virus Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Wobec tego ta antena na dachu (płetwa) nie jest wogóle podciagnięta do radia ?? Czy taka antena będzie ok? http://allegro.pl/antena-gps-fakra-mfd2-rns-e-rns510-vw-audi-nowa-i1526196799.html Wydaje mi się ze z prostą wtyczką była by lepsza, ale nie wiem czy taka wystepuje.. Tak wystarczy taka antena, wtyczka też jest ok
Perez Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Myslę ze taka z prostą końcówką bedzie lepsza, bo gniazdo jest bardzo na boku i kątowa troszkę uwadza.... http://allegro.pl/gps-antena-do-mercedes-audi-vw-rns-e-turan-mfd2-i1547204748.html
virus Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Myslę ze taka z prostą końcówką bedzie lepsza, bo gniazdo jest bardzo na boku i kątowa troszkę uwadza.... http://allegro.pl/gps-antena-do-mercedes-audi-vw-rns-e-turan-mfd2-i1547204748.html Nic nie zawadza, końcówka kontowa jest skierowana ku dołowi
Lukaszxxx Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Pany a mial ktos stycznosc z dvd firmy nvox?? wyglada solidnie i lataja karty 4 gb o takie: http://allegro.pl/nvox-samochodowy-odtwarzacz-dvd-divx-1-2-din-fv-i1540451895.html
A4_Dominik_WAW Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Czy ktoś może mi powiedzieć skąd w łatwy sposób pobrać sygnał Gala na potrzeby RNS-D ?
siemian Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Czy ktoś może mi powiedzieć skąd w łatwy sposób pobrać sygnał Gala na potrzeby RNS-D ? z licznika... :mysli:
A4_Dominik_WAW Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Czy ktoś może mi powiedzieć skąd w łatwy sposób pobrać sygnał Gala na potrzeby RNS-D ? z licznika... :mysli: Dostałem informacje od Dominika że z zielonej kostki w liczniku tylko z którego pinu ?
domin79 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 w b7? B6 chociaż w B7 pewnie jeden pierun Dominik wszelkie znaki na niebie mówią że jest to pin 21 w zielonej kostce zegarów , ale tak jak pisałem najlepiej jeśli Bartek by to potwierdził
wrclaguna Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Złącze wielostykowe 32-stykowe, zielone 1 - Zacisk 58d 2 - Zacisk 30 3 - Zacisk 15 4 - wolne 5 - Wejście prędkościomierza 6 - Wyjście prędkościomierza 2 7 - Potwierdzenie poduszki bezpieczeństwa 8 - Kierunkowskaz prawy 9 - Niedobór płynu hamulcowego 10 - Kierunkowskaz lewy 11 - Kierunkowskaz przyczepy 12 - Magistrala CAN napędu Low 13 - Magistrala CAN napędu High 14 - Zacisk 61 / kontrola ładowania 15 - wolne 16 - Ciśnienie oleju 2 17 - Zacisk 58s 18 - Zacisk 31 obciążenie 19 - Zacisk 31 obciążenie 20 - wolne 21 - Wyjście prędkościomierza 1 22 - Kontrola systemu ABS 23 - Przewód K 24 - Magistrala CAN napędu, ekran 25 - Przełącznik pokrywy zbiornika paliwa 26 - Magistrala CAN-diagnoza Low 27 - Magistrala CAN-diagnoza ekranu 28 - Magistrala CAN diagnoza High 29 - LWR 30 - Zamek pasa bezpieczeństwa 31 - Brzęczyk zewnętrzny 32 - Zużycie klocków hamulcowych
cool506 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 a ja juz tyle razy zadawalem to pytanie i dalej nie mam zadnej info z rns-e na liczniku. Radio mi sie nie wylacza, mam k-line z klimy - laczy sie z vagiem, nie zamienialem przewodow high i low(czy cos to da?) jak odpale auto w gornej czesci mam tylko ok a pozniej gasnie 1/3 gorna czesc fis, i ani radio ani cd z rns nie wyswietla na fisie. Zamienic te hihg i low czy co??
virus Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 a ja juz tyle razy zadawalem to pytanie i dalej nie mam zadnej info z rns-e na liczniku. Radio mi sie nie wylacza, mam k-line z klimy - laczy sie z vagiem, nie zamienialem przewodow high i low(czy cos to da?) jak odpale auto w gornej czesci mam tylko ok a pozniej gasnie 1/3 gorna czesc fis, i ani radio ani cd z rns nie wyswietla na fisie. Zamienic te hihg i low czy co?? Napisz na pw jeśli będę w stanie to pomogę. Po za tym jeśli pomyliłeś przewody Can high i low to zmiana jest jak najbardziej wskazana (jeśli było wcześniej dobrze i zamienisz przewody i podłączysz odwrotnie nic się nie stanie, wtedy nie będzie komunikacji po can)
domin79 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 a ja juz tyle razy zadawalem to pytanie i dalej nie mam zadnej info z rns-e na liczniku. Radio mi sie nie wylacza, mam k-line z klimy - laczy sie z vagiem, nie zamienialem przewodow high i low(czy cos to da?) jak odpale auto w gornej czesci mam tylko ok a pozniej gasnie 1/3 gorna czesc fis, i ani radio ani cd z rns nie wyswietla na fisie. Zamienic te hihg i low czy co?? może to gupie pytanie ale ważne czy przewody które dołożyłeś do licznika od radia są skręcone ze sobą w taki ala warkoczyk????
alvaro Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Jak co mam RNS-E od A6 do sprzedania - info w dziale sprzedam
Skrzynia23 Opublikowano 2 Maja 2011 Opublikowano 2 Maja 2011 czesc ma ktoś moze schemat wyciecia tunelu srodkowego pod montaz RNS-e?
AndyN Opublikowano 2 Maja 2011 Opublikowano 2 Maja 2011 Czy RNS z np. Seta Exeo to "nowe" RNS-y? Da się je zamontować do A4 B6/B7?
wrclaguna Opublikowano 2 Maja 2011 Opublikowano 2 Maja 2011 Czy RNS z np. Seta Exeo to "nowe" RNS-y? Da się je zamontować do A4 B6/B7? Da sie ja mam z A3/TTRS czesc ma ktoś moze schemat wyciecia tunelu srodkowego pod montaz RNS-e? schematu takiego to nie ma dopasowujesz i tyle
Skrzynia23 Opublikowano 2 Maja 2011 Opublikowano 2 Maja 2011 gdzies mi sie obiło o uszy ze podobno jakis schemat istnieje ale juz nie wiem przy wycinaniu samemu mozna tam cos zknocic?
Młody_drog Opublikowano 2 Maja 2011 Opublikowano 2 Maja 2011 Można sknocić, jak wytniesz za mocno to będzie widać dziurę. Kiedyś był szablon ale niestety już nie ma (link wygasł). Może ktoś ma na kompie i wrzuci na serwer.
domin79 Opublikowano 2 Maja 2011 Opublikowano 2 Maja 2011 gdzies mi sie obiło o uszy ze podobno jakis schemat istnieje ale juz nie wiem przy wycinaniu samemu mozna tam cos zknocic? http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=142028.0 poczytaj
Rekomendowane odpowiedzi