tomash77 Opublikowano 4 Maja 2007 Opublikowano 4 Maja 2007 Witam, Kilka dni temu zakupiłem w Niemczech Audi A4 Avant 1.9 TDI z 1999 r (model 2000) i na tablicy rozdzielczej, a dokładnie na cyferblacie prędkościomierza świeci się czerwona kontrolka AIRBAG. Samochód napewno nie był bity, sprzedający w komisie twierdził, że Audi ma zasadę sprawdzać co 100 tys km stan poduszek powietrznych i dla przypomnienia zaświeca się ta kontrolka. Czy ktoś wie coś na ten temat? Czy jest to prawda? Jeśli tak, to czy ta sytuacja wymaga odwiedzenia serwisu Audi czy normalny mechanik może to zrobić, jesli posiada te wszystkie komputery
DieselPower Opublikowano 4 Maja 2007 Opublikowano 4 Maja 2007 Chyba raczej bzdura jakich malo.. Błąd w Kompie jedz na VAG-a i niech ci to wykasuja... Albo cos bylo grzebane w aucie (ja tak mialem jak wyjelem wtyczke od pompy paliwa swiecilo sie AirBag) albo poprostu Autko bylo bite.. Pozdrawiam
Gość spedyt Opublikowano 4 Maja 2007 Opublikowano 4 Maja 2007 sprzedający w komisie twierdził, że Audi ma zasadę sprawdzać co 100 tys km stan poduszek powietrznych i dla przypomnienia zaświeca się ta kontrolka. Bzdura, jeżeli kontrolka nie gaśnie trzeba sprawdzić jakie są przyczyny, podpięcie VAG-a u mechanika który zna się na temacie Nie koniecznie auto jest po dzwonie
alvaro Opublikowano 4 Maja 2007 Opublikowano 4 Maja 2007 tomash77, zmykaj się przywitać zanim jakiś mod Cię opierdzieli :exclaim: http://www.a4-klub.pl/forum/viewforum.php?f=3 a co do poduszek to większego farmazonu nie słyszałem (o tych 100k), poradzę Ci tak jak przedmówcy tylko VAG i wszystko jasne
tomash77 Opublikowano 4 Maja 2007 Autor Opublikowano 4 Maja 2007 Wielkie dzięki za pomoc. Jeszcze dziś pojadędo znajomego mechanika, podłączy mi go pod komputer i sprawdzi co się dzieje. Myślę, albo skądś sam wyskoczyl błąd lub może coś się dzieje z jakimś czujnikiem od poduszek. Miałem niedawno tak samo w VW Vento. A swoją drogą za granicą to też się znają po chu...
SebMis Opublikowano 4 Maja 2007 Opublikowano 4 Maja 2007 obstawiam za dużą rezystancję bocznej poduszki, pewnie kabelek się poluzował pod siedzeniem.
alvaro Opublikowano 4 Maja 2007 Opublikowano 4 Maja 2007 obstawiam za dużą rezystancję bocznej poduszki, pewnie kabelek się poluzował pod siedzeniem. miałem to samo w poprzednim aucie (A4 mojego Staruszka)
DieselPower Opublikowano 4 Maja 2007 Opublikowano 4 Maja 2007 i wszystko juz jasne.. Potwierdzam koles gdzie kupywales Audicze musial sie fest znac (co 100k auto samo sprawdza poduszki...) Lepszego zbajerowania nie slyszalem.. Jedz jak najszybciej na VAG-a. pozdrawiam
tomash77 Opublikowano 4 Maja 2007 Autor Opublikowano 4 Maja 2007 Bajer rzeczywiście niezły, chociaż szczerze mówiąc uwierzylem w niego. Wiem jakie jaja elektronika zrobić i jakie producenci zonki podłożyć więc mnie to nic już nie zdziwi. A to Audi napewno nie jest po wypadku
Gość spedyt Opublikowano 4 Maja 2007 Opublikowano 4 Maja 2007 A to Audi napewno nie jest po wypadku Jeżeli masz pewność to sprawdz Vag-iem i wszystko się okaże
adamq Opublikowano 4 Maja 2007 Opublikowano 4 Maja 2007 co 100k auto samo sprawdza poduszki... A ja zawsze myślałem, że sterownik sprawdza poduszki po każdym włączeniu zapłonu. Jednak byłem w błędzie! Buahahahaha Pod VAGa podpinaj szybko!
bart73 Opublikowano 16 Maja 2007 Opublikowano 16 Maja 2007 Ja jak kupiłem autko wszystko było ok ale potem jak zakładałem ramki na licznik przy wypinaniu zapomniałem wyjąć kluczyka i teraz kontrolka Airbag świeci mi się dokładnie 2 min. po odpaleniu autka ale z tego co czytam to Vag powinien mi pomóc mam taką nadzieję
alvaro Opublikowano 16 Maja 2007 Opublikowano 16 Maja 2007 Ja jak kupiłem autko wszystko było ok ale potem jak zakładałem ramki na licznik przy wypinaniu zapomniałem wyjąć kluczyka i teraz kontrolka Airbag świeci mi się dokładnie 2 min. po odpaleniu autka ale z tego co czytam to Vag powinien mi pomóc mam taką nadzieję bez problemowo...
Gość Murzyn Opublikowano 16 Maja 2007 Opublikowano 16 Maja 2007 tak, aczkolwiek niekoniecznie. Czasami moze byc problem z kostka
Norbi TDI Opublikowano 16 Maja 2007 Opublikowano 16 Maja 2007 Ja jak kupiłem autko wszystko było ok ale potem jak zakładałem ramki na licznik przy wypinaniu zapomniałem wyjąć kluczyka i teraz kontrolka Airbag świeci mi się dokładnie 2 min. po odpaleniu autka ale z tego co czytam to Vag powinien mi pomóc mam taką nadzieję To samo zrobiłem :grin: i to samo było Vag załatwił problem i jest ok.
steff Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Panowie, a gdzie tych kostek i kabelków dokładnie szukać? A4 B5 1,6 1998 AHL. PZDR!!
pi0 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 u mnie sa pod fotelami z przodu slyszalem ze jak sie zaswieci AIRBAG mozna prubowac czyscic styki w tych kostkach ale nie prubowalem
Dragon30 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 u mnie był tak że jak fotel kierowcy podnosiłem lub obniżałem lub przód/tył to kontrolka mi się włączała. Umocowałem kostkę na sztywno pod fotelem i problem znikł
Rekomendowane odpowiedzi