Szefcio Opublikowano 8 Maja 2016 Opublikowano 8 Maja 2016 Mam pytanie i zarazem prośbę. Czy ktoś z was ma oryginalne mapy z softem 650? jeżeli tak prosiłbym o podesłanie mi samego softu z tych map. Gdyż moja Nawi gada mi z tyłu od strony pasażera zamiast z przodu od strony kierowcy. Jak zrobię downgrade do ori map z 2004r to jest dobrze ale jak wrzucę jakiegokolwiek innego softa znów nawi siedzi z tyłu... Także ogromna prośba o soft. Nie chce języka pl i sds-a jedynie soft z ori map. Proszę o kontakt na PW. Chyba że ktoś z was zna przyczynę tego problemu i jest inna niż wadliwy soft to czekam na jakąś pomoc.
BF10 Opublikowano 10 Maja 2016 Opublikowano 10 Maja 2016 Witam, studiowałem wujka Google i oczywiście forum, ale mam pare pytań co do podłączenia navi. W Aucie mam Concert na płyty, fabryczny zestaw głośnomówiący, multi kierownice. Mam zamiar wstawić RNS-E , nie wiem co potrzebuje, chodzi jakie wtyczki,kable. Analizowałem temat w dziale warsztat o montażu od A do Z ale chciałbym żebyście podzielili się swoimi doświadczeniami w montażu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
House Opublikowano 15 Maja 2016 Opublikowano 15 Maja 2016 Cześć koledzy, może ktoś mi podpowie bo miał taki przypadek. Pacjent to RNS-E wszystko działa tak jak powinno, odtwarza płyty, karty itepe natomiast dziwne mam dwa objawy: 1. Dosyć ciężko wchodzi płyta CD - trzeba ją z ewidentną siłą popchnąć żeby radio ją "pobrało" 2. Po wyjęciu płyty, monitor jest cały czas otwarty i nie można go zamknąć. Trzeba włożyć płytę, żeby można było zamknąć ekran. Ktoś przerabiał temat?
petrosdbz20 Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 Hej. Od jakiegoś czasu rozglądam się za a4 b7. Znalazłem parę sztuk spełniających wszystkie moje wymagania poza radiem RNS-E z nawigacją. Boję się, że mogę czekać i czekać, a modelu posiadającego wszystko, czego chce, nie znajdę. Zastanawiałem się, więc czy nie kupić sztuki ze zwykłym radiem 2 din (np. chorus 3) i nie wymienić na RNS-E na własną rękę. Myślicie, że warto? Czy może lepiej czekać i szukać do skutku? Czy taka wymiana współgrałaby z kierownicą wielofunkcyjną i generalnie wszystko byłoby ok?
kornetto Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 Hej. Od jakiegoś czasu rozglądam się za a4 b7. Znalazłem parę sztuk spełniających wszystkie moje wymagania poza radiem RNS-E z nawigacją. Boję się, że mogę czekać i czekać, a modelu posiadającego wszystko, czego chce, nie znajdę. Zastanawiałem się, więc czy nie kupić sztuki ze zwykłym radiem 2 din (np. chorus 3) i nie wymienić na RNS-E na własną rękę. Myślicie, że warto? Czy może lepiej czekać i szukać do skutku? Czy taka wymiana współgrałaby z kierownicą wielofunkcyjną i generalnie wszystko byłoby ok?moj brat w a3 '08 miał radyjko z nawigacja ale jakaś słaba. Wrzucił sobie rns-E zwykłego, kierownice multi, Bluetooth, zakodował i śmiga bez problemu. Kieruj się stanem silnika itd itp a resztę sobie dokupisz pozdro Witam, studiowałem wujka Google i oczywiście forum, ale mam pare pytań co do podłączenia navi. W Aucie mam Concert na płyty, fabryczny zestaw głośnomówiący, multi kierownice. Mam zamiar wstawić RNS-E , nie wiem co potrzebuje, chodzi jakie wtyczki,kable. Analizowałem temat w dziale warsztat o montażu od A do Z ale chciałbym żebyście podzielili się swoimi doświadczeniami w montażu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk W b6 chyba nawet nie potrzeba przejściówki. Podłączasz i powinno śmigać elegancko mogę się mylić ale jeśli pamięć mnie nie myli to u dobrego znajomego tak podpisaliśmy. Pozdro
petrosdbz20 Opublikowano 25 Maja 2016 Opublikowano 25 Maja 2016 To jeszcze zapytam, czy kierownica multi od chorusa III różni się czymś od kierownicy z rns-e?
