201411 l Dokladnie to chodzi mi o ten kabelek w wiazce z sygnalowymi Bose konczacej sie za radiem ---------- Post dopisany at 16:19 ---------- Poprzedni post napisany at 16:18 ---------- Z wiazki sygnalowych wychodzi jako czarny a potem z kawalkiem brazowego jestcz mostkowany, na chlopski rozum chyba powinienem to podlaczyc do masy zasilania radia tj brazowego?
Opublikowano 20 Lipca 201411 l Kabelek idzie od wzmacniacza z sygnałem i jest to ekran sygnału. Tak, podłącz go do masy radia:wink:
Opublikowano 20 Lipca 201411 l A ktory kabelek odpowiada za napis BOSE na radiu? Po oczywiscie zakodowaniu Vagiem, mam Concert III z b7 a wzmak czarny i wiazka z B6
Opublikowano 20 Lipca 201411 l Gdzie jest fotka tej kostki bo nie moge znalezc? Przy nr ktorego posta moge je obejrzec?
Opublikowano 20 Lipca 201411 l Gdzie jest fotka tej kostki bo nie moge znalezc? Przy nr ktorego posta moge je obejrzec? View image: rns e
Opublikowano 22 Lipca 201411 l wszyscy się na to Bose poupierali.... Robert, a co proponujesz alternatywnego tak aby można było wrzucić w ori miejsca (odpadają dodatkowe wzmaki, przetwornice i głośniki zabierające miejsce w bagażniku) ?
Opublikowano 22 Lipca 201411 l Nie ma co za duzo wzmakow wkladac do auta bo akumulator niepociagnie za dlugo, zwlaszcza sluchajac muzy na postoju i zgaszonym silniku, a moze poprostu u mnie juz czas na zmiane aku choc w zime odpala moja benze 1.8T bez zajakniecia
Opublikowano 7 Sierpnia 201411 l Po wymianie na RNSe mam problem z buczeniem. Polega na tym, że im jaśniej ustawie ekran tym głośniej buczy, jak wyłączę całkowicie ekran buczenie ustaje. Miał ktoś taki problem?
Opublikowano 8 Sierpnia 201411 l Co mam zrobić z tym pinem BOSE żeby był napis na radiu, radio concert II Edytowane 9 Sierpnia 201411 l przez byradzio
Opublikowano 9 Sierpnia 201411 l Co mam zrobić z tym pinem BOSE żeby był napis na radiu, radio concert II Pin BOSE łączysz do masy. Tak jest z fabryki. Podpinasz VAG-a. Kodujesz w radiu. Sprawdzę jutro i opiszę dokładniej, bo nie pamiętam którą cyfrę zmieniasz. Chyba ,że ktoś odpowie wcześniej. Edytowane 9 Sierpnia 201411 l przez p.g.a