Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przekładka z ośki na quattro w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 12.01.2018 o 22:25, koch007 napisał:

Koledzy mam komplet gratów z 2.0 tfsi do 1.8t bex czy wystarczy jak do zbiornika z 2.0 tfsi założę kosz z pompa od 1.8t lub 3.0 z quattro czy nie podejdzie?

jestem w trakcie przekładki też takiego zestawu do b7 1.8t mam wrzucony tył w poniedziałek jadę wrzucać skrzynię i wał . Jeśli chodzi o zbiornik z 2 tfsi to mi nie pasował wężyk ten grubszy od pompy do filtra niby się przerabia, ale ja nie ryzykowałem i koleś od, którego miałem zestaw miał bak od 3.0 asn. Przerzuciłem jeden przewód chyba to jest powrót ten co idzie od wlewu i pasuje. Jeden od pływaka jest na styk narazie jest ale zmienię na oryginalny z 1.8t.  Co do przełożenia pompy to niby nie pasuje ale tego nie wiem na pewno, niech się inni wypowiedzą..  Ogólnie niektórzy twierdzą że się da ten bak ogarnąć ale mi nikt nie chciał w tej kwestii pomóc, więc nie ryzykowałem. 

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 590,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
12 godzin temu, Misieqq7 napisał:

jestem w trakcie przekładki też takiego zestawu do b7 1.8t mam wrzucony tył w poniedziałek jadę wrzucać skrzynię i wał . Jeśli chodzi o zbiornik z 2 tfsi to mi nie pasował wężyk ten grubszy od pompy do filtra niby się przerabia, ale ja nie ryzykowałem i koleś od, którego miałem zestaw miał bak od 3.0 asn. Przerzuciłem jeden przewód chyba to jest powrót ten co idzie od wlewu i pasuje. Jeden od pływaka jest na styk narazie jest ale zmienię na oryginalny z 1.8t.  Co do przełożenia pompy to niby nie pasuje ale tego nie wiem na pewno, niech się inni wypowiedzą..  Ogólnie niektórzy twierdzą że się da ten bak ogarnąć ale mi nikt nie chciał w tej kwestii pomóc, więc nie ryzykowałem. 

Rozumiem bo w tym zbiorniku z tfsi nie ma wogole tego jednego przewodu co idzie od pływaka do filtra bo filtr paliwa w 1.8t ma 4 wyjścia a ten 2.0 3. Ale jeśli chodzi o sam zbiornik to różni się czymś czy identyczny jak miałeś okazję spojrzeć na oba?

Opublikowano
33 minuty temu, koch007 napisał:

Rozumiem bo w tym zbiorniku z tfsi nie ma wogole tego jednego przewodu co idzie od pływaka do filtra bo filtr paliwa w 1.8t ma 4 wyjścia a ten 2.0 3. Ale jeśli chodzi o sam zbiornik to różni się czymś czy identyczny jak miałeś okazję spojrzeć na oba?

Jest ten przewód on nawet pasuję. Wychodzi z pompy jak w ośce.  filtr trzeba swój dać wiadomo. W 1.8t od filtra w stronę silnika wychodzi zasilanie a ten drugi przewód do filtra idzie z baku od przewodu powrotu, który się rozdziela i łaczy sie z filtrem paliwa a druga część idzie w stronę silnika chyba do filtra węglowego. Także ten jeden przewód dajesz od ośki on jest przy samym wlewie od takiego białego zbiorniczka wychodzi. Najlepiej dorwać bak z 1.8t wtedy nic nie trzeba przekładać, bo w 3.0asn ten od pływaka przewód jest na styk i lepiej dorwać z 1.8t albo przedłużyć go. Zbiornik takie same na dole różnią sie troszkę kształtem ale z tego co wiem to pasują , ale ja nawet nie przymierzałem tego z 2 tfsi. 

