Gość Mr. Axe Opublikowano 29 Października 2009 Opublikowano 29 Października 2009 ale Ty chyba nie czytasz co sie pisze. wszyscy sie smieja wlasnie dlatego ze to oczywiste ze do takich silnikow sie nie leje BIO bo rozpieprza wtryski. AUDI ma naklejki na klapce zeby nie lac BIO. a Ty jak najety ze mamy gdzies dzwonic. Dobra dobra niech wam będzie Starszy ma nauczkę i teraz na BP jeździ - ale 6koła poszło się jebać
aju Opublikowano 30 Października 2009 Opublikowano 30 Października 2009 a ja tam powiem że 320cdi wciąga wszytko mój pali wszytko, ja nawet takiego paliwa do AJM nie leję jakie żona do CDI
siemian Opublikowano 30 Października 2009 Opublikowano 30 Października 2009 Trzeba miec niezle w glowce,zeby zalac bio :decayed: bez takich prosze Co w tym dziwnego? Wiem, że niby to MERCEDES i to S-klasa ale co z tego jak pompowtrysi ma tak czułe i delikatne że je często szlak trafia. Nie wierzycie to wasz problem kolego GRIPPEN przepraszam posikałem się i i jeszcze do Merca S skoro nie wiezcie to wasz probleem] Wiem, że to jest MERCEDES i w dodatku S-klasa ale te silniki CDI mają bardzo czułe pompowtryskiwacze i się często psują, jeśli chcecie się przekonać to zajedzćie na pierwszy lepszy ASO Merceesa, i to nie było żadne BIO tylko zwykłe Ropsko na Orlenie ale Ty chyba nie czytasz co sie pisze. wszyscy sie smieja wlasnie dlatego ze to oczywiste ze do takich silnikow sie nie leje BIO bo rozpieprza wtryski. AUDI ma naklejki na klapce zeby nie lac BIO. a Ty jak najety ze mamy gdzies dzwonic. na moje to tez poroniony pomysl zeby lac taki szajs do S-classy. a przez te BIOszajsy nie tankuje na Orlenie wcale. zeby sie nie zastanawiac co akurat dzis maja na skladzie... a wracajac do tematu to glupio chyba STATOIL robi. do tej pory byla to jedyna stacja ktora wypracowala sobie taka opinie ze sprzedaje dobre paliwo a nie uszlachetniany szajs. caly czas tankuje na STATOILu bo jakos wzbudzaja zaufanie. a teraz jak dolaczaja do grupy marketingowego belkotu o super dodatkach to nie wiem co o tym myslec... Dajcie spokój Mr. Axe... Jak pisze że nie pisało BIO to napewno nie pisało... Pod napisem "Kujawski" nigdzie nic nie ma o BIO :polew: Pisało że z pierwszego tłoczenia to do eSy będzie dobry... to w końcu Merc :polew: :polew:
eMeM Opublikowano 30 Października 2009 Opublikowano 30 Października 2009 pojechaliśmy na serwis i okazało się że 3 pompowtryskiwacze padłyy odrazu i właściciel serwisu powiedział że nie można tym dieslem lać takiego paliwa Wiem, że to jest MERCEDES i w dodatku S-klasa ale te silniki CDI mają bardzo czułe pompowtryskiwacze i się często psują, jeśli chcecie się przekonać to zajedzćie na pierwszy lepszy ASO Merceesa jakie pompowtryskiwacze o czym ty piszesz ? ze niby serwis tak powiedzial ? w mercu nigdy zadnych pompowtryskiwaczy nie bylo
Gość Mr. Axe Opublikowano 30 Października 2009 Opublikowano 30 Października 2009 teraz żeś doje@ał Bravo Przecież widziałem i chyba wiem co jest w 3.2 CDI :decayed: :decayed:
siemian Opublikowano 30 Października 2009 Opublikowano 30 Października 2009 Ty doj**ałeś... Oj chyba nie wiesz... CDI ---> Common-Rail Direct Injection[br]Dopisany: 30 Październik 2009, 19:02_________________________________________________ejjj czemu dojeb_łeś zmienia się w dowaliłes....
Gość Mr. Axe Opublikowano 30 Października 2009 Opublikowano 30 Października 2009 no czy tam wtryski Sorki..... no ale nieważne było jak było i trzeba było wymienić bo się Tadeusz zakręcił Być może były wcześniej podjechane, ale auto z przebiegieem sprawdzonym równym 170000km żeby już wtryski poszły
bartezbest Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 W historii serwisowej mojego 270 CDI wtrysk wymieniali po 134 tys, jednak trzeba zaznaczyć że auto od nowości użytkowane w Polsce, a najlepsze że ten sam znowu szwankuje na zimnym (na szczęście na gwarancji)
adadur Opublikowano 1 Grudnia 2009 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Jak narazie paliwko na statoilu te zwykłe jest moim numero 1, następne jest Neste, Shell i długoooo długooo nic.
Yelo Opublikowano 1 Grudnia 2009 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Jak narazie paliwko na statoilu te zwykłe jest moim numero 1, następne jest Neste, Shell i długoooo długooo nic. Mocno zależy od miasta, chociaż...W Kaliszu po pomiarach ile l paliwa wchodzi do 5l kanistra najlepiej (najdokładniej) wypada Statoil
A-rek Opublikowano 1 Grudnia 2009 Opublikowano 1 Grudnia 2009 nie bede mowil skad wiem ale Orlen do zwyklej ON dolewa bodajrze do 10% BIO i jest on na stacjach sprzedawany jako zwykla ON wiec w tym jednym MR. Axe mial racje. nie wiem czy inne koncerny nie dolewaja BIO ale w przepisach jest dozwolone dolewac do 10% mieszanki (tak mi sie obilo o uszy)
H4mm3R Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zalałem na Statoli tego GOLD i odczułem poprawę w kulturze pracy silnika i poprawiły się korekcje na PD. Wcześniej jak wracałem z Niemiec to tankowałem we Wrocławiu na Orlenie na A4 i budą trzęsło na postoju, że szok...
elmo814 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opublikowano 26 Grudnia 2009 ten GOLD ze statoila to zwykła ropka do ktorej leja okolo 2 wiader uszlachetniacza na cała cystarne , info zasiegniete od pracownika obsługi stacji paliw:) jak sie dowiem jaki to uszlachetniacz dam znac:), to moze i na opale da sie zmiagac
grzes1150 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opał + mixol = lepszy wynik na hamowni Sprawdzone
Jarol Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opublikowano 26 Grudnia 2009 ten GOLD ze statoila to zwykła ropka do ktorej leja okolo 2 wiader uszlachetniacza na cała cystarne , info zasiegniete od pracownika obsługi stacji paliw:) jak sie dowiem jaki to uszlachetniacz dam znac:), to moze i na opale da sie zmiagac Wszyskie paliwa uszlachetnione tak są robione że jest to zwykły ON i dolew sie do niego uszlachetniacza. Ja ostatnio zalalem tego GOLD na statoil, auto dobrze na tym jeździ ale różnicy w pracy silnika nie widze.
aju Opublikowano 4 Stycznia 2010 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Panowie dziś pierwszy raz spotkałem się na statoilu przy pistolecie była wywieszka FORMUŁA ZIMOWA, wcześniej było tylko diesel gold, czy to chwyt marketingowy czy dodali coś?
bulk_1986 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Ta wywieszka jest już od dłuższego czasu - bynajmniej w Gorzowie. Dodam tylko, że robię już 3 bak na tym DieselGold i jestem bardzo zadowolony - startuje od 1 razu przy -18, telepanie się bardzo uspokoiło
domjenick Opublikowano 4 Stycznia 2010 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Panowie dziś pierwszy raz spotkałem się na statoilu przy pistolecie była wywieszka FORMUŁA ZIMOWA, wcześniej było tylko diesel gold, czy to chwyt marketingowy czy dodali coś? ...ja tam nie zauwazylem zadnej roznicy...
Rekomendowane odpowiedzi