Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakiej firmy wahacze polecacie do Audi?

WAHACZE W NASZYCH A4 753 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie wahacze polecacie ?

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a zakladal ktos was komplet wahacze firmy KRAFT,,to chyba ta firma od filtrow,,filtry ma dobre ale ciekawe co z zawiecha :mysli:,,na allegro mozna spotkac komplety tej marki,,tez mnie czeka wymiana i wlasnie sie zastnawiam nad kraftem,,cena ta sama a nawet nizej

http://www.allegro.pl/item956340818_kompletne_wahacze_audi_a4_a6_vw_passat_b5_b6_kraft.html

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 876,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

znajomy miał tej samej firmy kraft... i nie uwierzycie ale kula sworznia wypadła podczas parkowania po niecałych 10tys km :shocked:

filtry to knecht nie kraft

Opublikowano

Zadzwoniłem wczoraj do jedenej z firm z Gdańsku, chciałem sie dowiedzieć czy sprzedają MS. Pan powiedzał, że nie, ale ma KRAFT w cenie 550 pln-i ze trzeba czekac bo schodzą mu jak świeże bułki. Pytałem o LMO, TRW i FEBI-również ich nie miał-tylko na specjalne zamowienie, tylko KRAFT.

Opublikowano

dokładnie nie może być coś dobre skoro kosztuje 1/3 tego co Lemforder, już sama cena mówi za siebie

Opublikowano

Oryginalny Lemforder tylko bym polecił, w swoim B5, wymieniłem tylko 1 łącznik stabilizatora po 3 latach jazdy, w 2009r. A data produkcji wahacza 99r. Wcześniejszy właściciel też śmigał na tym zawieszeniu. Auto sporo obniżone + 17" felga. Fakt, nigdy nie jeździłem jak wariat po wyboistej drodze. A czasem nawet 20km/h po kostce.

Opublikowano

a ja rozmawiałem ostatnio z gościem któy prowadzi swój warsztat, sam jeżdzi tylko OOOO ( a 8) i twiwerdzi ze zadnego lem czy coś innego nigdy nie zamontuje w swoim samochodzie, nie jeden raz już spotkał się z zawodnoscią tych firm, ma dojścia do wachaczy orginalnie montowanych w procesie produkcji ( 100% orginalności)

Opublikowano

a ja rozmawiałem ostatnio z gościem któy prowadzi swój warsztat, sam jeżdzi tylko OOOO ( a 8) i twiwerdzi ze zadnego lem czy coś innego nigdy nie zamontuje w swoim samochodzie, nie jeden raz już spotkał się z zawodnoscią tych firm, ma dojścia do wahaczy orginalnie montowanych w procesie produkcji ( 100% orginalności)

to mu powiedz,żeby się jebnął w łeb, znam takich cfaniaczków co maja części z fabryki :polew: :polew: :polew: :polew:

czyli lemforder to też lipa ? :polew: to nie Ci powie na czym on jeździ tą swoją A8, założę się że to pierwszy model A8 i to sprzed liftu :wink4:

Opublikowano

To poinformuj Twojego mega mechanika że dla fabryki też jakaś firma robi podzespoły i akurat przy zawieszeniu jest to pewnie LEMFORDER a to że się spotkał z zawodnością tych firm to chyba normalne bo nie ma rzeczy niezawodnych a druga sprawa to jak ktoś kupuje LEMFORDERA z allegro z cenę niższą niż u producenta to co się później dziwi że mu szybko padło jak podróbkę kupił.

Opublikowano

to mu powiedz,żeby się jebnął w łeb, znam takich cfaniaczków co maja części z fabryki :polew: :polew: :polew: :polew:

czyli lemforder to też lipa ? :polew: to nie Ci powie na czym on jeździ tą swoją A8, założę się że to pierwszy model A8 i to sprzed liftu

a tu Ciebie zadziwię że nie tą pierwszą akurat:)

Opublikowano

karolasterka

nie o to chodzi, po prostu dziwi mnie jak człowiek, który prowadzi warsztat i sam jeździ Audi twierdzi, że lemforedr to lipa :mysli:

Opublikowano

Nyna swieta prawda :hi: takichpseldo znawcow to z daleka omijac :tongue4:

Opublikowano

A na poważnie:

http://www.a4-klub.pl/smf/all_ranking_wahaczy-t11963.0.html

Podkleiłem tam kilka informacji.

