Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A da się zrobić tak żeby pokazywało ograniczenia prędkości itd.?

W ogóle te alejki u ciebie jakieś takie ładniejsze są...

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 801,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Czyli co w końcu trzeba ustawić żeby pokazywał zjazdy?

Opublikowano
A da się zrobić tak żeby pokazywało ograniczenia prędkości itd.?

W ogóle te alejki u ciebie jakieś takie ładniejsze są...

Są ładniejsze, bo to nowy, ledowy wyświetlacz w rns-e...

A ograniczeń NIE da rady zrobić. I pod tym względem nasze sat-nav-y z softem z 2008r zawsze będą gorsze od tom tomów, gdzie aktualizację będziesz miał na bierzaco

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

---------- Post dopisany at 01:20 ---------- Poprzedni post napisany at 01:19 ----------

Kupić nowy rns-e...

Opublikowano

Ale ja z 2k10 RNS mam chyba (zresztą jutro sprawdzę), albo z 2k07 albo 8.

Opublikowano

Kupić nowy rns-e...

Ja mam navi z 2007 z końcówką T i normalnie pokazuje zjazdy , wszystko zależy od softu :wink:

Opublikowano

Kupić nowy rns-e...

Ja mam navi z 2007 z końcówką T i normalnie pokazuje zjazdy , wszystko zależy od softu :wink:

a jaki masz soft może podrzucisz:naughty:
Opublikowano

aktualnie mam soft z pl menu od znanego kolegi z forum :wink:

Z tym że najpierw wgrałem soft który mam na płycie dvd z mapami na 2012 (płyta nie ori , jakiś backup)

Ogólnie moja nawi jest tak porezana systemowo że aż się dziwię że wszystko dobrze chodzi :kox: . I do tego złożona z trzech innych :facepalm: . Mam chyba procek z navi z 2010 roku

Opublikowano

A ja dalej się bujam ze swoją, w tym tygodniu był u mnie gościu z oryginalnym kablem i oprogramowaniem vcds i tez się nie mógł połączyć z navi, miałby ktoś jeszcze jakiś pomysł? próbowałem już wszystkiego praktycznie oprócz podpinania jej u kogoś ale takiej możliwości zbytnio nie mam :(

Opublikowano

a czemu nie masz możliwości podpięcia u kogo innego??

Opublikowano

Ja nie mam tej opcji ze zjazdami... A soft mam 350 coś chyba :whistling:

Opublikowano
a czemu nie masz możliwości podpięcia u kogo innego??

Wiesz co jak pisałem tego posta pomyślałem o znajomym który ma b5 z 2000 roku, jutro się do niego odezwę, aczkolwiek idealni byłoby z kimś z b6 a takiego kogoś nie znam, mój mechanik kiedyś taką jeździł ale teraz już zmienił. Ale Ty barrowiec nie jesteś z Coventry przypadkiem? I masz b6 tez :)

Opublikowano

jestem, jestem... a gdzie dokładnie mieszkasz??

Opublikowano

napisze na priva

Opublikowano

Kupić nowy rns-e...

a jaki masz soft może podrzucisz:naughty:

Wladi przecie u Ciebie to jest:facepalm: bawiłeś sie navi i wyłączyłeś zapewne:grin: w ustawieniach nawi zaptaszkuj punkt na mapie:naughty:

Opublikowano

Domin Ty mnie nie denerwuj:decayed: właśnie wczoraj sie bawiłem bo stwierdziłem że tego nie mam muszę z powrotem to przestawić:facepalm:

Opublikowano

wielkie thanks dla barrowiec1 za podpięcie mojej navi i załatwienie sprawy z językiem :thumbup1:

Opublikowano
wielkie thanks dla barrowiec1 za podpięcie mojej navi i załatwienie sprawy z językiem :thumbup1:

Browar był :drunk::naughty:

Opublikowano

nie było, aczkolwiek się należy i jeszcze myślę będzie okazja na to :D

Opublikowano

Witajcie.

Do mojego A4 B6 produkcja 09.2003 model 2004 Avant 1.9TDi quattro Bart-s zainstalował RNS-E rok 2010 , bluetooth (części od Siemiana) i tempomat . Moje auto przed tą przeróbką posiadało fabrycznie FIS czerwony (monochromatyczny) i radio Audi Concert CD Grundig na CAN.

Bart-s bardzo się starał i swoją pracę przeprowadził starannie, ale kilka tematów budzi moje wątpliwości.

Mianowicie:

1. Gdy włączam nawigację to na fisie w licznikach pojawiają się wyświetlenia nawigacji, ale gdy tylko otworzę drzwi (wtedy na wyświetlaczu pojawia się animacja otwartych drzwi) a potem drzwi zamknę, nawigacja już nie wyświetla się na fisie w licznikach. Pomaga wyłączenie i włączenie RNS-E lub zatrzymanie celu podróży i ponowne wznowienie.

2. Jak łączy się lub rozłącza bluetooth to RNS-E sygnalizuje to głośnym gongiem z głośników. Jak ten sygnał ściszyć lub wyłączyć? (nie mam kierownicy multifunkcyjnej)

Opublikowano

Browar był :drunk::naughty:

tym razem nie :confused4:, bo parę km było jeszcze do zrobienia...

Witajcie.

Do mojego A4 B6 produkcja 09.2003 model 2004 Avant 1.9TDi quattro Bart-s zainstalował RNS-E rok 2010 , bluetooth (części od Siemiana) i tempomat . Moje auto przed tą przeróbką posiadało fabrycznie FIS czerwony (monochromatyczny) i radio Audi Concert CD Grundig na CAN.

Bart-s bardzo się starał i swoją pracę przeprowadził starannie, ale kilka tematów budzi moje wątpliwości.

Mianowicie:

1. Gdy włączam nawigację to na fisie w licznikach pojawiają się wyświetlenia nawigacji, ale gdy tylko otworzę drzwi (wtedy na wyświetlaczu pojawia się animacja otwartych drzwi) a potem drzwi zamknę, nawigacja już nie wyświetla się na fisie w licznikach. Pomaga wyłączenie i włączenie RNS-E lub zatrzymanie celu podróży i ponowne wznowienie.

2. Jak łączy się lub rozłącza bluetooth to RNS-E sygnalizuje to głośnym gongiem z głośników. Jak ten sygnał ściszyć lub wyłączyć? (nie mam kierownicy multifunkcyjnej)

Ad.1. Normalna sprawa. Rns-e jest z b7 więc ma on pełną 'kompatybilność' z licznikami RB8 (dlatego nie można z nm się połączyć na kablu OBDII), nie funkcjonuje on w pełni z monochromatycznymi licznikami z b6. Rozwiązanie - zamontować kolorowy licznik :wink:.

Ad.2. Poszukaj w ustawieniach, gdzieś tam jest ustawianie voluma. Coś mi się kojarzy, że chyba z VAG-a to można też ustawić... Poczytaj cały wątek...