junior555 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Panowie czy do b6 podejdzie moduł o nr 4E0 919 283 B ,jest co prawda z a8 d3 i miał bym części z takiej za grosze tylko kwestia czy to by zabanglało w b6.
junior555 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Szkoda bo mam taką akurat na części i wiele sterowników ma praktycznie te same oznaczenia tylko właśnie zamiast 8E0 jest 4E0 no ale trudno .
Maciek02 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Opublikowano 10 Stycznia 2015 chce zamontowac pdc tylu w b6, mam w swoim zderzaku wyznacone miejsca na cujniki tzn. krzyzyki zeby wywiertac dziury.. ale nie mam mocowan czujnikow zeby je osadzic... moze mi ktos powie czy to podejdzie: http://allegro.pl/audi-a4-b6-mocowanie-gniazdo-pdc-czujnik-zderzak-i4923650089.html sa niby z przedniego zderzaka ale moze ktos to robil i czy podejdzie?
A4_Raf Opublikowano 10 Stycznia 2015 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Jak coś mam moduł do B6 4- kanały tył na sprzedaż ;-) chyba że.juz masz
Maciek02 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Modul juz mam takze dzieki za propozycje.
nitroo Opublikowano 11 Stycznia 2015 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Tych mocowań ASO nie sprzedaje osobno na tył, także coś mi się wydaje, że nie podejdą, ale do odważnych świat należy i próbuj
Robero321 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Opublikowano 11 Stycznia 2015 chce zamontowac pdc tylu w b6, mam w swoim zderzaku wyznacone miejsca na cujniki tzn. krzyzyki zeby wywiertac dziury.. ale nie mam mocowan czujnikow zeby je osadzic... moze mi ktos powie czy to podejdzie: http://allegro.pl/audi-a4-b6-mocowanie-gniazdo-pdc-czujnik-zderzak-i4923650089.html sa niby z przedniego zderzaka ale moze ktos to robil i czy podejdzie? Mocowania są takie same bo i czujniki są te same. będziesz to kleił więc i tak sobie dopasujesz- to nie jest problem. Problem będziesz miał z ładnym wywierceniem otworów pod czujniki bo nie łudź że uda Ci się to zrobić tak jak w ori bez spękań lakieru , fazki, i z ładnymi krawędziami....
Maciek02 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Tez mi sie wydaje ze podejda. A co do dziurek to bede sie staral zrobic to jak naajdokladniej.
Bingo_o Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Posiada ktoś rozpiske pinów z przycisku PDC?
Bart-S Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Posiada ktoś rozpiske pinów z przycisku PDC? Masz w pierwszym poście na schemacie... 1 - zasilanie iluminacji przycisku (z zegarów) 2 - zasilanie kontrolki (ze sterownika PDC) 3 - masa iluminacji i kontrolki 4 - przełącznik (połączenie ze sterownikiem PDC) 5 - x 6 - masa przełącznika Edytowane 20 Stycznia 2015 przez Bart-S
Bingo_o Opublikowano 25 Stycznia 2015 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Dziękuje Nie mogłem znaleźć tego w 1 poscie ;/ Bart-S czy jesteś w stanie mi pomóc podłączyć sam przełącznik pdc? Mam nie oryginalne czujniki przód i tył. Centralka zasilana + stały (czujniki z przodu działają cały czas) + po wstecznym(na tylne czujniki) no i masa. Sam przełącznik chyba nie starczy ale może zastosowanie oryginalnej centralki pdc pomoże?
Bart-S Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2015 No czujników nie ori raczej nie połączysz z ori systemem.
bartekzks Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 Witam. Szukałem i nei mogę znaleść . Nr GRILLA/ ATRAPY do A4 B7 S LINE z PDC do tego potrzebna jest jakaś RAMKA jeszcze na tablicę ?? chcę montować na przód PDC prrzy okazji założyć zderzak S LINE a jestem kompletnie początkujący w Audi a po przeczytaniu tego kompletnie zgłupiałem :http://a4-klub.pl/index.php?/topic/64797-all-b7-pakiet-zewnetrzny-s-line-spis-czesci/i nr części :8E0 807 285 AA 1QP - szara, ramka tablicy dla zderzaka z PDC (tablica przykrecana do ramki)3FZ - czarna8E0 807 285 BA 1QP - szara, ramka tablicy rejestracyjnej dla zderzaka z PDC3FZ - czarnamusze to mieć ?? i to 8E0 117 335 P kierownica powietrza lewa - musi mieć literkę P, wystepuje z intercoolerem po lewej8E0 117 336 N kierownica powietrza prawa - musi mieć literkę N, wystepuje z intercoolerem po prawejbo kratki z wlotem to na pewno będę montował8E0 807 682 F 01C - kratka wlotu powietrza prawa - z wlotem do intecoolera8E0 807 681 F 01C - kratka wlotu powietrza lewa - z wlotem do intecoolerabardzo prosze o pomoc , na pw lub tu o ODPPozdro
Bart-S Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Opublikowano 6 Lutego 2015 Wygląda na to, że każdy grill S line ma ramkę przystosowaną dla PDC. Zależnie od dobranej ramki pod tablicę rejestracyjną zakrywasz otwory montażowe lub nie...Atrapy chłodnicy S line w B7 to:- 8E0 853 651 M 1QP (szara)- 8E0 853 651 M VMZ (czarna)
bartekzks Opublikowano 15 Lutego 2015 Opublikowano 15 Lutego 2015 Wygląda na to, że każdy grill S line ma ramkę przystosowaną dla PDC. Zależnie od dobranej ramki pod tablicę rejestracyjną zakrywasz otwory montażowe lub nie... Atrapy chłodnicy S line w B7 to: - 8E0 853 651 M 1QP (szara) - 8E0 853 651 M VMZ (czarna) rozumiem ,że ta ramka musi byc ? ? Czy bez da się tablice zamontować bo takie cudo 258 zl w ASO :/ a używek brak .... Pozdro i dzięki za pomoc
Bart-S Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Opublikowano 19 Lutego 2015 Wygląda na to, że każdy grill S line ma ramkę przystosowaną dla PDC. Zależnie od dobranej ramki pod tablicę rejestracyjną zakrywasz otwory montażowe lub nie... Atrapy chłodnicy S line w B7 to: - 8E0 853 651 M 1QP (szara) - 8E0 853 651 M VMZ (czarna) rozumiem ,że ta ramka musi byc ? ? Czy bez da się tablice zamontować bo takie cudo 258 zl w ASO :/ a używek brak .... Pozdro i dzięki za pomoc Ramka jest wkładem w który montujesz tablicę więc
A4_Raf Opublikowano 24 Lutego 2015 Opublikowano 24 Lutego 2015 Jak, że będę montować cały zderzak z pdc s- line, zadam pytanie tutaj, czy te srebrna listwę z Avanta da się podmienić, jest troszkę uszkodzona, a w moim obecnym jest w stanie wręcz bardzo dobrym. Ewentualnie jakoś zregenerować?
