Gość ciasny Opublikowano 20 Listopada 2009 Opublikowano 20 Listopada 2009 Witam mam taki problem z moja audi po dłuzszej jezdzie jak zrobie tak około 200-300 km to na drugi dzien mam male kropki oleju pod silnikiem i niewiem skad turbo mam juz ponad rok po regeneracji z wrocławia dobrze chodzi ale gdzies stamtad jest ten wyciek ale po krotkich jazdach to nic niema pomozcie pozd
rookie Opublikowano 20 Listopada 2009 Opublikowano 20 Listopada 2009 a może spod uszczelki miski olejowej kapie?
Gość ciasny Opublikowano 20 Listopada 2009 Opublikowano 20 Listopada 2009 nie to wyzej kapie kolo turbiny
swirus Opublikowano 20 Listopada 2009 Opublikowano 20 Listopada 2009 witam mialem podobna sytuacje i u mnie okazalo sie ze odma byla zapchana... poczatkowo male plamki pod autem a z czasem lalo sie obficie z kazdej uszczelki... olej ciekl po skrzyni w tyl auta no i mialem doslownie wszedzie tylko nie w silniku pozdro
Gość ciasny Opublikowano 21 Listopada 2009 Opublikowano 21 Listopada 2009 aha ja WYMIENIALE FILTR ODMY ALE CO ILE SIE GO POWINNO WYMIENIAC MAM NA SWOIM ZROBIONE OKOLO 20 TYS KM
Grzegorz76 Opublikowano 22 Listopada 2009 Opublikowano 22 Listopada 2009 witam mialem podobna sytuacje i u mnie okazalo sie ze odma byla zapchana... poczatkowo male plamki pod autem a z czasem lalo sie obficie z kazdej uszczelki... olej ciekl po skrzyni w tyl auta no i mialem doslownie wszedzie tylko nie w silniku pozdro Po wymianie odmy samo przestało lecieć czy wymieniałeś uszczelki jakieś?
swirus Opublikowano 22 Listopada 2009 Opublikowano 22 Listopada 2009 witam mialem podobna sytuacje i u mnie okazalo sie ze odma byla zapchana... poczatkowo male plamki pod autem a z czasem lalo sie obficie z kazdej uszczelki... olej ciekl po skrzyni w tyl auta no i mialem doslownie wszedzie tylko nie w silniku pozdro Po wymianie odmy samo przestało lecieć czy wymieniałeś uszczelki jakieś? niestety samo sie nic nie naprawi wiec kilka uszczelek trzeba bylo zmienic
Gość ciasny Opublikowano 22 Listopada 2009 Opublikowano 22 Listopada 2009 odme zmienial mi mechanik niewiem jak z uszczelkami
denis911 Opublikowano 23 Listopada 2009 Opublikowano 23 Listopada 2009 nikt ci na odleglosc nie pomoze, musisz sam zdiagnozowac skad leci i wtedy sie tym zajac. Mozemy jedynie podawac typy w nieskonczonosc...
swirus Opublikowano 4 Grudnia 2009 Opublikowano 4 Grudnia 2009 co to jest odma odma = odpowietrzenie skrzyni korbowej silnika (filtr) czy jakos tak sie to nazywa
Sztomel Opublikowano 4 Grudnia 2009 Opublikowano 4 Grudnia 2009 a może by tak jakieś foto, wtedy można pogawędzić na temat wycieków a nie w ciemno walić porady.
Grzegorz76 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Opublikowano 10 Grudnia 2009 co to jest odma odma = odpowietrzenie skrzyni korbowej silnika (filtr) czy jakos tak sie to nazywa Ewentualnie - Separator mgły olejowej
wowo Opublikowano 10 Grudnia 2009 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Panowie, z tego motoru zawsze będzie lecieć jak z durszlaka :/
Grzegorz76 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Panowie, z tego motoru zawsze będzie lecieć jak z durszlaka :/ Niekoniecznie Jeżeli się o to zadba to nie będzie lecieć. U mnie fakt, leci i silnik mam mokry ale czy mam się tym przejmować jeżeli spalanie ok, oleju nie chłepce? Nieee, olewam to ciepłym moczem i pod spód nie zaglądam jak nie trzeba Pozdrawiam.
wowo Opublikowano 11 Grudnia 2009 Opublikowano 11 Grudnia 2009 O tym właśnie pisałem. Te jednostki są "dziurawe" jeśli chodzi o wycieki i czasem trzeba przywyknąć do zapaskudzonego silnika. Usunięcie niektórych wycieków w tym silniku kosztuje kupę PLNów.
Flyer Opublikowano 11 Grudnia 2009 Opublikowano 11 Grudnia 2009 No niestety, 2.5TDI maja tendencje do "ciekniecia"... moze ktorys z dekli zaworowych Ci puszcza? Jesli nigdy nie byly sciagane (wymieniane uszczelki) to cos moze juz leciec. Ogladales np. waz olejowy od turbiny? Masz pewnosc, ze to olej?
REDBULL83 Opublikowano 18 Lutego 2010 Opublikowano 18 Lutego 2010 Witam a u mnie wywaliło olej z filtra oleju, czyżby to odma zapchana?? ostatnio pojawiały sie kropki pod autem , a dziś plama że hej, zdjołem pokrywe górną silnika a tam sie leje z filtra, a był dokrecony, wypchneło uszczelke ale dlaczego???wymieniłem filtr i zobacze co będzie dalej, ale może to przez ta odme cholerna?? Ma ktoś pomysł??
Rekomendowane odpowiedzi