Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Który zestaw kluczy polecacie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co powiecie koledzy na temat tych kluczy, z przeznaczeniem raczej do domowego użytku

http://www.allegro.pl/item796374992_coval_zestaw_komplet_narzedziowy_72_szt_super_cen.html

Myślę, że rączka na tych grzechotkach rozpuści Ci się szybciej niż myślisz :naughty::wink4:

Opublikowano

co powiecie koledzy na temat tych kluczy, z przeznaczeniem raczej do domowego użytku

http://www.allegro.pl/item796374992_coval_zestaw_komplet_narzedziowy_72_szt_super_cen.html

Myślę, że rączka na tych grzechotkach rozpuści Ci się szybciej niż myślisz :naughty::wink4:

ja mam podobny zestaw kluczy tej firmy i zlego slowa nie dam powiedziec... natomiast te z pierwszego linku zajezdzaja mi chinszczyzna... tylko ze ja za swoj zestaw zaplacilem 200zł. :wink4: jeszcze nie widzialem klucza firmy coval polamanego albo pogietego. Polecam ta firme :naughty:

Opublikowano

ja mam podobny zestaw kluczy tej firmy i zlego slowa nie dam powiedziec...

Każdy chwali swoje ;) Mi klucze z gumowaną rączką nie przetrzymywały próby chemii :decayed:

Wszystko zależy co się robi i jak się robi :)

Opublikowano

Moze guma na raczce nie jest zbyt trwala ale coval do uzytku domowego jest az nadto

Opublikowano

do uzytku domowego

:naughty:

Opublikowano

u mnie na warsztacie serwisowanych jest 14 duzych ciezarowek i do prac ktore nie wymagaja 5m rury tez daja rade :naughty:

Opublikowano

mam ten pierwszy zestaw Mannesmanna i jest bardzo dobry :good: :good: :good: :good: :good:

ostatnio odkrecalem największa grzechotką (1/2'') i 3 metrową rurą tylne resory piórowe w iveco

spokojnie wytrzymała a Stanley sie rozp......ł

oczywiście takie marki jak Proxxon, Gedore, Belzer, Bahco, Carolus, Knipex itd itp, to pierwsza liga ale bardzo kosztowna

na warunki warsztatowe klucze Mannesmanna sa mocne i trwałe

Opublikowano

Stanley sie rozp......ł

Stanley, to też porządna marka, z tym , że problem z nim taki jak z Castrolem.

Więcej na rynku podróbek niż oryginału :gwizdanie:

Opublikowano

nie dziwie sie ze nie ktore grzechotki strzelaja jak ktos stosuje je do mocno zapieczonych srub z przedluzeniem o rurke do tego sa w zestawach inne rzeczy nie grzechotki

Opublikowano

Stanley był ori od przedstawiciela firmy na Polske

przeznaczony był do testów, nie przeżył...... :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

Mam taki zestaw jak w pierwszym linku i moge go swiadomie polecic kazdemu. Podlanczalem te koncowki takze do klucza do kol na powietrze i nic- sladu nie zostawil.

Raz kumpel mial rozkreconego imbusa w koleczko, wziolem torxa z zestawu i konkretny mlot i wbilem go w srube. Na torxie nawet sladu nie zostalo... Do dzisiaj nie wiem ktory to byl.

Pozatym PROXXON-a tez polecam- reszty nie znam, ale te firmy mi wystarcza...

Opublikowano

Nie wiem, czy w dobrym dziale naskrobałem.

Nie wiem jaki zestaw kluczy kupić do babrania się z autem. Ma służyć uniwersalnie do wielu zastosowań, nie tylko Audi i ma być mocny. Grzechotki made in china 5 minut i nima to łamia mi się w palcach :)

Znalazłem na Alledrogo coś takiego:

http://www.allegro.pl/item814123315_xxl_215_kluczy_profesjonalny_najwiekszy_mannesman.html

http://www.allegro.pl/item800843899_klucze_nasadowe_180_el_zestaw_kluczy_fvat_hit.html

Jakie Wasze zdanie na temat tych gratów ? A może polecicie coś innego ?

Ani jedne ani drugie. Kup sobie albo Coval albo Yato za połowę ceny. Mannesman jakoś mi nie podchodzi. Kupiłem kiedyś kpl bitó i są badziewne. Zero precyzji.

Opublikowano

Yato

:sick3:

Opublikowano

A takie narzędzia jak SATA - "Czip Fus" ich używa :) Może jakiegoś Mopara sklece :slina:

http://www.allegro.pl/item808583947_sata_zestaw_150cz_kluczy_nasadowych_i_plaskich.html

:kox: :kox:

Szkoda, że tylko 3 płaskie z grzechotką jak za taką kasę :disgust:

To samo z odkuwanymi/udarowymi nasadkami .

Lepiej by się opłacało Bete na części kupic :naughty:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja równiez używam kpl. covala i jestem bardzo zadowolony. I był to jakiś średni kpl ok 130-150zł a nie ze grubą kase gigantyczny kpl. z czego się nie skorzysta. Polecam też podstawowe rozmiary płasko-oczkowych kluczy covala oraz te powszechne rozmiary jako grzechotki oczkowe są mega wygodne.

Aha za***iście jako przedłużka sprawuje się ori klucz do kół ;)

Opublikowano

Ja równiez używam kpl. covala i jestem bardzo zadowolony. I był to jakiś średni kpl ok 130-150zł a nie ze grubą kase gigantyczny kpl. z czego się nie skorzysta. Polecam też podstawowe rozmiary płasko-oczkowych kluczy covala oraz te powszechne rozmiary jako grzechotki oczkowe są mega wygodne.

o torx-ach zapomniałes napisac....

Opublikowano

o torx-ach zapomniałes napisac....

Wcale nie bo siedzą w tym komplecie :decayed:

Opublikowano

ja wlasnie korzystam w takiego zestawu i jestem bardzo zadowolony :wink4: