Gajzer Opublikowano 16 Czerwca 2006 Opublikowano 16 Czerwca 2006 Mam pytanie czy u was jest dosc głosno??chodzi o szum opon no i dziury, mam serie zawiehe a czuje sie jak by to byly sportowe, chodzi o halas, czym moze byc to spowodowane?? czy z tył sa takie czesci ktore wyciszaja zawieszenie?? bo najbardzij stuka mi tył?? sa jakies gumy lub cos w tym sttylu???
dziarule Opublikowano 17 Czerwca 2006 Opublikowano 17 Czerwca 2006 jesli chodzi o komfort u mnie jest cichutko, a na naszych polskich drogach jezdzi sie bardzo komfortowo w koncu zawieszenie wielowachaczowe ale wymienialem pol roku temu gumy i kilka czecsi w zawiasie...
Gajzer Opublikowano 17 Czerwca 2006 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2006 hmm moze za duzo oczekuje:) a jakie gumy mogamiec wpływ na komort?? czy amory tez??wiem ze mam jedna gume peknieta ale ona odpowiada ponoc za to zeby autko nie chodzilo w boki, czy tez moze miec wplyw,poprostu czuje jak by bylo twarde zawieszenie.
Gość zdeniu Opublikowano 17 Czerwca 2006 Opublikowano 17 Czerwca 2006 a moze Ty masz po prostu jakies sportowe zawieszenie lub deczko obniżony i utwardzony :mrgreen:
pet3r Opublikowano 17 Czerwca 2006 Opublikowano 17 Czerwca 2006 ja w moim autku tez czuje sie jak w jakims bolidzie - bardzo trzesie, wali, myszkuje w koleinach (ale to chyba wina kapci - 205/55R16), w zawieszeniu zostalo kilka czesci do wymiany (z tylu z lewej strony cos bardzo piszczy) ale reszta jest nowa. zawieche mam chyba standardowa. mam pytanie w zwiazku z zawieszeniem - czy w 2.6Q zawieszenie jest takie samo jak w innych wersjach, czy moze w jakis sposob wzmocnione?
spanky Opublikowano 17 Czerwca 2006 Opublikowano 17 Czerwca 2006 u mnie zaiwecha to seria ,alusy ori 15-tki z kapciami 205/60/15 i autko prowadzi sie komfortowo ... moze dlatego ze przesiadlem sie z B4 ktore nie ma zawieszenia .....
Furio Opublikowano 17 Czerwca 2006 Opublikowano 17 Czerwca 2006 ja po mojej audiczce zanim ją kupiłem też oczekiwałem ciut więcej komfortu, ale jestem bardzo zadowolony bo zamiast rozlazłego i bardzo miękkiego kombi mam coś co tak wygląda, a przy wysokich obrotach naprawdę może namieszać.Poza tym to jest auteczko na niemieckie autostrady , a nie Polskie oesy :-)
MARTiiii Opublikowano 18 Czerwca 2006 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Opony tez mają wpływ na komfort, również na hałas. Ze swoich Kleber Dynaxer nie jestem zadowolony, głośne.
dziarule Opublikowano 19 Czerwca 2006 Opublikowano 19 Czerwca 2006 tak tak opony maja swoj poziom szumu i przy zakupie trzeba na to zwrocic uwage... ja jezdze na 205/60R15 i jest tez malo komfortowo ale mi sie zdaje ze to wina twardych siedzen :roll: moze w 2.6 bylo lekko utwardzone zawieszenie nie wiem... w oplu zalozylem twardsze gumy zeby dluzej wytrzymaly i juz nie plynie jak dawniej
Hugo Opublikowano 19 Czerwca 2006 Opublikowano 19 Czerwca 2006 ja jezdze na 205/60R15 i jest tez malo komfortowo ale mi sie zdaje ze to wina twardych siedzen :roll: To co ja mam powiedzieć jak jeżdze na 225/40/18
wojtas-audi Opublikowano 19 Czerwca 2006 Opublikowano 19 Czerwca 2006 To co ja mam powiedzieć jak jeżdze na 225/40/18 No ja mam 225/45/17 ale jezdzi sie wedlug mnie duzo lepiej niz na seryjnych :mrgreen:
Gajzer Opublikowano 19 Czerwca 2006 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2006 dzieki wielkie myslalem ze tylko umnie jest szum mam opony ale lyse,naprawde łyse, max 1mm a nawet nie 1 kontrola i dowodzik,czy ma to tez jakis wpływ na hals?? np na wybieranie dziur lub szum?? dzieki i pozdrowionka
adadur Opublikowano 19 Czerwca 2006 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Dokładnie opony to "wrażliwy" punkt odnośnie hałasu. Moje tak 45-65km/h strasznie hałasują. na trasie kompletna cisza a prowadzenie opon w każdych warunkach całkowicie zadawalające.
