Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Są już jakieś aktualniejsze mapy na 2013 rok?

I btw. dlaczego navi czasami się gubi? Drugi raz już stało mi się to dzisiaj w Nowogardzie... Navi kieruje mnie w prawo i gdzieś wyprowadza w pole, potem jak załaduje trasę drugi raz to jestem ciągle na off-road :grin:

I jak za pierwszym razem ustawiam trasę to na FISie też mi się pojawia, ale jak zgaszę silnik to już znika i muszę robić trasę od nowa, żeby na FISie się pokazała Navi :facepalm:

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 803,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Czy ktoś wie co to za kabel? Został mi po RNS-D

Wygląda jak dodatkowa antena (?), no ale nie ma miejsca na jej wpięcie w RNS-E

rnso.jpg

Opublikowano

http://imageshack.us/a/img411/6233/rnso.jpg

przecież RNS-E ma gniazdo dla tego kabla

540x405_rns_e_dvd_do_audi_as_1361780.jpg

<br /><br />

Opublikowano

http://imageshack.us/a/img411/6233/rnso.jpg

przecież RNS-E ma gniazdo dla tego kabla

http://s9.postimage.org/nwj9fh7uj/540x405_rns_e_dvd_do_audi_as_1361780.jpg

<br /><br />

No tak ale to wejście przysłania biała wtyczka Fakra która jest w adapterze

te0016_1.jpg

Opublikowano

no to do tego białego plastiku w puste miejsce wkładasz tą wtyczkę tylko chyba trzeba zdjąc ten czarny zatrzask z niej

Opublikowano
no to do tego białego plastiku w puste miejsce wkładasz tą wtyczkę tylko chyba trzeba zdjąc ten czarny zatrzask z niej

To jest pewne? Plastik czarny zdjąłem , zabezpieczenie na wtyczce (to różowe) wyjąłem i ten wtyk wydaje się za duży . Po prostu nie pasuje

Opublikowano

Hmm, raczej musi pasować może tą przejściówkę masz jakąś dziwną

Opublikowano
Hmm, raczej musi pasować może tą przejściówkę masz jakąś dziwną

Kupiona w naviservice, dokładnie z tej aukcji

Adapter antenowy FM RNS-E RNSE Audi przejściówka (2585076766) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

no to musi pasować niema bata,

Opublikowano
Panowie mam problem i mam nadzieje że ktoś coś poradzi.

Chyba zemściło się na mnie kupno taniej navi z "nieznanego" źródła , pisałem o tym parę postów wyżej.

Sytuacja ma się następująco navi działała normalnie i nagle przestała . Dźwięk podczas odtwarzania muzyki z płyty jest zniekształcony i z dyskietki sd był taki sam aż przestała czytać sd , to znaczy nie raz czyta ale nie ma już dźwięku.

Dźwięk jest tylko dobry podczas słuchania radia. Więc można wyeliminować końcówkę mocy.

Myślałem że to może wina lasera i podmieniłem na chwile napędy z kolegą i jest to samo .

Nagrałem filmik jak to wygląda :

PROBLEM Z RNS-E !!! ZNIEKSZTAŁCONY DŹWIĘK - YouTube

Czy można jakoś sprawdzić za pomocą vaga albo może w navi jest taka opcja gdzie wywali mi jakieś błędy co sie mogło uwalić .

Znających się na sprawie proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu .

Z góry dzięki za pomoc .

Panowie dalej walczę z tym problem .

Po zmianie softu na stary sw550 który dostałem od kolegi z forum jest to samo. Dziwne tylko bo sprawdzeniu w opcjach jaki jest soft pokazywało mi X--- , czyli coś jest zrypane. Rns-e nie obsługuje poprawnie formatu Mp3 z CD i z SD . Słychać muzykę tylko dźwięk jest zniekształcony jak w filmiku wyżej.

Standardowe Audio CD czyta normalnie , tak samo płyty ze zmieniarki cd .

Mapy na dvd jeszcze nie sprawdzałem bo nie mam ale już zamówiłem i czekam na przesyłkę . Aktualnie mam spolszczony soft sw750 i jest to samo . Navi miała wgrywany nowy kod pin bo nie miałem i po tym wszystko sie wykasowało .

