Opublikowano 31 Października 201411 l Koledzy, czy ktoś orientuje się jaka jest oryginalna długość wiązki bose od wzmacniacza do radia? Może ktoś ma wyciągniętą taką wiązkę i jest w stanie zmierzyć?Chodzi o to że kupiłem wzmacniacz bose i dostałem do niego wtyczkę z wiązką która jest ucięta, ma długość dokładnie 350cm od wtyczki do miejsca ucięcia.W wiązce są wszystkie przewody i tylko nie wiem czy wystarczy ta długość od wzmacniacza do radia żeby za radiem wszystko połączyć czy i tak będą muszą ją sztukować? Wiem że kabel do mikrofonu w lampce podsufitki na pewno będzie za krótki tylko czy pozostałe przewody wystarczą żeby je podłączyć prosto do kostki radia (chodzi mi zwłaszcza o przewód ekranowany/sygnałowy)?
Opublikowano 1 Listopada 201411 l Koledzy, czy ktoś orientuje się jaka jest oryginalna długość wiązki bose od wzmacniacza do radia? Może ktoś ma wyciągniętą taką wiązkę i jest w stanie zmierzyć? Chodzi o to że kupiłem wzmacniacz bose i dostałem do niego wtyczkę z wiązką która jest ucięta, ma długość dokładnie 350cm od wtyczki do miejsca ucięcia. W wiązce są wszystkie przewody i tylko nie wiem czy wystarczy ta długość od wzmacniacza do radia żeby za radiem wszystko połączyć czy i tak będą muszą ją sztukować? Wiem że kabel do mikrofonu w lampce podsufitki na pewno będzie za krótki tylko czy pozostałe przewody wystarczą żeby je podłączyć prosto do kostki radia (chodzi mi zwłaszcza o przewód ekranowany/sygnałowy)? W tym tygodniu prowadziłem kable od radia do wzmacniacza. Miały długość 4 m i były praktycznie na styk.
Opublikowano 3 Listopada 201411 l A możecie napisać którędy poprowadziliście wiązkę?Czy tunelem środkowym czy prawą podłogą i za schowkiem?
Opublikowano 3 Listopada 201411 l A możecie napisać którędy poprowadziliście wiązkę? Czy tunelem środkowym czy prawą podłogą i za schowkiem? http://a4-klub.pl/index.php?/topic/59353-all-b6b7-etap-stage-pierwszy-i-drugi-zmiany-wzmacniacza-na-bose/?p=1978894
Opublikowano 3 Listopada 201411 l no to tą trasą pod fotelem pasażera na pewno jest dłuższa wiązka, ja mam oryginalną i szła na 100% tunelem środkowym, przymierzałem ja dzisiaj tak na sucho i wychodzi mi na granicy, może wystarczy może nie.Czy ktoś puszczał wiązkę środkiem i wie jaka jest dokładnie długość przewodów ?
Opublikowano 4 Listopada 201411 l wiazka w orginale idzie tunelem srodkowym i tak lepie zrób mniej roboty, jak robia wiazke przyjmuje zawsze 4,5 mb
Opublikowano 4 Listopada 201411 l wiem że idzie tunelem środkowym tylko pytanie jaka dokładnie ma długość fabryczna wiązka od wzmacniacza do radia?Mam obciętą fabryczną wiązkę o długości 3,5 m i wydaje mi się że powinna wystarczyć a jak zabraknie to najwyżej 20-30 cm.4,5 m to za dużo moim zdaniem ale być może się mylę.