dziarule Opublikowano 19 Czerwca 2006 Opublikowano 19 Czerwca 2006 na trasie kompletna cisza wiadomo bo mniejsze tarcie ale mozna kupic opony ktore maja zredukowany poziom halasu... To co ja mam powiedzieć jak jeżdze na 225/40/18 rozumiem was bo jechalem bmw850 235/35/iles tam i masakra w porownaiu z tym co mam i jesli chodzi o komfort to nie na nasze drogi takie szerokie opony bo nawet na malutkich koleinach rzuca autem na boki ze strach jechac ale po niemieckiej autostradzie :twisted:
Hugo Opublikowano 19 Czerwca 2006 Opublikowano 19 Czerwca 2006 mam opony ale lyse,naprawde łyse, max 1mm a nawet nie 1 kontrola i dowodzik,czy ma to tez jakis wpływ na hals?? np na wybieranie dziur lub szum?? dzieki i pozdrowionka A zamierzasz je zmienić czy czekasz aż się pokażą druty albo Ci opona wystrzeli , wypadniesz z drogi i rzowalisz się na drzewie :mad: Opone powinno sie wymieniać najpóźniej jak ma 4mm , bo później to już z oponą to ona za wiele wspólnego nie ma , oprócz nazwy
pet3r Opublikowano 19 Czerwca 2006 Opublikowano 19 Czerwca 2006 odczytalem dzis kody wyposazenia i mam cos takiego: 1BE = sports suspension/shock absorption to znaczy, ze moja zawiecha jest innego typu niz standardowa czy wszystkie 2.6Q taka maja?
wojtas-audi Opublikowano 19 Czerwca 2006 Opublikowano 19 Czerwca 2006 A zamierzasz je zmienić czy czekasz aż się pokażą druty albo Ci opona wystrzeli , wypadniesz z drogi i rzowalisz się na drzewie Opone powinno sie wymieniać najpóźniej jak ma 4mm , bo później to już z oponą to ona za wiele wspólnego nie ma , oprócz nazwy Chyba ze chce miec takie łyse - slike jak w autkach na torach :twisted:
Gajzer Opublikowano 19 Czerwca 2006 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2006 mam opony ale lyse,naprawde łyse, max 1mm a nawet nie 1 kontrola i dowodzik,czy ma to tez jakis wpływ na hals?? np na wybieranie dziur lub szum?? dzieki i pozdrowionka A zamierzasz je zmienić czy czekasz aż się pokażą druty albo Ci opona wystrzeli , wypadniesz z drogi i rzowalisz się na drzewie :mad: Opone powinno sie wymieniać najpóźniej jak ma 4mm , bo później to już z oponą to ona za wiele wspólnego nie ma , oprócz nazwy no zamierzam zamierzam tylko kasiorke zbieram bo chcem kupic jakies ladne fele , czyli komplecik, wiec chyba do zimy poszukam jakis dobrych uzywek a czasami mozna naprawde dostac ładne dobre tyle ze np na 1 os
marcinA4 TDI Opublikowano 19 Czerwca 2006 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Z całym szacunkiem ale A4 , paasaty b5 i b6 to jak dla mnie wozy drabiniaste zawieszenie wielo wachaczowe na nasze drogi to DRAMAT ale niemieccy konstruktorzy nie przewidzieli że większość tych aut trafi do polski mówie o tych powyżej 5lat
Hugo Opublikowano 19 Czerwca 2006 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Z całym szacunkiem ale A4 , paasaty b5 i b6 to jak dla mnie wozy drabiniaste zawieszenie wielo wachaczowe na nasze drogi to DRAMAT ale niemieccy konstruktorzy nie przewidzieli że większość tych aut trafi do polski mówie o tych powyżej 5lat Masz na myśli to , że pada na naszych dziurach czy jesteś nie zadowolony z komfortu??
Rekomendowane odpowiedzi