Opublikowano 13 Maja 20179 l 13 godzin temu, Mateusz Wiśniewski napisał: A jakby wyrzucić te moduły to będzie wtedy pasować? Co musiałbym zrobić żeby była ori? Dodam że kable są na wszystkich pinach... Bo po podłączeniu jest sekunda muzyki trzy sygnały i nagle pisk. Czyli może być wina tych modułów i braku mikrofonu? Po zdjęciach na Google widzę że nie ma nic oprócz kabli to poprostu je uciąć? Nie mam pojecia co do za moduly, fabrycznie ich nie bylo. W oryginalnej wiazce bose leci zasilanie, sygnaly i wszystko jest ekranowane. 3 pikniecia sa gdy system nie znajduje mikrofonu Bose
Opublikowano 13 Maja 20179 l Już sobie poradziłem trzy sygnały mi zostały bo nie usunąłem mikrofonu ale z czasem to zrobię. Wyrzuciłem te moduły i teraz wszystko działa. Pytanie mam takie czy jak chce przód podłączyć to muszę dwa piny dołożyć do kostki jeszcze? I ciągnąć kabel do wzmacniacza.
Opublikowano 15 Maja 20179 l Ja jestem po montażu kompletnego Bose - mam teraz fabryke i nie mogę przestać słuchać:) Teraz po podłączeniu aktywnie przodu + montaż centralnego czuć że system ma kopa, aż wydaje mi się że gra za mocno. Na 1/4 głośności w aucie jest mega głośno, na 1/2 nie można wysiedzieć. Wszystkie ustawienia bas/treble/middle mam na flat czyli tak jak lubie. Czy ktoś mógłby mi podpowidzieć jak powinno wyglądać kodowanie Bose dla Concert III? Edytowane 15 Maja 20179 l przez turzol
Opublikowano 23 Maja 20179 l Czy w tej malej kostce po prawej co mam odciete kabelki cos tam musze podlaczyc ? Edytowane 23 Maja 20179 l przez greg24
Opublikowano 25 Maja 20179 l Dnia 24.05.2017 o 00:13, greg24 napisał: Czy w tej malej kostce po prawej co mam odciete kabelki cos tam musze podlaczyc ? Szkoda, że tu już nikt nie zagląda :/ Wydaje mi się, że nic tam nie muszę podpinać ale szukam opisu albo podpowiedzi jak się dobrać do suba w sedanie... zerkałem od dołu i wydaje mi się, że trzeba będzie od góry przez maskownice do niego się dobrać W Poniedzialek działam i dam znać jak to gra O ile wszystko dobrze podepnę i zagra
Opublikowano 25 Maja 20179 l Dnia 24.05.2017 o 00:13, greg24 napisał: Czy w tej malej kostce po prawej co mam odciete kabelki cos tam musze podlaczyc ? Ja kolego jak montowalem bose to nie miałem czegoś takiego więc chyba nie musisz. Widocznie to jest jakieś dodatkowe wyposażenie.
Opublikowano 25 Maja 20179 l ok podrzucę fote jak to wygląda od spodu ok znalazłęm info że to jakiś moduł anteny Edytowane 25 Maja 20179 l przez greg24
Opublikowano 25 Maja 20179 l 2 godziny temu, greg24 napisał: ok podrzucę fote jak to wygląda od spodu ok znalazłęm info że to jakiś moduł anteny Z tego co widzę to jest to wzmacniacz anteny prawdopodobnie do telefonu (bo jest ikonka telefonu narysowana) jeśli go masz to podłącz ale zapewne nie masz a jak masz to i tak nie używasz. Więc nie musisz podłączyć.
Opublikowano 25 Maja 20179 l 3 godziny temu, greg24 napisał: Szkoda, że tu już nikt nie zagląda :/ Wydaje mi się, że nic tam nie muszę podpinać ale szukam opisu albo podpowiedzi jak się dobrać do suba w sedanie... zerkałem od dołu i wydaje mi się, że trzeba będzie od góry przez maskownice do niego się dobrać W Poniedzialek działam i dam znać jak to gra O ile wszystko dobrze podepnę i zagra A żeby dobrać się do suba w Sedanie trzeba ściągnąć maskownice potem odkręcić cztery śruby i wyciągnąć wtyczkę id stopu i przy słupkach pierw wcisnąć w dół i pchać do tyłu i potem przy drugim słupku tak zrobić bo tam są takie jezyczki trzeba uważać żeby ich nie popsuć mi się z jednej strony tak bardzo nie udało tego wyciągnąć i jest delikatna szpara między słupkiem a półką na szczęście mam przyciemniane szyby to nie widać a najpierw trzeba za oparciami na zagięciach pociągnąć do sb bo też tam są zatrzaski. No i wtedy sub się trzyma od góry 3srubki (chyba) i jedna od dołu. Edytowane 25 Maja 20179 l przez Mateusz Wiśniewski
Opublikowano 26 Maja 20179 l 9 godzin temu, greg24 napisał: bardzo dziękuję za pomoc w poniedziałek czeka mnie niezła walka Lekko nie jest ale się opłaca mi jeszcze został przód do podłączenia ale i tak gra świetnie. Kabelki mam pociągniete tylko tyle że nie podłączyłem bo nie mam pinow
Opublikowano 28 Maja 20179 l EDIT: wie ktoś jak się rozbiera ten wtyk wzmacniacza Bose? Edytowane 29 Maja 20179 l przez countryFan
Opublikowano 9 Czerwca 20179 l Kupię i zlecę montaż kompletnego BOSE w B7. Okolice Trójmiasta. Info proszę na priv.
Opublikowano 12 Czerwca 20179 l mam problem, zmieniłem głośniki na bose tył i przód + wzmacniacz i nowa wiązka , ale nie mogę teraz zakodować , jakbym nie zmieniał nie gra przód, jakie powinno być prawidłowe kodowanie radia dla CHORUS II , brak zmieniarki i przycisków w kierownicy
Opublikowano 12 Czerwca 20179 l Miałem problem po dołożeniu bose że dźwięk miałem przytłumiony ,okazało się że coś musiało gdzieś we wtyczkach nie łączyć gdyż po wyczyszczeniu połączeń we wtyczkach wszystko zaczęło poprawnie grać i w końcu słuchać wysokie tony które wcześniej były przytłumiony . Także polecam dokładanie Bose Edytowane 25 Sierpnia 20178 l przez junior555
Opublikowano 12 Czerwca 20179 l Witaj, Coś jest nie tak w podłączeniu. Wiele osób na forum ma podpięte Bose na ori wiązce z harmana lub sam tył na wzmaku Bose (przód z radia np. concert) i są bardzo zadowoleni. Skontaktuj się z Domin-em, myślę, że będzie w stanie pomóc, Pozdrawiam
Opublikowano 18 Czerwca 20179 l Witam Koledzy, zalozylem calego BOSE zostalo mi tylko zakodowac radio. Radio posiadam chorus II (tak wiem zenada) i chcialbym zakodowac pod BOSE oryginalnie mialem 01000 przestawilem na 01200 i wystwtla mi sie napis BOSE, czy to oznacza ze mam juz zakodowane radio? Przy kodowaniu wyswietla mi sie cos takiego: VIN: WAUZZZ8E23A122128
Opublikowano 19 Czerwca 20179 l radio kodujesz zgodnie z posiadanym wyposazeniem. To ze wyswietla Ci sie napis BOSE to jeszcze o niczym nie swiadczy jak zakodowales i wszystko dziala poprawnie to jest git.