Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Czy jeździcie z włączonym ESP?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Czy jeździcie z włączonym ESP?

2. Jaki wpływ ma włączone ESP na prace silnika i spalanie.

Czekam na opinie.

Opublikowano

1) staram się wyłączać ESP, jak jest sucho to mam wyłączony

2) Było już o tym

Opublikowano

Ja praktycznie mam nonstop wlaczone ESP, okazjonalnie wylaczam jak chce ruszyc z ulanska fantazja a tak nonstop ON wole dmuchac na zimne :) .

Opublikowano

Sporadycznie wyłanczam, zależy od potrzeby.

Opublikowano

U mnie ESP siedzi na fotelu kierowcy a ASR to moja prawa noga.

W 80-tce jest identycznie. :cool::cheesy:

Opublikowano

Jeśli ktoś jeżdzi systemem binarnym to mu tylko przeszkadza... :grin:

Opublikowano

Always ON...dwa razy dupe uratowalo na zakrecie...raz nawet nie zdazylem skontorwac kierownica, a ESP wyprowadzilo autko na prosta :afro:

Opublikowano

Normalnie zawsze włączony, sporadycznie :grin::evil: nie :afro: -- zaleznie od okolicznosci :wink:

Opublikowano

Właśnie oglądałem program w tvn Turbo o tym że ESP nie wyłącza się całkowicie w nowych autach Audi :evil:

Opublikowano

zawsze włączony, nie widzę powodu żeby go wyłączać w czasie normalnej jazdy

Opublikowano

Właśnie oglądałem program w tvn Turbo o tym że ESP nie wyłącza się całkowicie w nowych autach Audi :evil:

To fakt jak lecimy bokiem z wył ESP to ABS coś tam jeszcze robi ( to chyba elektroniczna blokada dyfra) ale to tylko do czasu potem sie wszystko robi OFF i ogień (lataliśmy bokami po wawce i zero problemu ) Chyba kolesie z tvn turbo nie jarzą o co cho do końca :)

• 1 rok później...
Opublikowano

Zauwazlylem to w mojej NIUNI u jeszcze w A6 (2003 - 2.0 v20) mojego szefa, ze pomimo wyłączonego ESP cos tam sie dzieje i odczowam tak jakby coś tam jednak czuwało nad moją ciężką nogą.

Czy tak faktycznie jest ze ESP nigdy nie wyłącza się do końca...?

Opublikowano

ESP jest polaczone z ABSem,wiec nawet jesli sie go wylaczy calkiem,to ABS jeszcze dziala i moze sie wydawac,ze tak jest

Opublikowano

Na samym początku jak kupiłem auto to ESP było włączone do momentu względnego "wyczucia" auta. A teraz ESP OFF.

Kolega pisky zadał pytanie:

2. Jaki wpływ ma włączone ESP na prace silnika i spalanie.

Czy ktoś wie coś na ten temat ?

Opublikowano

ESP jest polaczone z ABSem,wiec nawet jesli sie go wylaczy calkiem,to ABS jeszcze dziala i moze sie wydawac,ze tak jest

No OK, ale ABS działa w odwrotną stronę niż ESP... Zwalnia chyba hamulce, a ESP zaciska. :mysli:

Opublikowano

No OK, ale ABS działa w odwrotną stronę niż ESP... Zwalnia chyba hamulce, a ESP zaciska. :mysli:

no tak,masz racje ABS nie pozwala na calkowite zblokowanie kol podczas chamowania,ale ESP wykorzystuje ABS do odwrotnego celu-jesli kola sie zaczynaja slizgac,ABS wkracza do akcji i je delikatnie blokuje i nie pozwala na dalsze,szybsze obracanie sie kol,co powodowalo poslizg

dwa rozne mechanizmy,ale wspolpracuja ze soba :wink4:[br]Dopisany: 12 Wrzesień 2008, 20:29_________________________________________________a czy ma jakis zwiazek ze zuzyciem paliwa-nie wydaje mi sie,ale moze miec zwiazek ze zuzyciem opon-tez kosztuja... :wink4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ESP - w 99% czasu włączone, wyłączam na placu pod marketem jak leży śnieg :evil:

Opublikowano

100% wyłączony , bo go nie ma :polew:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

to jak to jest z tym wl i wyl. jak zapalam autko to na tablicy sie nic nie swieci czyli esp jest wyl? jak wcisne knefel na panelu to zapala sie kontrolka esp na descs i swieci caly czas i wowczas esp jest wlaczona. dobrze to rozumiem?

Opublikowano

Jak się nic nie świeci to ESP działa, a jak świeci się kontrolka na stale to jest wyłączony.Jezeli kontrolka ESP mruga w czasie ekstremalnej jazdy to oznacza że system pracuje i być może akurat ratuje dupsko :naughty::hi: