sergiusz0 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Mam problem z wymianą żarówek od podświetlenia tablicy rejestracyjnej. Ktoś rozwalił te śrubki i nie wiem jak teraz sie do tego zabrać.Próbowałem nabić jakiś krzyżak ale niestety,wszystko dodatkowo utrudnia zamontowana pod kątem tablica rejestracyjna.Może ktoś ma jakiś sposób na te śrubki. Bo jedynie zostało chyba połamanie tych lampek i zakup nowych ale będzie to pewnie drogi interes.
Muskel1 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Sciagnij tablice to bedziesz mial lepszy dostep.
antonio Opublikowano 11 Stycznia 2010 Opublikowano 11 Stycznia 2010 jeżeli trochę masz odkęcone to spróbuj takimi długimi, wąskimi kombinerkami ją ścisnąć i obracać jeżeli nie wystaje ani troszkę to lipa, trzeba łamać
sergiusz0 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zdjąłem tablice i niestety nie ma szans.Śruby niestety nie wystają więc nie ma ich jak złapać. Zostanie chyba tylko połamanie tych lampek ech....
Nosfer Opublikowano 11 Stycznia 2010 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Gdybyś miał jeszcze coś takiego http://www.allegro.pl/item854919879_hit_multiszlifierka_zestaw_mini_wiertarka_frezarka.html - to pewnie byś coś wymyślił.. Może sąsiad ma
domjenick Opublikowano 12 Stycznia 2010 Opublikowano 12 Stycznia 2010 spróbuj troche WD40 i "super glue" na koniec śrubokręta -moze pomoze,jak łeb nie jest jeszcze zjechany....
mariusz1890 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Opublikowano 13 Stycznia 2010 też miałem taki problem nieobeszło sie bez scągniecia calej listwy na której sa zamocowane lampki , i wtedy mialem lepszy dostęp do srubek moje nie były aż tak bardzo zjechane
storm37 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Opublikowano 13 Stycznia 2010 dokladnie tak jak pisze mariusz1890 sciagnij cala listwe bedziesz mial latwy dostep do tych srubek. sciagniecie listwy ok. 15min roboty
sergiusz0 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2010 A jak ja ściągnąć ?? Trzeba Rozbierać od wewnątrz tapicerkę klapy i wymontować cały zamek??
domjenick Opublikowano 14 Stycznia 2010 Opublikowano 14 Stycznia 2010 http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t107809.0.html;highlight=podświetlenie+tablicy+rejestracyjnej
sergiusz0 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2010 Sprawa rozwiązana.Obyło się bez zakupu nowych lampek:).Wyciągnąłem całą listwę na wierzch i rozwierciłem stare śruby innego wyjścia nie było. Demontaż tak jak pisaliście prosty,intuicyjny i szybki.W lampkach troche zaśniedziałe styki wszystko przeczyściłem zakupiłem oczywiście nowe żarówki i wszystko gra. Dzięki wszystkim za pomoc.
genzo80 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 mam podobny problem. czy tapicerka jest przymocowana tylko na jakiś klipsach czy mam sie tam spodziewać jakieś śrubki niespodzianki?
Cor72z Opublikowano 22 Lutego 2012 Opublikowano 22 Lutego 2012 Dziś zabrałem się z kolegą za wyciąganie listwy podświetlenia ... Demontaż przebiega mniej więcej tak: 1. Odkręcamy 4 śruby (torx) znajdujące się we wnękach oraz na końcach tapicerki. 2.Wyciągamy tapicerkę z sześciu mocowań. 3.Odkręcamy śrubę mocującą zamek następnie przekręcamy go aby wyciągnąć. 4.Odkręcamy 4 śruby (klucz nasadowy nr 10). 5 Wyciągamy listwę Dodatkowo mogę podpowiedzieć że zapieczone śruby od mocowania podświetlenia podgrzaliśmy od spodu co poskutkowało , śruby zostały wykręcone.
Rekomendowane odpowiedzi