Za pytania typu: Co myślicie o MS, Co myślicie o FEBI, Co myślicie o Johnsonach :blink: etc.. Będą kropki..

- jak macie propozycie co do uzupełnienia pierwszego postu to śmiało piszcie.

Opublikowano

A idzie gdzies kupic te MS pojedynczo? Jedna strone zrobilem na febi, dla porownania druga zlozylbym na czyms tanim. Tylko ze wszedzie sa zestawy a z przyczyn wyzej opsanych dwie strony sa mi zbedne.

Opublikowano

A idzie gdzies kupic te MS pojedynczo? Jedna strone zrobilem na febi, dla porownania druga zlozylbym na czyms tanim. Tylko ze wszedzie sa zestawy a z przyczyn wyzej opsanych dwie strony sa mi zbedne.

ja się nie spotkałem

ale za to wyczytałem na allegro że na Master Sporty dają 2 lata lub 80 tyś km gwarancji :shocked:

nawet nie wiedziałem

Opublikowano

Po 3 latach jeżdżenia po polskich drogach, na 17" kołach, i średnim zawiasem. Padł mi prawy łącznik stabilizatora, okazało się, że to był Lemforder, z roku 1999. Tak jak pozostałe wahacze.

Wymieniłem go, pojeździłem pól roku nadal nic nie stukało i idealnie się prowadziło, autko sprzedałem, zrobiłem nim osobiście 60tyś. A ile zrobił poprzedni właściciel? Strach pomyśleć - tylko LEMFORDER :)

:hi:

Opublikowano

No u mnie przy 270k km wszystko od nowosci i wy*rabane juz na maksa bylo. Zdradzieckie to zawieszenie, stukac nie stukalo a luzy masakra. Trzeba rozpinac i sprawdzac zeby miec 100% pewnosci.

1) 270.000 na wahaczach i padły ? - nie wierzę.. ładny szajs musiał być. :kox:

Kwestia drog.. nie ma sie co slinic na lemka, u nas moim zdaniem nic nie moze za dlugo jezdzic bo byloby to fizycznie nie mozliwe.

:mysli:

Czyli nie ma co wkładac ori części ?

Lepiej tanie zamienniki ? :chytry:

Opublikowano

Oryginalny Lemforder tylko bym polecił, w swoim B5, wymieniłem tylko 1 łącznik stabilizatora po 3 latach jazdy, w 2009r. A data produkcji wahacza 99r. Wcześniejszy właściciel też śmigał na tym zawieszeniu. Auto sporo obniżone + 17" felga. Fakt, nigdy nie jeździłem jak wariat po wyboistej drodze. A czasem nawet 20km/h po kostce.

Ty wariacie, nie zabij się przy takich szybkościach i to jeszcze po kostce :)

Ja mam zrobione 40 tys (na 80 tys jest podobno gwarancja), i jak narazie jest cichutko, zawieszenie ładnie pracuje.

Na przebieg (40 tys) składa się ok 50% trasy i 50% dziurawego miasta Łódź (dwa razy skrzywiłem felgę stalową, a zawieszenie wytrzymało)

PS Wcześniej miałem Audi 100 i mało mnie interesowało zawieszenie (to tak na marginesie), przez ok 10 lat jazdy A100 wymieniłem raz zawieszenie (1000 zł=4 amorki + 2 wachacze z przodu, końcówki drążków). Dodam że u mnie jest wszystko robione na czas i ta A4 już mnie trochę kosztowała (przez rok włożyłem w nią 3000-TRAGEDIA), gdzie w A100 koszt roczy popsutych części autka 23 letniego był na poziomie 300 zł)

Opublikowano

Bobik_b u forumowych sprzedawców zakupisz oryginalne zestawy LEMFORDERA z gwarancją, że są oryginalne. Konkurencyjne ceny , zajrzyj do działy Rabaty, promocje.