Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakiej firmy wahacze polecacie do Audi?

WAHACZE W NASZYCH A4 753 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie wahacze polecacie ?

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

35 000 km i cisza :gwizdanie:

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 874,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

A masz całe zawieszenie MS, czy końcówki drążków z wypasu (LMO, TRW)?

Opublikowano

założyłem 2 lewe górne wahacze Mastersport niecałe 2 lata temu (10.2009) , przejechałem ok 45 000 , i są ok

teraz będę wymieniał 2 prawe górne , zobaczymy, ile wytrzymają

Opublikowano

u mnie prawe gorne sypnely sie po 3000 km. :wallbash: koncowki masakra niecale 2000 :wallbash: co do reszty narazie cisza.

Opublikowano

NIGDY WIĘCEJ MASTER SPORT. 20 tys. i cały dół do wymiany . Są w gorszym stanie niż Lem-y , które wywaliłem po

zakupie pojazdu. Ludzie nie dajcie się nabierać na to badziewie. Master Sporty tylko super wyglądają ale żywot ich

bardzo krótki. Inna sprawa, że takie zawieszenie jak w A4 kompletnie nie na nasze wertepy,zwłaszcza na kulanie po

mieście ale i tak marki nie zmienię - za całokształt. :a4fan:

Tak konkretnie to: oprócz luzów na sworzniach, przeguby pod amorami się jakby sprasowały i tłuką się masakrycznie

(u mnie zawieszenie fabryczne 1BE więc twardsze niż standardowe ).

Opublikowano

Qrcze podlacze sie do tematu... Qzynek mial MS i okolo 25 tys zaczelo mu sie sypac :kwasny: , inny zas ma tez MS i ma juz 40 i dalej jezdzi, a droge maja ta sama do roboty. Podobne odleglosci i obaj maja ori 1BA i 16 alusy. Wiec, nie wiem czym jest spowodowana ta roznica :mysli: . I dodam ze obóm Qzynkom, ja wymienialem zawieche i skrecalem ja w pozycji roboczej, czyli tak jak beda jezdzic.

Opublikowano

:hi: Mnie też czeka wymiana wahaczy ... do dzisiaj przymierzałem się do kupna kompletu LMO, jednak po przeczytaniu dużej ilości stron w tym temacie, mam dylemat :mysli: czy nie zdecydować się na komplet wahaczy MS. Na MS przemawia wiele argumentów "za": niska cena za komplet, w miarę pozytywne opinie, nie mam w planach dużo jeździć swoją A4. Na komplet LMO musiał bym wydać 1500 zł + kasa dla mechanika :mysli:, co daje ponad półtorej mojej wypłaty ;( ;(

Z drugiej strony w swojej A4 mam zamontowane jakieś sportowe zawieszenie - gwintowane (z takim już kupiłem, sam ich tam nie pchałem), i jest cholernie twarde :confused4:, wujek coś tam mi wspominał, że takie zawieszenie na naszych drogach powoduje szybsze wybijanie się elementów zawieszenia (czy coś takiego...). No i tutaj jest mój dylemat :mysli: czy wykosztować się, kupić LMO i mieć jakąś pewność, że będą się dobrze spisywały ... czy zaryzykować zakup MS. Doradźcie coś proszę :embarrassed:

Opublikowano

ja na MS nie narzekam ale jak było tu wspominane są MSy i są MSy trzeba kupować u sprawdzonych sprzedawców...bo LMO też są podróbki...druga sprawa jeśli gwint cię denerwuje wymieniaj na serii 1BA lub ewentualnie 1BE... na pewno ktoś na forum chętnie się zamieni :)

Opublikowano

Wymieniłem zawieche komplet MS śmigam rok 15 tyś km, dziury w mieści szok W-CH , staram sie uważać :shocked:

Nic nie puka i stuka jak z ogłoszeń allegro :>

Opublikowano

Dajcie jakiś link do Mastersporta :naughty:

Opublikowano

stanmonika na Allegro

kupowałem i jest ok

Opublikowano

ja sam nie wiem co wyslec o nich, po tej akcji z MS jednemu 25tkm i kapa, a drugi 40tkm i jezdzi, to sam nie wiem :gwizdanie: i zdecydowalem sie na ori LMO ze zeszlifowanymi znaczkami :audi: i zobacze jak dlugo posmigam... :mysli:

Opublikowano

Panowie, drugi raz kupuję zestaw Mastersportów

Z poprzedniego byłem zadowolony, pośmigał 25 tys. km i sprzedałem auto, bo było za niskie.

Kompletny zestaw z końcówkami drążków kierowniczych 563 zł z wysyłką. Czekam aż przyjdzie kurierem.

Wymiana u mechanika 300/400 zł

Pozdro

Opublikowano

jak moje LMO sie sypna predzej niz 40tkm :kwasny: , to to pier**le i skusze sie na MS, moze akurat mi sie dobra partia trafi :gwizdanie: :?:

Opublikowano

jak moje LMO sie sypna predzej niz 40tkm :kwasny: , to to pier**le i skusze sie na MS, moze akurat mi sie dobra partia trafi :gwizdanie: :?:

No pewnie, bez sensu przepłacać, a nasze drogi tak je doje#!ą i tak je doj#b!ą.

Nie ma sensu, tym bardziej, że za każdym razem wymienia się komplet, co podwyższa aktywne bezpieczeństwo jazdy.

Opublikowano

ja mam to dobrze, ze sam se dlubie przy autku :decayed: i nikt mi kitu nie bedzie pier**l wciskal, ze cos jest zrobione a cos nie, ale jak narazie to dojezdzam LMO i narazie (odpukac w nie malowane drewno) cisza :)

Opublikowano

Z poprzedniego byłem zadowolony, pośmigał 25 tys. km i sprzedałem auto, bo było za niskie.

Kompletny zestaw z końcówkami drążków kierowniczych 563 zł z wysyłką. Czekam aż przyjdzie kurierem.

Pozdro

łoo to aż tyle zaoszczędzam ! :tongue4:
Opublikowano

u mnie właśnie rozsypał się prawy dolny tylni wachacz. przejechane na MS ok 40tysi myśle że jak za tą cenę to w miarę dobry wynik :good:

Opublikowano

dobry wynik, dobry :decayed:

Pozdro

dopiero tera tego posta looknalem :embarrassed: ...no to troche uda mi sie zaoszczedzic :gwizdanie: