Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Wycięce katalizatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie tak... nie powinno świstać na biegu jałowym :wink4:

Opublikowano

ja widziałem już kilka afnów bez samego kata i żaden nie gwizdał na jałowym

Opublikowano

Że nie widziałeś to nie znaczy że może gwizdać :)

Opublikowano

U mnie jest dokładnie tak jak kolega napisał czyli:

kiedy EGR zostanie zamknięty a N75 otwarty słychać odglos że tak powiem odkurzacza (gwizdanie) kiedy EGR sie otworzy a N75 zamknie jest cisza.
.
Opublikowano

owszem ale sugeruje to że coś chyba nie gra prawda :cool1:

Opublikowano

wszystko gra Tomaczku :wink4: zależy od egzemplarza, u mnie np miło świszczy bez kata :naughty:

Opublikowano

Też tak myślę :)

wszystko gra Tomaczku :wink4: zależy od egzemplarza, u mnie np miło świszczy bez kata :naughty:

Opublikowano

W moim autku też przy wstawionej rurce zamiast kata słychać ciche gwizdanie turbinki na biegu jałowym.

Opublikowano

Kilka dni temu zalożylem zamiennik od Pana Andrzeja (tlumniki-gruchot) i musze przyznac ze wszystko jest solidnie wykonane a spasowanie idealne. Co do glosnosci turbiny po wypruciu kata a wstawieniu tego zamiennika to musze przyznac ze u mnie jest teraz ona mniej slyszalna ale to dlatego ze od poczatku jak zakupilem auto za katalizatorem byla dziura :decayed:

Opublikowano

koledzy wiem że mam 1.6 i nie poraża to mocą więc od razu mówię darujcie sobie te komentarze decayed ale mam takie pytanie nie wiecie jak to jest w tym 1.6 tzn można coś takiego przeprowadzić i nie będzie jakiś problemów z sondą lub przeglądem? http://www.allegro.pl/item904078639_strumienica_katalizator_audi_a4_passat_antpol.html warto to by było wsiąść czy lepiej zwykła rurkę wstawić. Ogólnie tak bym sobie chciał troszkę w tym kierunku pomodzić jak nadejdzie wiosna cheesy mocy to nie doda ale przynajmniej troszkę odetchnie po tylu latach tongue4

Opublikowano

witam

ta pucha w zamienniku od Gruchota to co to jest? jakieś wygłuszenie? z czego to jest zrobione? Ktoś tu zapodał zdjęcie i tam jakaś "mata" jest w środku??

Pan Andrzej może coś więcej naświetlić??

Opublikowano

Właśnie odebrałem ten zamiennik i wygląda to dość solidnie, ładnie spawane itd. a w środku puszki jest wygłuszenie jak w normalnym tłumiku:)

Opublikowano

hejka ten zamienik jest ok ja kupilem u gruchota tylko sama rure bez tego wygluszenia wstawilem i smiga autko odrzylo pozdrawiam :hi:

Opublikowano

witam cały zamiennik wykonany jest z materiału z domieszkom aluminium co wydłuża żywotność w środku jest rura dziurkowana i owinięte jest matą wyciszającą i to jest zaciśnięte i ob spawane pozostałą część zamiennika to widać gołym okiem . W przyszłości rozważam robić z kwa sówki . :notworthy:

Opublikowano

dzięki za info

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...