Opublikowano
58 minut temu, Misieqq7 napisał:

Jest ten przewód on nawet pasuję. Wychodzi z pompy jak w ośce.  filtr trzeba swój dać wiadomo. W 1.8t od filtra w stronę silnika wychodzi zasilanie a ten drugi przewód do filtra idzie z baku od przewodu powrotu, który się rozdziela i łaczy sie z filtrem paliwa a druga część idzie w stronę silnika chyba do filtra węglowego. Także ten jeden przewód dajesz od ośki on jest przy samym wlewie od takiego białego zbiorniczka wychodzi. Najlepiej dorwać bak z 1.8t wtedy nic nie trzeba przekładać, bo w 3.0asn ten od pływaka przewód jest na styk i lepiej dorwać z 1.8t albo przedłużyć go. Zbiornik takie same na dole różnią sie troszkę kształtem ale z tego co wiem to pasują , ale ja nawet nie przymierzałem tego z 2 tfsi. 

To teraz jaki masz filtr, ile ma wejść i wyjść? Ja w ośce w bexie mam dwa wejścia i dwa wyjścia a jak oglądam zbiorniki z 3.0 czy z 1.8t to tez różnie jedne maja 4 drugie 3. Ten jeden dodatkowy wychodzi nie z pompy za pasażerem tylko od pływaka za kierowcą. Jakie zadanie ma ten dodatkowy? Czy mogę założyć bez tego i wtedy też filtr na 3.

Opublikowano
2 godziny temu, koch007 napisał:

To teraz jaki masz filtr, ile ma wejść i wyjść? Ja w ośce w bexie mam dwa wejścia i dwa wyjścia a jak oglądam zbiorniki z 3.0 czy z 1.8t to tez różnie jedne maja 4 drugie 3. Ten jeden dodatkowy wychodzi nie z pompy za pasażerem tylko od pływaka za kierowcą. Jakie zadanie ma ten dodatkowy? Czy mogę założyć bez tego i wtedy też filtr na 3.

filtr musi zostać z 1.8t. żeby podłączyć poprawnie musisz przełożyć jeden przewód ze swojego baku ten co idzie od wlewu bokiem zbiornika w stronę filtra , on łączy się z filtrem od przodu, natomiast ten z pływaka w 3.0 asn nie idzie do filtra paliwa tylko się łączy gdzieś obok w 3.0 asn a w 1.8t wchodzi do filtra od tyłu obok zasilania.  Ja go podłączyłem do filtra ale puściłem go górą bo jest trochę krótki . Oryginalnie ten przewód z pływaka  z 1.8t jest dłuższy i wyprofilowany żeby wejść za filtr. jak coś to napisz na priv

Opublikowano

Panowie, a pompa abs ze sterownikiem od b7 2.0tfsi podchodzi p&p do 1.8t b6 2003r ? tylko kwestia kodowania zostaje?

Opublikowano

Kup pompę od b6, pompy wizualnie się różnią i moze być problem z wpasowaniem od b7.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
11 godzin temu, bobikos napisał:

Kup pompę od b6, pompy wizualnie się różnią i moze być problem z wpasowaniem od b7.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Kolego a pompa od 3.0 asn z tiptronikiem 2001r może być do 1.8t 2003r. Tzn chodzi mi o odczyt tej prędkości 

Opublikowano

pompa ABSu nie ma nic do odczytu prędkości, obojętnie jaki silnik i skrzynia była w dawcy quattro ważne żeby była do danego modelu czyli do B6 od B6 do B7 od B7

u mnie jest pompa od 3.0 ASN a jak widzisz mam klekota 1.9 :)

Edytowane przez MemberA4

Opublikowano

Panowie właśnie dziś po północy wyjechałem quattro z garażu!!! wrzuciłem tył z pomocą Taty a skrzynie i wał u znajomego. Jest radość, było dużo nerwów. . Chciałem podziękować wszystkim tym co mi pomogli z  forum:) nie każdy chciał pomóc, ale na szczęście są jeszcze dobrzy ludzie;) 

pozdrawiam:)

Opublikowano

witam wszystkich z forum,siadla mi skrzynia mutitronik,i zamiast dawac do regeneracji postanowilem zmienic na manual plus quattro,czy znacie kogos w okolicy krakowa kto sie tym zajmuje,jakis mechanik godny polecenia

Opublikowano

Panowie numer pompy ABS pod quattro do a4 b6 1.8t manual potrzebuje. Bo jak miałem oska automat a zrobiłem swap na manual quattro to muszę zmienić co nie? "cos jeszcze trzeba zrobić? Kiedyś było coś wspomniane o przeróbce w kostce

Opublikowano
Panowie numer pompy ABS pod quattro do a4 b6 1.8t manual potrzebuje. Bo jak miałem oska automat a zrobiłem swap na manual quattro to muszę zmienić co nie? "cos jeszcze trzeba zrobić? Kiedyś było coś wspomniane o przeróbce w kostce
Wszystko jest w tym temacie. Co przepiąć, gdzie przepiac, jak wypiąć, jakich nr pomp szukać. Trzeba poświęcić trochę czasu na poczytanie a napewno się dowiesz ciekawych informacji [emoji4]

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Witajcie czy orientuje się ktoś z was czy do kabrioleta też można wsadzić Quattro w etce nie ma numerów podłóg i nie jestem pewny.

