Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony zimowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a ja mysle nad

Sunny SN 3830 Snowmaster XL 225/50 R17 RF 98 V

po 50 euro za sztuke, opinie podobno dobre a na 15 tys rocznie, a zima hm z dwa razy do Polski i w kolo komina 3-4 tys km powinny styknac a co do oszczednosci, glosnosci, i zachowaniu na mokrym porownywalne z markami ,, z wysokiej polki''

moze cos powiecie na temat, ktos cos slyszal... DEV kupil tanie nexeny, a to chyba podobne

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 545,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja na zimę bym nie kupił opon No-name.

Opublikowano

a bo jedni mowia, zeby brac nowe, tamte co pisalem 245/45/17 byly z 2011 roku

Opublikowano

Nie chodzi mi o nowe, bądź używane, a o producenta. Używki do trzech lat w tył max. Zima to taki okres, gdzie trzeba sobie zapewnić bezpieczeństwo markową oponą.

Opublikowano

Bez przesady, 2011 są ok, 2010 i 2009 też. Natomiast jak piszą inni - chińczyki czy inne wynalazki bym sobie darował :)

Opublikowano

Na wulkanizacjach nie ma co pytać o Nokiany nie? Raczej żaden zakład nie bedzie miał? Bo sie zastanawiam czy na miejscu nie zamówić i przy okazji wymienią i powiedzą, które te nokiany ok, bo na allegro duzo i nie wiadomo, które ok.

Opublikowano

Można spytać, ale pytanie, jaką cenę zaśpiewają. Boję się, że dużo wyższą niż można znaleźć w necie.

Opublikowano

Na necie 1050zł najtaniej za zwykłe W.. WR+ już 1100, WR D3 1200zł. Najbardziej właśnie te WR DR mi się widzą, bieżnik dość taki. Tak sie ociągam z kupnem, bo zimy nie ma, ale trzeba zamówić. Nie robię tras, krótkie do 50km, ale jak śniegiem sypnie to bardzo ciężka droga - w mieście lekko sypnie, a u kobiety zasypane drogi :)

Opublikowano

Lucas, a jaki rozmiar? Bo ja wciąż się łamię, czy wziąć fabryczne 225/55 16 czy 205/60 16. Te drugie ponad 100 zł na sztuce tańsze...

Opublikowano

ja ze względu na swoje położenie w tym sezonie będę testował nokian hakkapeliitta r2 215/50/17 co prawda rosyjskiej produkcji ale myślę że powinna robić robotę :)

Opublikowano

@wit007, 205/55r16. standardowy rozmiar. Wiem, że tańsze widziałem jak 225 wygląda, szersze, ale na zimę, koledzy mówią, że 205 lepsze.

Opublikowano

Kupilem, założyłem...

A sniegu jak nima tak nima :wink:

Opublikowano

Coś słyszałeś o tych nexenach czy kupiłeś w ciemno?

Opublikowano

Kilka osob ktore znam jezdza na letnich i zimowych, bez problemu.

sam pojezdze to sie okaże

Opublikowano

Bo sie zastanawiam kupic dwie semperit z 2011 roku z 7mm albo dwie pirelli z 2010 roku z 6,8mm czy wybrać sunny SN3830, ale nowe i tu bym zaszalał i wziął za ta cene cztery sztuki. Opinie sa takie, ze jest 10 opinii, ze sa ok, dobre, radzą sobie, nie czuja różnicy porównujac do lepszych a dwie z tych 10 piszą, ze nigdy wiecej, itd

Opublikowano

Bo sie zastanawiam kupic dwie semperit z 2011 roku z 7mm albo dwie pirelli z 2010 roku z 6,8mm czy wybrać sunny SN3830, ale nowe i tu bym zaszalał i wziął za ta cene cztery sztuki. Opinie sa takie, ze jest 10 opinii, ze sa ok, dobre, radzą sobie, nie czuja różnicy porównujac do lepszych a dwie z tych 10 piszą, ze nigdy wiecej, itd

Chyba ten sunny bym sobie podarował. Mój kolega na semperity i sobie chwali. Z Pirelli miałem złą przygodę, ale z letnimi i od tamtej pory mam na nie odrzut. Nie wiem jak zimówki, może któryś z kolegów się wypowie, ale według mnie sunny odpada. Lepiej sprawdzone sztuki, tym bardziej, że porządną oponę poznasz w krytycznym momencie. Z wyglądu nie muszą się wiele różnić.

Opublikowano

Te opinie to o kant pupy. Jeden jeździ Punto drugi Volvo s80 a to inne kategorie wagowe. Trzeci ma napęd na tył a następny 4x4 i jeszcze inaczej to widzi. Masakra.

Opublikowano

Daj spokój z Sunny. Semperit będzie bez porównania lepszy. OK - kupisz dwie, a co z drugą osią?

Opublikowano

Panowie, jak to jest z oponami z Allegro. Na zimę chcę kupić Continentala TS 850 na felgę 15 cena plus minus 1000 PLN. Zastanawia mnie tylko że w większości przypadków miejsce produkcji to Europa bądź Portugalia. Czy szukać tylko opon z Niemiec czy nie patrzeć na miejsce produkcji?

Opublikowano

Wyważone, sprawdzone czekają na spadek temperatury. Puki co jest 14-16 stopni.