mich24 Opublikowano 29 Listopada 2009 Opublikowano 29 Listopada 2009 Witam.mam pytanie odnośnie dawki rozruchowej wiem gdzie się ją sprawdza jaka powinna być jej wartość bo ja mam na zimnym silniku 24.4mg a na ciepłym 18mg dodam ze ciężej odpala na zimnym silniku jak kręce na zimnym to czuje jak by łapał ale nie za pierwszym strzałem,dodam że rozrząd się pokrywa ze znakami kąt wtrysku oscyluje 48-53
Sztomel Opublikowano 30 Listopada 2009 Opublikowano 30 Listopada 2009 pierwsza rzecz to sprawdzenie czy świeczki grzeją a druga to czy kąt wtrysku sprawdzałeś w 000 Basic Settings - wiele osób myli BS z MB czyli Meas Block więc dlatego pytam.
koszynek Opublikowano 5 Stycznia 2010 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Panowie potrzebuje pomocy, nie mogę odnaleźć informacji o wartościach dawki startowej dla silnika AFN. Obecnie ta wartość u mnie wynosi 50mg, sądze że jest nieprawidłowa. Nie znam wartości granicznych, ewentualnie zalecanych, bądź fabrycznych. Czy fizyczne przestawienie głowicy nastawnika zmienia tę wartość? Miałem pewien problem z szarpaniem silnika (tak jakby chodził na 3 cylindry)na wolnych obrotach po jego nagrzaniu, przestawiłem wartość dawki z około 2mg na 3,4mg dla wolnych obrotów poprzez delikatne puknięcie w nastawnik z wcześniej poluzowanymi śrubami. Szarpanie ustało, niestety silnik gorzej odpala na mrozie, wcześniej zawsze od tzw strzała bez względu na temp. Zużycie paliwa oscylowało w granicach 6,7 litra w cyklu mieszanym, obecnie jakby wzrosło - niestety dokładnie nie sprawdziłem. Pozdrawiam i proszę o podpowiedź.
vauxhall95 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zalezy gdzie wy sprawdzacie ta dawke rozruchowa.Czy czasem to nie jest dawka paliwa(nie rozruchowa)
Rekomendowane odpowiedzi