metjus87 Opublikowano 7 Maja 2007 Opublikowano 7 Maja 2007 Zwracam sie z uprzejma prośba o udzielenie mi informacji na temat zawieszenia w B6. Chodzi o to czy wahacze w tym modelu równiez są aluminiowe?
alvaro Opublikowano 7 Maja 2007 Opublikowano 7 Maja 2007 czy wahacze w tym modelu równiez są aluminiowe? tak, dopiero b7 wróciło do stalowych...
woj-o Opublikowano 7 Maja 2007 Opublikowano 7 Maja 2007 a w b7 też jest normalne zawieszenie czyli wachaczowe. Czy wrócili to prymitywnego MCPersona (inaczej się to pisze pewnie ??
lukaszek13ns Opublikowano 7 Maja 2007 Opublikowano 7 Maja 2007 Witam podlaczam sie do tematu ze by, nie tworzyc nowego czym sie rozni zawieszenie w B5 i w B6, czy niczym sie nie rozni i, jest takie samo chodzi mi glownie o A4 z napedem qattro. I drugie pytanie chociasz nie wiem czy powinienem o nie pytac w tym dziale czym sie rozni B5 od B6 poza srodkiem i lampami przednimi.
Gość spedyt Opublikowano 8 Maja 2007 Opublikowano 8 Maja 2007 lukaszek13ns tutaj masz schematy przedniego zawieszenia http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=9262
marewel Opublikowano 8 Maja 2007 Opublikowano 8 Maja 2007 czy wahacze w tym modelu równiez są aluminiowe? tak, dopiero b7 wróciło do stalowych... Z tego co pamiętam to w b7 doszła aluminiowa zwrotnica,i wahacze dalej są alu.
Kamill Opublikowano 28 Marca 2008 Opublikowano 28 Marca 2008 Właśnie przymierzam sie do kupna b6 z 2004r. , mając już doświadczenie z zawieszeniem b5 wole być ostrożny i mam pytanie do użytkowników czy zawieszenia w b6 są tak samo podatne na zużycie jak w b5, czy są już bardzie trwałe ? Nie ukrywam ze auto będzie jeździło w większości po stolicy. Odgrzewam wątek bo nie znalazłem na forum odpowiedzi na moje pytanie, a przydało by sie w podwiesić takie informacje w FAQ.
cayenne Opublikowano 28 Marca 2008 Opublikowano 28 Marca 2008 Może to Cie zainteresuje http://www.a4-klub.pl/smf/zawieszenie/all_elementy_zawieszenia_mapco-t28105.0.html
Kamill Opublikowano 30 Marca 2008 Opublikowano 30 Marca 2008 Dzieki za odpowiedz o to właśnie mi chodziło.
Kubeł Opublikowano 6 Listopada 2008 Opublikowano 6 Listopada 2008 A ja dalej nie wiem podstawowej rzeczy: czy różnią się konstrukcyjnie obecnie produkowane wahacze do B5 i B6? Niegdzie nie mogę znaleźć o tym informacji. Na Allegro sprzedawcy piszą wszędzie, że wahacze pasują do roczników 00/01, czyli B5. A co z B6? Czy tak trudno jest dostać do nich te elementy?[br]Dopisany: 22 Październik 2008, 10:27_________________________________________________Nikt nie wie?
Lukaszxxx Opublikowano 23 Listopada 2008 Opublikowano 23 Listopada 2008 Wachacze sa identyczne z wyjatkiem dolnego prostego tego na którym jest amortyzator..a bardzo je łatwo dostac na allegro np. Dodam ze Lemforder to firma robiąca wachacze na pierwszy montaż.
Rekomendowane odpowiedzi