kornetto Opublikowano 25 Maja 2016 Opublikowano 25 Maja 2016 To jeszcze zapytam, czy kierownica multi od chorusa III różni się czymś od kierownicy z rns-e?Nie wiem jakie są rodzaje kierownic, Bracik kupił normalna multi pasująca. Jeżeli by coś nie banglalo to myśle, ze kwestia dobrego skodowania, trochę tego w necie jest na ten temat.
rafi10612 Opublikowano 25 Maja 2016 Opublikowano 25 Maja 2016 Kierownica jest ta sama Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
BF10 Opublikowano 25 Maja 2016 Opublikowano 25 Maja 2016 Hej. Od jakiegoś czasu rozglądam się za a4 b7. Znalazłem parę sztuk spełniających wszystkie moje wymagania poza radiem RNS-E z nawigacją. Boję się, że mogę czekać i czekać, a modelu posiadającego wszystko, czego chce, nie znajdę. Zastanawiałem się, więc czy nie kupić sztuki ze zwykłym radiem 2 din (np. chorus 3) i nie wymienić na RNS-E na własną rękę. Myślicie, że warto? Czy może lepiej czekać i szukać do skutku? Czy taka wymiana współgrałaby z kierownicą wielofunkcyjną i generalnie wszystko byłoby ok?moj brat w a3 '08 miał radyjko z nawigacja ale jakaś słaba. Wrzucił sobie rns-E zwykłego, kierownice multi, Bluetooth, zakodował i śmiga bez problemu. Kieruj się stanem silnika itd itp a resztę sobie dokupisz pozdro Witam, studiowałem wujka Google i oczywiście forum, ale mam pare pytań co do podłączenia navi. W Aucie mam Concert na płyty, fabryczny zestaw głośnomówiący, multi kierownice. Mam zamiar wstawić RNS-E , nie wiem co potrzebuje, chodzi jakie wtyczki,kable. Analizowałem temat w dziale warsztat o montażu od A do Z ale chciałbym żebyście podzielili się swoimi doświadczeniami w montażu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk W b6 chyba nawet nie potrzeba przejściówki. Podłączasz i powinno śmigać elegancko mogę się mylić ale jeśli pamięć mnie nie myli to u dobrego znajomego tak podpisaliśmy. Pozdro Czyli łatwiej jest ? Nosze się z zamiarem montażu, ale powoli kompletuje wszystko Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kornetto Opublikowano 25 Maja 2016 Opublikowano 25 Maja 2016 Jeżeli kable masz w jednej "kostce" z zapięciem to tylko to podpinasz (;
BF10 Opublikowano 25 Maja 2016 Opublikowano 25 Maja 2016 Oki dzięki za podpowiedź Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
BrykBryk Opublikowano 25 Maja 2016 Opublikowano 25 Maja 2016 (edytowane) Witam, Mam pytanie, przy zmianie z BNSa na RNSa dużo jest zamieszania? Czy trzeba jakieś adaptery etc.? Kodowanie jakieś czy tylko przepięcie tych kabelków (K line)? Edytowane 25 Maja 2016 przez BrykBryk
rafi10612 Opublikowano 25 Maja 2016 Opublikowano 25 Maja 2016 Nic nie trzeba. Przepinasz i odrazu powinno zadziałać Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Burratos Opublikowano 27 Maja 2016 Opublikowano 27 Maja 2016 Witajcie, możecie mi powiedzieć czy do mojej A4 b7 2007r podejdzie mapka z 2014 r czy musi byc to wersja z 2007 ? (rns-e)
Krumak Opublikowano 27 Maja 2016 Opublikowano 27 Maja 2016 Podejdzie nawet z 2016 roku Wysłane z mojego Galaxy S7 za pomocą Tapatalka
BrykBryk Opublikowano 31 Maja 2016 Opublikowano 31 Maja 2016 Pytanie laika - czy będzie różnica w jakości dźwięku między BNS a RNS? Nie mówię tu o Bose. Czy RNSe musi mieć karty do 4gh HC czy mają być bez HC?
rafi10612 Opublikowano 31 Maja 2016 Opublikowano 31 Maja 2016 Rns trochę gorzej gra Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
kornetto Opublikowano 31 Maja 2016 Opublikowano 31 Maja 2016 Rns trochę gorzej gra Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Jakieś fakty?mity ? A'propo.?
MARCIN607 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Jaki nr mają kluczyki do wyciągania Rns?
Rekomendowane odpowiedzi