Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

moj rsn -e nie pokazuje nic na desce.Nie mam calego fisu,tylko pokazuje ile moge zrobic na baku.a4 b6 2002.

czy mozna dorobic albo programowac FIS ?sam przelacznik nie zalatwia tego.napewno.

jacek

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 802,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

jacek kodowanie ale o tym jest wątek wystarczy :szukaj:

Opublikowano

W jaki sposób można usunąć zarysowania ekranu RNS'a?

Pasta jakaś?

Wymiana elementu zarysowanego? Możliwe we własnym zakresie? Jaki koszt? Itp związane z tym tematem ;(

moze cos takiego? http://www.allegro.pl/item527614605_tlenek_ceru_200g_do_polerki_szyb_i_reflektorow.html

Opublikowano

tak tylko wyświetlacz w RNSie nie jest szklany, mówię Ci AndyN spróbuj z pastą do zębów.

Tu masz filmik jak to działa na porysowanej płycie CD

http://pl.youtube.com/watch?v=Z537As9ehXo&feature=related

na YT masz pełno takich filmików a nawet jak bananem da się wypolerować takie rysy :kox:

Opublikowano

fakt,na smierc zapomnialem ze to nie szklo.pzdr

Opublikowano

Lepiej niczym tego nie ruszaj, bo jak zetrzesz powłokę z wyświetlacza to dopiero będziesz płakał.

Było gdzieś na forum o takim przypadku.

Opublikowano

Lepiej niczym tego nie ruszaj, bo jak zetrzesz powłokę z wyświetlacza to dopiero będziesz płakał.

Było gdzieś na forum o takim przypadku.

rzeczywiscie bylo,starla sie komus ta powloka antyreflesyjna

Opublikowano
  • Autor

jacek musisz przeadaptować zegary tak jak to opisałem w pierwszym poście (dodać 4...)

kokos155

rzeczywiscie bylo,starla sie komus ta powloka antyreflesyjna

Nie jednej osobie się starła... Antyrefleks jest bardzo delikatny... Do polerowania (ale automatycznie i zdzierania powłoki antyrefleksyjnej) używa się ściereczek filcowych (dostępnych w sklepach z akcesoriami lakierniczymi) Z tym że aby to dobrze zrobić (nie narobić "mijaków" w narożnikach) trzeba rozebrać ekran RNSa (ściągnąć plastikową ramkę wkoło ekranu)

Opublikowano

Trzeniu a oddałeś go do czyszczenia i się nie poprawiło ?? :disgust:

nie , jeszcze nie...

chciałem rozeznać sprawę gdyby i to nic nie dało :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Ty nie rozeznawaj tematu tylko odżałuj 30 czy 50 zł i oddaj najpierw laser do wyczyszczenia... :wink4:

Opublikowano

odżałuj 30 czy 50 zł :wink4:

ALVIK to jest najmniejszy problem , poprostu raz że nie mam czasu a dwa w Krk nie mam znajomego (zaufanego) warsztatu :wink4:

Podjadę do Kolegi Kobra7 i może uda się coś zdziałać , sam tego nie ruszam bo mam 2 lewe ręce :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Trzeniu

Podjadę do Kolegi Kobra7

Nareszcie żeś się zdecydował tylko ile jeszcze upłynie od decyzji do działania... ?? Nie żal Ci że nowa mapa się marnuje ?? :decayed:

Opublikowano

Trzeniu

Podjadę do Kolegi Kobra7

Nareszcie żeś się zdecydował tylko ile jeszcze upłynie od decyzji do działania... ?? Nie żal Ci że nowa mapa się marnuje ?? :decayed:

Kurfa , nawet nie wiesz jak bardzo :decayed: :decayed: :decayed: Dziękuję :notworthy::good:

pamiętam jak Ty mi pierwszy raz z Oniakiem uruchomiliście Navi w RNS-E :naughty: , musiałem pół roku jeżdzić bez aż do zlotu w Wiśle więc... może zaczekam do Bukowiny :decayed::polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano
  • Autor

Trzeniu

może zaczekam do Bukowiny

:polew: :polew: no jak co to wezmę płytę ale teraz to już tylko mech czyszczenie PO MO ŻE... :polew:

Opublikowano

Trzeniu

może zaczekam do Bukowiny

:polew: :polew: no jak co to wezmę płytę ale teraz to już tylko mech czyszczenie PO MO ŻE... :polew:

:polew: :polew: :polew: płyta już nie pomaga :kox: ale spoczko , nic się nie bój ... spróbuję wcześniej naprawić :kox:

Opublikowano

Witam ponownie

Dla wszystkich którzy pytają o s3 8l najlepsza navi jest od a6 chociaż ta od a4 (ja taką kupiłem) nie sprawia wielkich problemów. Jedyna różnica to taka że trzeba odkręcić tą aluminiową listewkę na dole i spiłować całe jej mocowanie. W obu przypadkach trzeba przyciąć boki po 1,5 mm strona. Zeby zostawić małą lukę miedzy navi taką jak ma radio ori pomiędzy panelem deski trzeba przyciąć po 2 mm. Przycinamy to schdząc do dołu do 0 mm ponieważ dolna krawędź jest odpowiednia na szerokość. Tanim kosztem polecam drobny pilnik i godzinę wolnego czasu.

U mnie wygląda tok

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cebab8c4e9f0e6a6.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2f9f5f2d9385d3e1.html

Mam jeszcze pytanie do mózgów tego tematu:

1. w kanale fis 60 mam 1025, 61 mam 0 co mnie nie pokoi, a w 62 po zmianie mam 5. Czy to robi jakąś róznice i co znaczy to +16 w kanale 62?

2. na jaki model dokodować moje auto?

3. czy te bzdury na fisie i rozmieszczenie to wina niezakodowanej navi?

Niestety kodowanie musi poczekać bo vag komunikuje się ze wszystkim a przy kanale 37/56 bez róznicy wywala błąd za dużo informacji. Próbowałem już wszystkich ustawień portu i lipa :( Trzeba vaga na coma kupić :wallbash:

Opublikowano

A jak to się ma w A6 rok 2004 RNS-E Navi Plus - chodzi o wgranie polskiego menu. Czy ktoś juz to robił ?

Opublikowano

tak

kobra7 :P chyba o ile dobrze pamiętam :P

Opublikowano

A jak to się ma w A6 rok 2004 RNS-E Navi Plus - chodzi o wgranie polskiego menu. Czy ktoś juz to robił ?

Odbiór osobisty w Lublinie :decayed:http://www.allegro.pl/show_item.php?item=542193940