Na innym forum dowiedziałem się że to może być wina softu i najlepiej jak bym miał oryginalną płytkę żeby to sprawdzić .

Czekam na wszelkie sugestie jak rozwiązać ten problem .

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

warto kupić RNS-E LED z a3 ? Przełożyć panel, nie będę miał żadnych problemów z podłączeniem ? sory może głupie pytanie ale nie znam się zbytnio :kwasny:

Opublikowano

Witam, mój problem poprzedni właściciel wymienił małą nawigacje na rns-e, mapy nie działają zastanawiam się czy jest dobrze podpięta czy w ogóle ma antenę, sprawdził bym to gdybym wiedział jak wyciągnąć nawigacje bez specjalnych urządzeń, od czego zacząc sprawdzać poprawność podpiętej instalacji, lub mozę ktoś jest z okolic północnej wlkp. Poznań.. itd. chętnie bym podjechał aby spojrzeć na to fachowym okiem.

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam, mój problem poprzedni właściciel wymienił małą nawigacje na rns-e, mapy nie działają zastanawiam się czy jest dobrze podpięta czy w ogóle ma antenę, sprawdził bym to gdybym wiedział jak wyciągnąć nawigacje bez specjalnych urządzeń, od czego zacząc sprawdzać poprawność podpiętej instalacji, lub mozę ktoś jest z okolic północnej wlkp. Poznań.. itd. chętnie bym podjechał aby spojrzeć na to fachowym okiem.

Pozdrawiam

Jak nie straszny Ci dystans to wbijaj do mnie (Września).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie jak mam mała navi i tam kabel z anteny idzie do bagażnika ale teraz przy składaniu RNS trzeba ściągać podsufitkę i ciągnąć przez dach i słupki do tunelu? Jak to rozwiazaliscie?

Opublikowano
Panowie ,podepne się pod temacik. Mam RNS-e i kolor FIS w B7. Jak zrobić , aby na górze na Fisie gdy jest odtwarzana jakaś piosenka albo leci jakieś radio , następywała zmiana wyświetlania. Teraz mam przykładadowo ...

Słucham kawałka PONO - Oddech , to na FISIie pojawia mi się PONO....

nie ma dalszej części. U kumpla w B6 i RNS-D tekst się zmienia i suma sumarum idzie odczutać cały kawałek. Niby nie jest mi to do ncizego potrzebne , ale ja muszę mieć wszystko na tip top ;)

Pomoże ktoś ?

Sprawa druga. Jak włączyć coś takiego jak na foto. Takie przybliżenie na na skrzyżowanie . Zeby widzieć na jakim pasie sie ustawić ?

http://global.images10.fotosik.pl/116/e2fcd45e7b4c348b.jpg

Opublikowano
Panowie ,podepne się pod temacik. Mam RNS-e i kolor FIS w B7. Jak zrobić , aby na górze na Fisie gdy jest odtwarzana jakaś piosenka albo leci jakieś radio , następywała zmiana wyświetlania. Teraz mam przykładadowo ...

nie ma dalszej części. U kumpla w B6 i RNS-D tekst się zmienia i suma sumarum idzie odczutać cały kawałek. Niby nie jest mi to do ncizego potrzebne , ale ja muszę mieć wszystko na tip top ;)

Pomoże ktoś ?

Sprawa druga. Jak włączyć coś takiego jak na foto. Takie przybliżenie na na skrzyżowanie . Zeby widzieć na jakim pasie sie ustawić ?

Dołączam sie do pytań

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nikt nie pomoże ??:kwasny:

Opublikowano

Pomoże ktoś ?

A szukałes w ustwieniach NAVI w RNS E ? :wink:

Co do plikow MP3 tu masz temat moze ktos podpowie ---> http://a4-klub.pl/nawigacja-car-audio-cb-radio-17/all-b6-b7-znikajace-pliki-mp3-karty-sd-rns-e-182547/

Opublikowano

Pomoże ktoś ?

A szukałes w ustwieniach NAVI w RNS E ? :wink:

Co do plikow MP3 tu masz temat moze ktos podpowie ---> http://a4-klub.pl/nawigacja-car-audio-cb-radio-17/all-b6-b7-znikajace-pliki-mp3-karty-sd-rns-e-182547/

Wooo też by mi się przydało, bo zawsze się motam z jakiego pasa jechać :grin: