Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co do odłączenia navi w bagażniku to śmiało , BT ma własną linie k to smo rns ,pokoduj odpowiednio i wsio powinno śmigać :good:

co do kabelków od BT to zielony - tel+ , czarny - tel- , szary - mute jeśli tak masz wpięte to gitara

i tu się mylisz. czasem trzeba mostkować kable z tyłu

Niedługo poznacie odpowiedz - będę odłączał navi i wtedy się okaże co bedzie :)

A może spotkaliście się z delikatnymi szumami jak trwa rozmowa telefoniczna. Chyba tak nie miałem jak miałem Symphony II. Ostatecznie bedę musiał podłącztyć i sprawdzić organoleptycznie :)

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 802,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Panowie a powiedzcie mi czemu nie działa karta pamięci micro sd w rns-e? Wcześniej miałem taką 512mb a teraz kupiłem 4gb i jej nie widzi czyżby za duża pojemność :mysli:?Jeśli tak to jaką maksymalną pamięć karty obsługuje to urządzenie ?

Opublikowano

Panowie a powiedzcie mi czemu nie działa karta pamięci micro sd w rns-e? Wcześniej miałem taką 512mb a teraz kupiłem 4gb i jej nie widzi czyżby za duża pojemność :mysli:?Jeśli tak to jaką maksymalną pamięć karty obsługuje to urządzenie ?

bo pewnie kupiles karte HC - a takie nie sa wspierane. poszukaj sobie karty 4GB nie HC (czasami mozna taka dorwac) i powinna dzialac

Opublikowano

No i jak Siemian przepowiedział trzeba bedzie coś pokrosować po wypieciu nawigacji w bagażniku. Jak odłączyłem to oczywiscie odrazy zgłosił się w VAGU RNS, ale przestał działać BT. Teraz trzeba bedzie coś połączyć tylko nie wiem co. Może ktoś ma pomysł.

Darek

Opublikowano

No i jak Siemian przepowiedział trzeba bedzie coś pokrosować po wypieciu nawigacji w bagażniku. Jak odłączyłem to oczywiscie odrazy zgłosił się w VAGU RNS, ale przestał działać BT. Teraz trzeba bedzie coś połączyć tylko nie wiem co. Może ktoś ma pomysł.

Darek

musisz kolorami połączyć kable w kostce w bagażniku od starej navi i wsio będzie ok

U mnie były takie kolory u ciebie tez pewnie podobnie jest:

łączysz ze sobą zielony->zielony szary->z szarym i czarny -> z czarnym te dwa z prawej strony na zdjęciu z tego co pamiętam to zostawiasz tak jak są ale sprawdzę to jeszcze później.

Coś problem miałem z zdjęciem ale już jest :hi:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ef202e1df16ea851.html

Opublikowano

dzieki za podpowiedz. Sprawdzę i dam znac czy sie zakończyło pozytywnie :)

Opublikowano

Czy ktoś może podpowiedzieć czy RNS-E ma asystenta pasa ruchu i jakie opcje powinny być włączone.

Opublikowano

Miodzio miał racje z podłączeniem tych kabelków. Działa bez problemu.

Opublikowano

Orientuje sie ktoś czy w RNS-E współpracuje z telefonami z BlueTooth 1.0 ?

Bo mam BlueTooth 2.0 w telefonie i jest OK. Nie wiem jak z 1.0

Opublikowano

Orientuje sie ktoś czy w RNS-E współpracuje z telefonami z BlueTooth 1.0 ?

Bo mam BlueTooth 2.0 w telefonie i jest OK. Nie wiem jak z 1.0

z tego co pamietam to ver 1.0 w stosunku do 2.0 rozni sie moca (czyli zasiegiem) oraz przepustowoscia - wiec teoretycznie powinno dzialac. ale empirycznie - to nie sprawdzalem.

Opublikowano

Witam, kilka dni temu kupiłem Audi A4 B6 2004r z navigacją RNS-E - nawigacja była już spolszczona.

Mam problem z odpaleniem mapy Audi.Navigation.Plus.RNS-E.Central-East.Europe.DVD.2011.MULTiLANGUAGE-AUDi podczas wrzucenia płyty wyświetla się komunikat "Aktualizacja CD/DVD 0650" mam w swoim RNS-E soft 0750 z polskim menu. Dodam że mam również oryginalną płytę ale ona odsyła mnie do serwisu ASO. Jeżeli wskazuje to na zły soft to gdzie mogę znaleźć poprawny soft 0750? Proszę o pomoc.

Opublikowano

Witam, kilka dni temu kupiłem Audi A4 B6 2004r z navigacją RNS-E - nawigacja była już spolszczona.

Mam problem z odpaleniem mapy Audi.Navigation.Plus.RNS-E.Central-East.Europe.DVD.2011.MULTiLANGUAGE-AUDi podczas wrzucenia płyty wyświetla się komunikat "Aktualizacja CD/DVD 0650" mam w swoim RNS-E soft 0750 z polskim menu. Dodam że mam również oryginalną płytę ale ona odsyła mnie do serwisu ASO. Jeżeli wskazuje to na zły soft to gdzie mogę znaleźć poprawny soft 0750? Proszę o pomoc.

przeczyść laser i będzie wszystko śmigać.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie obecnie mam taki zestawik:

* Concert II

* Bluetooth z końcówką M

i antenę taką jak na zdjęciu

8fdb907f47951360.jpg

c182b43c8214e7ab.jpg

mam w planach kupić RNS-E i czy muszę kupować jeszcze jakąś dodatkową antenę??

Czy bluetooth będzie kompatybilny z RNS-Em?

Opublikowano

Tak musisz kupić antenę GPS. Wymienić tą co masz dachową na taką co ma w sobie GPS albo najtańszym rozwiązaniem będzie taka http://allegro.pl/antena-gps-fakra-mfd2-rns-e-mmi-rns300-rns510-i1713984312.html montuję się ją za zegarami :wink4:

Opublikowano

no właśnie dopatrzyłem w ETCE, że antena pod Blue i Navi ma inny numer i chyba o dwie kostki więcej :disgust:

czyli trzeba będzie kupić tą z allegro

Opublikowano

Ta co na dachu wystarczy - ona jest pod telefon, ale skoro nie uzywasz to tylko zmien obudowe wtyczki z brazowej na niebieska i bedzie smigac

Ja mam ta dachowa z trzema kabelkami - navi, telefon i webasto

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie czemu spotkała mnie taka miła niespodzianka i TMC w Niemczech chodziło w RNS-E.

Robiłem update z Concerta II na RNS-E ale żadnych modułów czy wiązek z antana TMC nie wstawiałem, więc dlaczego to działało, czyżby po RDSie ściągało wiadomości TMC.

Opublikowano

Adadur tak ma być. Nawet moja stara rns-d bez problemu uruchomiła tms w R. Czeskiej. Rns w poprzedniej a4 bez problemu uruchamiał tms w DE, nawet szukał objazdów dla zakorkowanych odcinków. :kox: :kox: :naughty:

Opublikowano

Ta co na dachu wystarczy - ona jest pod telefon, ale skoro nie uzywasz to 8tylko zmien obudowe wtyczki z brazowej na niebieska i bedzie smigac

Ja mam ta dachowa z trzema kabelkami - navi, telefon i webasto

Bluetooth uzywam