Bart-S Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Opublikowano 25 Lutego 2015 Jest to wymienny element więc nie widzę problemu
A4_Raf Opublikowano 3 Marca 2015 Opublikowano 3 Marca 2015 A to super, dziękuję za informację Zamierzam przeprowadzić mod pierwszy raz bez pomocy "fachowca" i rzucam się od razu na montaż PDC tył (ale będę miał osobę do pomocy, na moim poziomie wtajemniczenia). Wymieniam zderzak zwykły na PDC tył od S-line. Przeanalizowałem to co jest na pierwszej stronie tzn. montaż PDC oraz swap na 2,5TDI (BTW, link nie działa). 1) Ze zdjęciem zderzaka sobie raczej poradzę. Obawiam się jakiś elementów, które mogą ciężej wychodzić, albo trzeba się zastanawiać i można w nich utknąć. Może ktoś ma jakieś wskazówki na co zwrócić uwagę... nie mam pewności czy same zdjęcia Bartka wystarczą. Gorzej od strony montażowej. 2)Zagadką dla mnie jest, montaż kabli. Prędzej się dowiedziałem, że z modułem 4-kanałowym na tył od B7 jest łatwiej, potrzeba mniej kabli. Dowiedziałem się także, że jak jest moduł haka, to można Cany podpiąć do haka, tylko nie wiem gdzie i jak to zrobić... i czy lepiej podpinać się do modułu haka (gdzie ten kabel umieścić), czy iść do przodu. Natomiast samo podłączenie, posiadam zderzak z wiązką i z kostką, którą podłaczam bezpośrednio do modułu PDC, oraz kostkę żółtą/brązową, z której są wyprowadzone kabelki jak widać na poniższym zdjęciu. http://zapodaj.net/1...5b9c98.jpg.html Natomiast nie mam pojęcia gdzie wpiąć się z kablami z przodu. Nie rozumiem tych schematów, Po kolorkach udało mi się rozkmnić (nie wiem czy dobrze), że punkt 1-zasielanie po zapłonie (czarno/niebieski) mam podłączyć to mostka, bezpiecznik 5 15A ? 3) Głośnik i PDC montuje z tyłu, ale gdzie dokładnie, mogę prosić o wskazanie dokładnego miejsca, gdzie je przymocować. Więc resztę kabli muszę puścić do przodu Wymogiem jest puszczenie: 1-zasielnie po zapłonie (czarno niebieski) 3-zasilanie stałe (czerwono fioletowy) 8-masa(brązowy) 12-złącze diagnostyczne (zielono niebieski) 7 i 14 to cany, które albo do haka albo do przodu oraz 2 i 10 do głośnik, ale u mnie nie muszę tego robić, ponieważ jest już podłączony do kostki brązowej. 4)W moim przypadku wystarczy jak zakupię: Nit mocujący 8Z0 857 784 ? 5)Jaką ilość kabla 0,35 mm? 45 metrów, to chyba za dużo, gdzieś koło połowy powinno wystarczyć? oraz 0,22 mm chyba wcale, ponieważ mam połączenie głośnik - moduł PDC. To ma być jakiś zwykły przewód? Jak będę prowadził do przodu te wszystkie kable, to owijać wszystkie kable taśmą parcianą (ile tego potrzeba 1 czy może 2?), aby otrzymać efekt org wiązki. A może kupić od razu zczepione, jeżeli jest taka opcja. 4 piny A, czy więcej? I jeszcze pytanie odnośnie listwy srebrnej bagażnika, jak ją "odbezpieczę" z dwóch stron, to już lekko da się wyjąć, czy trzeba jakoś na wyczucie, są tam jakieś zatrzaski, trzeba uważać, żeby nie połamać? Jak odepnę akumulator na kilka dni, to żadne ustawienia w kompie się nie skopią? Nie wiem ile to mi czasu zajmie. Serdeczna prośba o jakieś rady, co ewentualnie jeszcze dokupić, na co uważać.
Rekomendowane odpowiedzi