Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

yhy ale mozliwosci nie mam bo nie dziala odtwarzacz plyt :kox:

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 802,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Grzesiek juz mi to podawales :kox: wiem naped 550zl ;( jak to przystalo na odtwarzacze audi sie psuja :wallbash: dle dzieki napisalem juz do siemiana czekam na odp w sprawie kabelka :naughty: myslisz ze moze byc uszkodzony kabel skoro robi zwaracie bo ono jest przy wtyku do radia wiesz tym kwadracie koncowym duzym

Opublikowano

Witam,

czy ktoś się orientuje czy w w Zielonej Górze lub okolicach jest ktoś kto wgrywa polskie Menu do Navi RNS-E i zmienia język lektora od telefonu i ewentualnie zajmuje się sprzedażą map do tej Navi?

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam,

czy ktoś się orientuje czy w w Zielonej Górze lub okolicach jest ktoś kto wgrywa polskie Menu do Navi RNS-E i zmienia język lektora od telefonu i ewentualnie zajmuje się sprzedażą map do tej Navi?

Pozdrawiam

..menu pl sam sobie wgraj , jest tego dużo w sieci :naughty: jeśli nie dasz rady odezwij sie na pw to podeśle :wink4:

Opublikowano

Mam i ja :kox: Wszystko super działa, wczoraj zrobiłem kodowanie. I muszę się pochwalić, że u mnie nie ma problemu z wyświetlaniem strzałek kierunkowych na FIS-ie :> W sumie nawet kodowania nie zmieniałem tylko podłączyłem zmieniłem ekran logowania na RS4 i wsio. Tylko tyle że przez cały okres montażu miałem aku odpięty. Trzeba się trochę na przymierzać tunelu ale poza tym robota miła :)Domin79 klimatronik juz wcisnąłem. Musiałem RNS-a wyciągnąć i najpierw zamontowałem sterownie i wszystko ok :hi:

Opublikowano

rns-e porysował mi płytkę DVD z mapami?? Nie czyta jej teraz... Jaka może być przyczyna??

:hi:

Opublikowano

rns-e porysował mi płytkę DVD z mapami?? Nie czyta jej teraz... Jaka może być przyczyna??

Sprawdz mechanizm moze coś sie sypło .

Opublikowano

Ale:

* nie czyta - wkładam płytę i nie odczytuje jej zawartości

* porysował - wyjmuję płytę i widzę rysy, których na pewno nie było przed włożeniem jej do napędu?

ad1. laser do czyszczenia (jest gdzieś opis jak to robić) lub do wymiany

ad2. :shocked:

Opublikowano

Ale:

* nie czyta - wkładam płytę i nie odczytuje jej zawartości

* porysował - wyjmuję płytę i widzę rysy, których na pewno nie było przed włożeniem jej do napędu?

ad1. laser do czyszczenia (jest gdzieś opis jak to robić) lub do wymiany

ad2. :shocked:

płytka cały czas siedziała sobie w środku... i parę dni temu (akurat przed jazdą do PL) wyskoczył czerwony napis, że błąd DVD - nie czyta. Wyciągam płytkę a tam na brzegu płytki zarysowane, jakby ktoś do winylu pod igłę włożył...

także raczej ad.2.

Opublikowano

:blink:

Na samym brzegu płyty?

Może mimo wszystko na obszarze, który nie zawiera danych? Dziwne, bardzo.

Przeczyść laser, zorganizuj nową płytę :gwizdanie: :naughty: I zobacz czy problem będzie się powtarzał.

Opublikowano
Opublikowano

raczej chodziło mi o końcówkę zakresu danych... dane kończą sie z pół cm od końca płyty...

PS. masz drugą płytkę na UK??

Opublikowano

raczej chodziło mi o końcówkę zakresu danych... dane kończą sie z pół cm od końca płyty...

(...)

Obaj zdajemy sobie sprawę, że dane "zaczynają się" od środka płyty a "kończą" przy jej zewnętrznej krawędzi(?). Dokładnie odwrotnie niż w przypadku płyt analogowych/winylowych.

Opublikowano

dooookładnie... dane kończą się na końcu płyty... tam gdzie jest największy obwód płyty... odwrotnie niż przy winylu. I tam jest porysowane...

Opublikowano

Panowie może ktoś powiedzieć, czy w RNS-E robi się jakiś update softu albo coś? Nie czyta mi żadnych filmów DVD oryginalnych, poza tym skąd dorwać najlepsze mapy do navi? Żeby na polske były z lektorem.

Opublikowano

Panowie może ktoś powiedzieć, czy w RNS-E robi się jakiś update softu albo coś? Nie czyta mi żadnych filmów DVD oryginalnych, poza tym skąd dorwać najlepsze mapy do navi? Żeby na polske były z lektorem.

I nie będzie czytać.

Nie ma do map polskiego lektora. :thumbdown:

Opublikowano

poszukaj gosci oni sie nazywaja navipol na allegro oni sie tym zajmuja nawet im wysylasz radio i wraca ci zrobione

Opublikowano

poszukaj gosci oni sie nazywaja navipol na allegro oni sie tym zajmuja nawet im wysylasz radio i wraca ci zrobione

Ale co niby mają mu zrobić w RNSie?

Odblokować filmy DVD czy wgrać polskiego lektora?