Opublikowano
16 godzin temu, MemberA4 napisał:

Wszystko jest w tym temacie. Co przepiąć, gdzie przepiac, jak wypiąć, jakich nr pomp szukać. Trzeba poświęcić trochę czasu na poczytanie a napewno się dowiesz ciekawych informacji emoji4.png

tak wiem ,że było tylko w poracy akurat byłem to nie miałem zbytnio czasu kopać..  Ale już znalazłem (chyba) tak wiec panowie pompa o nr 8E0614517A  do 1.8 T manual bedzie ok ?? prosze o szybka odp

Opublikowano
tak wiem ,że było tylko w poracy akurat byłem to nie miałem zbytnio czasu kopać..  Ale już znalazłem (chyba) tak wiec panowie pompa o nr 8E0614517A  do 1.8 T manual bedzie ok ?? prosze o szybka odp
Tak 517A taką najszybciej znajdziesz.

Opublikowano
W dniu 11.01.2018 o 11:59, bongod napisał:

Daj kolego znać jakie obroty masz na 6b przy 140. Mam teraz z bexa zestaw i masakra 3700 jednak przy dużo ;). Rozumiem że pod 1.8t p&p Ci podeszła skrzynia, półośki i dyfer?

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Kolego dziś sprawdzałem i przy 140 na 6b miałem coś lekko ponad 2900 obrotów. Także Soul87 się nie mylił:) 

Opublikowano

Elegancko :)

Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
1 godzinę temu, Misieqq7 napisał:

Kolego dziś sprawdzałem i przy 140 na 6b miałem coś lekko ponad 2900 obrotów. Także Soul87 się nie mylił:) 

To trzeba będzie robić przekładkę quattro na quattro :-D

Opublikowano

Witam Panowie

robił ktoś po wymianie na quattro regulację linek ręcznego? bo łapie mi za wysoko wcześniej łapał niżej? 

zmalałem coś takiego? robił ktoś z forum według tego czy jest jakaś inna regulacja?

* Dzięki automatycznej regulacji hamulca tylnego koła, nie jest już konieczna dalsza regulacja hamulca ręcznego. Ponowna regulacja jest wymagana tylko w przypadku wymiany cięgien hamulca ręcznego, zacisków hamulcowych, klocków hamulcowych lub tarcz hamulcowych.
* Nożny układ hamulcowy musi być odpowietrzony i działać prawidłowo.
* Dźwignia hamulca ręcznego, cięgna hamulca ręcznego i uchwyt muszą być całkowicie zamontowane

– Ustawić pozycję dźwigni przy zaciskach hamulcowych A = 1,5 mm za pomocą szczelinomierza
– Nacisnąć silnie pedał hamulca co najmniej 3 razy.
Dla lepszej przejrzystości dźwignia hamulca ręcznego jest przedstawiona w stanie wymontowanym.

a460180.png

– Nacisnąć przycisk odblokowujący poz. -2-. (Obydwa haki zatrzaskowe muszą chwycić ucha cięgien hamulca ręcznego)
– Puścić przycisk odblokowujący
– Przynajmniej 3 razy mocno pociągnąć dźwignię ręcznego hamulca
– Dźwignia ręcznego hamulca w położeniu spoczynkowym.
– Nacisnąć przycisk odblokowujący. (Obydwa haki zatrzaskowe muszą chwycić ucha cięgien hamulca ręcznego)
– Puścić przycisk odblokowujący
– Wyjąć szczelinomierz z zacisków hamulcowych

a460181.png

– Skontrolować ustawienie dźwigni na zaciskach hamulcowych.
– Odstęp A między dźwignią a ogranicznikiem powyżej 0 i poniżej 1,5 mm