Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

RNS-E ma wyprowadznie na przednie i tylne głośniki ... nie wiem jak osobno z subem, ale można spróbować rozszyfrować opis kostek lub eksperymentować z kabelkami przy kostce w oryginalnym wzmacniaczu.

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 802,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

RNS-E ma wyprowadznie na przednie i tylne głośniki ... nie wiem jak osobno z subem, ale można spróbować rozszyfrować opis kostek lub eksperymentować z kabelkami przy kostce w oryginalnym wzmacniaczu.

RNS nie ma osobnego wyprowadzenia na sub. Do Bose wzmacniacza idą tak jak piszesz 4 sygnały przód i tył i wspólna masa. Do zwykłego tylko sygnał tyłu a przód podłączony jest bezpośrednio z radia.

Opublikowano

Ok, a ma ktoś pomysł jak podpiąć 2 zestawy odseperowane [4glosniki] + sub ?

Opublikowano

Ok, a ma ktoś pomysł jak podpiąć 2 zestawy odseperowane [4glosniki] + sub ?

Na wiosnę też się zabiorę za audio - instalacja już jest ale nie mam kiedy zabrać się za zabudowę suba. Jeśli masz instalację 10 głośnikową to przód jest zasilany bezpośrednio z radia a tył masz aktywny poprzez wzmacniasz na subie.

Wg mnie są możliwe opcje:

a) 1 wzmak monoblok lub 2 kanałowy - sygnał z przednich prowadzimy do wzmaka i wyjście ze wzmacniacza mostkujemy pod suba

B) 1 wzmak 4 kanałowy - sygnał przodu mostkujemy i podpinamy pod wzmaka, jedno wyjście zasila przód drugie zasila suba (pytanie co zrobić z subem fabrycznym, nie wiem jeszcze po odsłuchu można porównać czy warto go odciąć)

c) 1 wzmak 4 kanałowy + wzmak 2-kanałowy lub monoblok (ewentualnie 5 kanałowy) - sygnały przodu i tyłu podpinamy pod 4-kanałowy wzmak a pod 2 kanałowy lub mono blol mostkujemy sygnał przodu i wyprowadzamy na suba

Chyba że ktoś ma inne propozycje?

Opublikowano

Właśnie! tak jak piszesz w "c" chce zrobić [glosniki przod tyl na 4 kanałach, sub na mono bądź 2kanalowym] mam system 10 głośników więc napewno nie skorzystam z głośnika w w przednim podszybiu i "subie" w półce. Tylko pytanie jak to podłączyć aby miało ręce i nogi ? chodzi mi o piny w rnse

Opublikowano

panowie jestem laikiem dopiero kupilem audi powiedzcie mi jak zdemontowac rnse mam dwa wyjmaki ori a musze zdemontowac bo mi jeden glosnik nie chodzi i feader jest pomylony do tego musze naprawic mechanizm dvd bo nie czyta plyt. a powiedzcie mi jest mozliwosc wymiany tej obudowy plastikowej dookola radia bo mam zniszczona od wyciagania przez kogos

Opublikowano

odkręć sobie półke pod kierownicą lub schowek , dwa wyjmaki wsadz z jednej strony a z drugiej dwa pilniczki do paznokci(lub coś podobnego) i wypchnij ją od tyłu :naughty:

co do wymiany panelu rns-a to można spoko wymienić , odkręcasz pare srubek odpinasz taśme od ekranu i zmieniasz(przy tej operacji wyciągając rns-a z auta otwórz sobie ekran i odpinaj zasilanie ,otwarty ekran podczas zdejmowania panela ułatwi sprawe :naughty:)

Opublikowano

wow a ja myslalem ze to tak jak w gulfie moim ze z jednej storny sie wsadza i z drugiej i wychodzi :polew:

zeby kazdy wiedziel jakie mialem perwy w glowie ---> http://xarchiwum.pl/img/13/2555/2441.jpg haha

a tak wogule to po chyba trzeba jedno i drugie odrecic co nie?? bo ja wsadzisz z jednej i z drugiej strony wyjmaki??

Opublikowano

jak masz 4 dobre wyjmaki nic nie musisz odkrecac a navi wyjdzie do przodu calkiem normlanie ale jak mowie 4 dobre wyjmaki a nie badziew z allegro ktore sam kupilem i byly do D.U.P.Y

Opublikowano

nie nio mam z allegro hmm

Opublikowano

to je natnij glebiej w tych wycieciach zak z 2 mm pilnikiem iglaczkiem potraktuj zeby dobrze zatrzaskiwaly i tez wyciagniesz bez problemu

Opublikowano

Ma ktoś może odrysowany wzornik panelu klimatronika 2din ?chciałbym dociąć swój klimatronik i taki wzornik bardzo by mi to ułatwił :naughty:

Opublikowano

Ma ktoś może odrysowany wzornik panelu klimatronika 2din ?chciałbym dociąć swój klimatronik i taki wzornik bardzo by mi to ułatwił :naughty:

kolego lepiej kupic pod 2 din a nie bawic sie w jakies docinanie przeciez to nie jest drogie a co ori to ori

Koledzy mam pytanko zakupiłem RNS-E i będę chciał sam zamontowac i moje pytanko wiąże się z tym czy nie mam ktoś demontazu z 1din na 2din ilustrowanego??

Opublikowano

dalem rade ale nie ogarniam tam nic musze posprawdzac ktory kabelek od ktorego glosnika a nie wiem jak sie do tego zabrac

Opublikowano

kolego lepiej kupic pod 2 din a nie bawic sie w jakies docinanie przeciez to nie jest drogie a co ori to ori

Koledzy mam pytanko zakupiłem RNS-E i będę chciał sam zamontowac i moje pytanko wiąże się z tym czy nie mam ktoś demontazu z 1din na 2din ilustrowanego??

gdzies jest na bank wystarczy :szukaj:

A co do docinania, jak chłopak ma troche pojecia to zrobi sobie sam za friko i nie musi kupowac 2 din za jakies 250 zł w dobrym stanie, ja docinałem jak wielu innych i wyglada jak ori, to tylko kwestia chęci :wink4:

Opublikowano

gdzies jest na bank wystarczy :szukaj:

A co do docinania, jak chłopak ma troche pojecia to zrobi sobie sam za friko i nie musi kupowac 2 din za jakies 250 zł w dobrym stanie, ja docinałem jak wielu innych i wyglada jak ori, to tylko kwestia chęci :wink4:

Niestety nie ma już tej instrukcji na forum,link jest nieaktualny,niedawno szukałem i znalazłem na jakiejś stronce,także jakby ktos potrzebował to mogę przesłać.

a co do docinania to masz rację,bez sensu kupować klimatronik jak można dociąć o ile ma się jakieś w miarę zdolności manualne .robiłem to już w poprzedniej b6,wyszło super,wczoraj dociąłem w następnej b6 i wyszło też bardzo dobrze .Osobiście nawet bardziej mi się podoba klimatronik z aluminiową listwą :naughty:

Opublikowano

chłopaki nie macie gdzieś tej instrukcji bo jutro montuje a mniej wiecej bym chciał widzieć gdzie co rozbierac bo wiecie jak to jest za pierwszym razem niewiadomo jak sie do tego zabrac :polew:

Opublikowano

chłopaki nie macie gdzieś tej instrukcji bo jutro montuje a mniej wiecej bym chciał widzieć gdzie co rozbierac bo wiecie jak to jest za pierwszym razem niewiadomo jak sie do tego zabrac :polew:

http://www.pvv.org/~shane/stasj/pics/motor/dokumentasjon/A4-S4_B5/Audi%20-%20FULL%20Installing%20Sat%20Nav%20in%20an%20A4.pdf

ten też sie przyda http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=142028.0

Opublikowano

http://www.pvv.org/~shane/stasj/pics/motor/dokumentasjon/A4-S4_B5/Audi%20-%20FULL%20Installing%20Sat%20Nav%20in%20an%20A4.pdf

ok dziękuje bardzo :good: jutro zaprezentuje efekty :) :)