Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony zimowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja jeżdżę na 205/55 r16 i nie widze z tym żadnego problemu. Jak mam wpaść w poślizg to parę centymetrów wezsza opona nie zrobi różnicy. Liczy się wyczucie i rozsądek. Opona może pomóc ale nie jest decydującym czynnikiem.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 545,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Panowie jutro zamawiam oponki i dalej się waham między bridgestone blizzak czy goodyear ultra grip 8, pomóż ktoś w wyborze ;-)

Wysyłane z mojego LT26i za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

również jeżdzę na 205/55 r16 i ostatecznie zdecydowałem się na continentale ts850, zastanawiałem się nag GY UG 8, wygrały conti.

indeks H, niższy niż na letnich u mnie i wystarczajacy na ekspresówki.

myślę, że indeks, każdy powinien dopasować do stylu i miejsca jazdy, ewentualnie zaleceń producenta:) prawdopodobnie niższy indeks u mnie, też by wystarczył, ale wolę mieć zapas.

Opublikowano

Sam się zastanawiam nad Goodyear Ultra Grip 8 albo NOKIAN WR A3 205/55 R16 no chyba że coś z continental?

Pozdrawiam

Opublikowano
Sam się zastanawiam nad Goodyear Ultra Grip 8 albo NOKIAN WR A3 205/55 R16 no chyba że coś z continental?

Pozdrawiam

Też wybierałem pomiędzy tymi dwoma oponami i wybrałem Nokiany. Zobaczymy już za niedługo jak będzie się na nich jeździć.

Sony Xperia

Opublikowano

Kolejne pytanie. Nokiany są dostępne A3 asymetryczne i D3 - z bieżnikiem w jodełkę. Ktoś je porównywał, ma jakieś doświadczenia?

Opublikowano

Witam, jestem na kupnie opon do swojej a4, jakie możecie mi polecić? Mam dylemat pomiędzy: Nokian WR A3 205/55R16 i Dunlop SP Winter Sport 4D 205/55R16

Opublikowano

A ja się zastanawiam nad Nokian W+ a WR D3 co będzie lepsze bo w NL mało śniegu a więcej deszcze no i dużo trasy po autostradach robię. Za dużo po gęstych śniegach nie będę jeździł he

Opublikowano

Kupował ktoś oponki z tej stronki : www.gerex.pl ceny mają bardzo konkurencyjne :-) i opinie na Ceneo tez bardzo fajne

Opublikowano
A ja się zastanawiam nad Nokian W+ a WR D3 co będzie lepsze bo w NL mało śniegu a więcej deszcze no i dużo trasy po autostradach robię. Za dużo po gęstych śniegach nie będę jeździł he

WR A3 są zaprojektowane do szybszej jazdy np. po autostradach.

Opublikowano

No to biere :wink:

Opublikowano
Kupował ktoś oponki z tej stronki : Opony i felgi - GEREX.PL ceny mają bardzo konkurencyjne :-) i opinie na Ceneo tez bardzo fajne

Tak, kupiłem u nich oponki w kwietniu, Fulda EcoControl HP, bardzo dobra cena, bardzo szybka wysyłka i oponki były świeżutkie - dostałem DOT 0713. Polecam.

CCF20131004_00000.jpg

Opublikowano

Własnie dzisiaj rano zrobiłem zamówienie, 4 oponki 195/65/15 GY UG8 z przesyłka płatne przy odbiorze za 876 zl :) taniej ciezko znalezc :)

Opublikowano

jeździ ktoś na 17'' zimówkach w B6/B7?

Jaki rozmiar kupować? 225/45 czy 215/50 ?

Opublikowano

a co powiecie o Michelin Alpin A4 w porownaniu z Nokian W+ a WR D3

Opublikowano

Osobiście dla siebie bym wybrał nokiany. Cena pewnie też korzystniejsza.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Weź drugą opcję.

Opublikowano

Tak na marginesie podczas tego pytania przypomniała mi się pewna historia z moim sędziwym nauczycielem z "samochodówki". Zawsze twierdził że na zimę lepsze węższe opony bo lepiej "wrzynają" się w śnieg, jako przykład podawał na Fiata 126p, który fakt faktem ciężko miał się gdzieś zakopać w zimę na swoich wąskich oponach. Ale dopiero na studiach podczas testowania opon profesjonalnym sprzętem namacalnie widać było że szersza opona to większa powierzchnia styku i lepsze właściwości trakcyjne.

Opublikowano
Kupował ktoś oponki z tej stronki : Opony i felgi - GEREX.PL ceny mają bardzo konkurencyjne :-) i opinie na Ceneo tez bardzo fajne

To jest firma z miasta, w którym mieszkam. Mają bardzo duży wybór opon (większość marek dostępne od ręki), niezły serwis i dobrą politykę cenową. Jak najbardziej polecam!

Opublikowano

Tak na marginesie podczas tego pytania przypomniała mi się pewna historia z moim sędziwym nauczycielem z "samochodówki". Zawsze twierdził że na zimę lepsze węższe opony bo lepiej "wrzynają" się w śnieg, jako przykład podawał na Fiata 126p, który fakt faktem ciężko miał się gdzieś zakopać w zimę na swoich wąskich oponach. Ale dopiero na studiach podczas testowania opon profesjonalnym sprzętem namacalnie widać było że szersza opona to większa powierzchnia styku i lepsze właściwości trakcyjne.

To artykuł apropo tego co piszesz...

Jakie opony na zimę: wąskie czy szerokie? - Opony.com.pl