Opublikowano 5 Listopada 201411 l dzięki za info, w takim razie u mnie nie obejdzie się bez sztukowania
Opublikowano 13 Listopada 201411 l Witam Ile w BOSE jest głośników do SEDANA ?? Na llegro raz pisza że : w zestawie są 4 duże głośniki jeden mały na konsole plus subwoofer 4 GŁOŚNIKI DRZWIOWE , 4 CYKACZE DRZWIOWE , 1 W KONSOLE ,SUBUFER , WZMACNIACZ A ile w KOMBi/AVANT?? I jak z wiązkami ile jest w zestaiwe ?? 1 główna i do każdego głośnika w drzwi też sa ?? I Czy z kombi podjedzie do sedana ?? pozdrawiam
Opublikowano 13 Listopada 201411 l Witam Ile w BOSE jest głośników do SEDANA ?? Na llegro raz pisza że : w zestawie są 4 duże głośniki jeden mały na konsole plus subwoofer 4 GŁOŚNIKI DRZWIOWE , 4 CYKACZE DRZWIOWE , 1 W KONSOLE ,SUBUFER , WZMACNIACZ A ile w KOMBi/AVANT?? I jak z wiązkami ile jest w zestaiwe ?? 1 główna i do każdego głośnika w drzwi też sa ?? I Czy z kombi podjedzie do sedana ?? pozdrawiam https://www.bose.co.uk/GB/en/Images/Audi_A4_(B6)_Model_Year_2004_EN_tcm6-68501.pdf subwoofer z kombi nie podejdzie do sedana i na odwrót. Reszta czyli głośniki niskotonowe, centralny i tweetery są takie same avant=sedan.
Opublikowano 13 Listopada 201411 l Dzięki wielkie za konkretną i szybką ODP Jeszcze tylko jak poznam , że dany zestaw jest do SEDANA a KOMBI ?? Jakieś różnice ? I co do tej wtyczki 42 - 443 972 963C wtyczka 25-pin (starszy model wzmacniacza, końcówka 382A) lub 4E0 971 636 na 32-pin (nowszy model, 382C) jest do wzmazniacza z AVANT tylko ? Przy sedanie zapominam o niej tak ? Edytowane 13 Listopada 201411 l przez bartekzks
Opublikowano 13 Listopada 201411 l poznasz po tym ze do kombi wzmacniacz jest przykręcony do subwoofera a w sedanie wzmacniacz jest osobno a sub osobno. Reszta głośników taka sama.
Opublikowano 16 Listopada 201411 l Jakby komuś brakowało basu w Bose. . Tani sposób na dodatkowy głośnik basowy, wzmacniacz od A8. Zamiast centralnego obsługuje drugi głośnik basowy... O wiązkę z A8 łatwiej (i taniej), i nie wiele się różni... Edytowane 25 Lutego 201511 l przez Bromchit
Opublikowano 19 Listopada 201411 l Koledzy Właśnie przymierzam się do montażu Bose w mojej B7 MY 2007 z radiem Symphony 2+. Wziąłem się za przeglądanie schematów i odkryłem jedno połączenie między radiem a wzmacniaczem Bose o którym nikt nie pisze.Występuje ono na pewno w radiach symphony, concert i chorus od listopada 2006. Chyba nie ma fo w RNS-E i BNS ale tego nie jestem pewien więc proszę samemu sprawdzać. Na schemacie z elsy widać że w tych radyjkach należy połączyć pin nr 10 z zielonej 12-to pinowej kostki C w radiu z pinem numer 24 we wzmacniaczu Bose. Oryginalnie połączone są te piny przewodem o przekroju 0,35 w kolorze niebiesko czerwonym. Sprawdziłem to w oryginalnej wiązce z auta z roku 2007 i to połączenie występuje, nie ma go natomiast w wiązce z auta z roku 2005.Myślę że warto by dodać tą informacje do pierwszego posta dla tych którzy będą montować bose w B7 wyprodukowanych po listopadzie 2006 i wyposażonych w jedno z wyżej wymienionych radyjek.Nie wiem do czego służy to połączenie i tu pytanie do kolegów którzy są bardziej ogarnięci w temacie Bose- do czego to połączenie jest potrzebne?
Opublikowano 19 Listopada 201411 l Dzięki za wyjaśnienie. Mam jeszcze takie pytanko, czy ktoś orientuje się czy piny z kostek ISO da się przełożyć do kostki FAKRA? Chodzi o to że mam całą nie pociętą wiązkę Bose która od strony radia ma kostki ISO, moje radio ma kostki FAKRA i zastanawiam się czy wystarczy ze przełożę piny czy będę musiał je odciąć i założyć inne ?
Opublikowano 26 Listopada 201411 l Witam proszę o informacje kto z dolnego śląska pomógł by przy montażu / rezanku systemu bose wraz z kodowaniem prosze o info na priv.