Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zwracają Opłatę recyklingową

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ruszylo cos w temacie..?

Jakbyscie mogli to napiszcie chociaz do jakiej placowki isc po podanie.. :wink4:

Czy starostwo czy urzad celny czy moze jeszcze co innego :)

Opublikowano

no ciekawe ciekawe :good:

trzeba by pilnować tego tematu.

Opublikowano

nadal nic nie rozumiem, czy to jest zwrot akcyzy czy opłaty recyklingowego???????

Moim zdaniem nie interesuje nam kto to załatwiał dla kogo, tylko gdzie i jak!!

pozdrawiam

Opublikowano

nadal nic nie rozumiem, czy to jest zwrot akcyzy czy opłaty recyklingowego???????

Moim zdaniem nie interesuje nam kto to załatwiał dla kogo, tylko gdzie i jak!!

pozdrawiam

:good:
Opublikowano

Ruszylo cos w temacie..?

Jakbyscie mogli to napiszcie chociaz do jakiej placowki isc po podanie.. :wink4:

Czy starostwo czy urzad celny czy moze jeszcze co innego :)

ykk-u nie ma co się łudzić że oddadzą nam taką kasę :cool1: Za te pieniądze już na pewno sporo willi powstało panów ministrów :gwizdanie: Ja myślę że to nie realne.

Opublikowano

31 rejestrowalem auto i placilem recykling :decayed:

Opublikowano

31 rejestrowalem auto i placilem recykling :decayed:

ja przed świętami i też płaciłem :gwizdanie:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Forumowiczów. Moje pytanie jest takie: otóż dzisiaj zapłaciłem akcyzę za autko i jestem przed opłatami w skarbówce itp. Czy muszę płacić ten recykling czy może jednak jest już jakiś przepis który znosi tą opłatę ??

Chyba że zapłacić a potem ubiegać się o zwrot ?

Dzięki za podpowiedzi.

Opublikowano

zaplacic i ubiegac sie o zwrot, ale jeszcze nie zwracaja :wink4:

Opublikowano

i jakos sie nie zanosi zeby zwracali.. nie wiem po co to zamieszanie i opowiadanie ze "zwracaja"... nigdzie nie bylo mowy o zwracaniu tylkoo podwazeniu oplaty. nie pierwszy i nie ostatni raz Unia czepia sie oplat w polsce i z tych wszystkich oplat ktore zostaly zniesione na wniosek unii mozna na palcach jedenj reki policzyc te ktore zostaly zwrocone "wstecz"....

'

wykombinuja tak ze nic nie oddadza. uzbierali z tego pona miliard zlotych , ktory juz pewnie wyadli, a wy naprawde wierzycie ze ktos to odda bez walki???

Opublikowano

widzę, że tu niektórzy mylą pojęcie akcyzy z opłatą recyklingową....

Jest ktoś kto dostał już zwrotną kasę za recykling ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

znowu kupa papirów i czekanie :wallbash:[br]Dopisany: 29 Marzec 2010, 19:49_________________________________________________ale jeśli maja zwracać to wpadnie pare groszy :cool1:

Opublikowano

Sprowadzałem na początku 2006 roku przełom styczeń/luty wówczas - jak pamiętam chodziło raczej o opłatę recyklingową - Trybunał Konstytucyjny ogłosił że opłata recyklingowa jest bezprawna z tym że to miało wejść od kwietnia/maja ... nie weszło do dnia dzisiejszego, może wkońcu decyzja KE wymusi jakieś zmiany.[br]Dopisany: 29 Marzec 2010, 21:55_________________________________________________Sorki namotałem - poszperałem i ów decyzja TK dotyczyła Karty Pozjazdu :wallbash:

Opublikowano

cale zamieszanie beirze sie z tego ze nasze kochane wladze po prostu zawsze cos wymysla zeby wydoic obywatela.

placilismy za karte, zabronili to wymyslili recykling, zabronia to bedziemy placic za usmiech kierowniczki w wydziale komuniakcji...

:polew:

Opublikowano

cale zamieszanie beirze sie z tego ze nasze kochane wladze po prostu zawsze cos wymysla zeby wydoic obywatela.

placilismy za karte, zabronili to wymyslili recykling, zabronia to bedziemy placic za usmiech kierowniczki w wydziale komuniakcji...

:polew:

Dokładnie!

A co do tego co napisałem wcześniej, ze mi zwrócili kase za 3 samochody to mój błąd bo nie chodziło mi o recykling tylko o akcyzę :embarrassed: sorki za zamieszanie jakie wprowadziłem :embarrassed: ale tak jak pisałem latał za tym mój brat bo ja jestem w UK to dlatego ta pomyłka. Proszę o wybaczenie karę przyjmę bez żadnego problemu :bicz::decayed:

Opublikowano

A może podpucha,żeby zgłaszali się dobrowolnie i posprawdzać za ile "ojro" w umowie wpisane są cena aut-i do skarbówki :wink4:

Opublikowano

i jak ruszylo cos w temacie?

Opublikowano

Nie ruszyło nic i zapewne nic nie ruszy :confused4:

Opublikowano

To był mój pierwszy post i już taki błąd ja czekam na odpowiedz w związku nadpłaty za karty pojazdu... późno było i nie doczytałem przepraszam wszystkich. NO ALE !! Rozwinę temat w późniejszym czasie bo po 1 kwietnia 2006 ściągałem 2 samochody i płaciłem tą opłatę muszę to jeszcze sprawdzić więc dzięki wam dowiedziałem się że jeszcze jakąś kasę można odzyskać. :>

Na bank będę pisma składał do urzędu o zwrot i dam znać jeśli się czegoś dowiem a póki co kasuję wcześniejszy post.