Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony zimowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdyby ktoś zastanawiał się nad Hankook i*cept evo W310 to szczerze polecam tania oponka a bardzo cicha na suchym i mokrym, nie wiem jak na śniegu, bo jeszcze go nie zaznałem. Co do hałasu to lepiej niż niejedna letnia. Przyczepność też świetna Testowany rozmiar to 215/55r17.

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 545,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

wszyscy pisza o nowych oponach, a ja dam nalewke Profil 215/55R16 NOWE BIEŻNIKOWANE 205/55/16 ZIMA (2747668768) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

bardzo dobre opony, nalewane calosciowo, podklad nie starszy niz 2 lata i co wazne opona bardzo miekka

Opublikowano
wszyscy pisza o nowych oponach, a ja dam nalewke Profil 215/55R16 NOWE BIEŻNIKOWANE 205/55/16 ZIMA (2747668768) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

bardzo dobre opony, nalewane calosciowo, podklad nie starszy niz 2 lata i co wazne opona bardzo miekka

Bardzo dobra opona to nowa opona, jestem przeciwnikiem takich kombinacji. Ktoś kto chce zaoszczędzić niech wybierze oszczędność na czyms innym a nie na oponie , ale to tylko moje zdanie :whistling:

Opublikowano

a ja wam powiem ze ludzie bardzo sobie chwala te opony i wiekszosc mowi, ze jesli mieli by brac nastepne to tylko takie

z nowych polecam fulde

Opublikowano

Nigdy bym nie kupił nalewek do auta osiągającego więcej niż 140 km/h. Te opony nadają się może do starszych aut, gdzie nie warto inwestować w opony, które przekroczyły by prawie wartość auta. Na jednym z najważniejszych elementów odpowiadających za bezpieczeństwo w aucie nie powinno się oszczędzać. Z drugiej jednak strony takie nalewki na pewno będą lepsze niż zajechane używki niewiadomego pochodzenia :)

Opublikowano

no cóż opona wygląda strasznie

Opublikowano

Ja zakupiłem komplet nowych Dębica Frigo 2; póki co zimy nie ma więc nie mogę napisać nic konkretnego. Podzielę się swoimi spostrzeżeniami po tym jak zima zaskoczy drogowców. Mam kilku znajomych którzy mają te oponki i chwalą sobie, poza tym w tym przedziale cenowym i tak nic lepszego z nowych opon się nie kupi. Myślę że do normalnego toczenia się powinny być OK.

W samochodzie żony są Kleber KrisAlp i też nie mogę narzekać.

Opublikowano

ja też już założone od miesiąca, tylko kiedy śnieg będzie?

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Ja miałem zimówki wszystkie nowe w rozmiarze 195/65R15 (w golfie IV 136km "jazda agresywna") ocena w skali 1 do 10 :

-Michelin- mega zadowolony 9/10

-POINT S Winterstar 2- bardzo zadowolony 8/10

-KLEBER Krisalp HP2 -na błocie pośniegowym porażka, auto nie trzyma się drogi, natomiast na świeżym śniegu wymiata ten bieżnik 6/10.

-DĘBICA Frigo- w niej fajne było to , ze była nowa 4/10 (jak ktoś śmiga po samym mieście to ok, ale trasa i drogi boczne to ja bez łańcuchów się nie ruszałem)

-SAVA Eskimo- może być -6/10

Wiadomo każda nowe opona z wysokim bieżnikiem, będzie lepsza niż stara markowa opona z zużytym bieżnikiem.

Na dzisiejszą chwile gdybym miał kupić coś tańszego to POINT S. Naprawdę polecam bo nogi lekkiej nie mam, mieszkam poza miastem(zaspy) i śmigam w długie trasy (oblodzone droga i błoto pośniegowe) to te oponki dawały sobie rade najlepiej.

Opublikowano
Ja miałem zimówki wszystkie nowe w rozmiarze 195/65R15 (w golfie IV 136km "jazda agresywna") ocena w skali 1 do 10 :

-POINT S- bardzo zadowolony 8/10

-KLEBER -na błocie pośniegowym porażka, auto nie trzyma się drogi, natomiast na świeżym śniegu wymiata ten bieżnik 6/10.

-DĘBICA- w niej fajne było to , ze była nowa 4/10 (jak ktoś śmiga po samym mieście to ok, ale trasa i drogi boczne to ja bez łańcuchów się nie ruszałem)

-SAVA- może być -6/10

Wiadomo każda nowe opona z wysokim bieżnikiem, będzie lepsza niż stara markowa opona z zużytym bieżnikiem.

Na dzisiejszą chwile gdybym miał kupić coś tańszego to POINT S. Naprawdę polecam bo nogi lekkiej nie mam, mieszkam poza miastem(zaspy) i śmigam w długie trasy (oblodzone droga i błoto pośniegowe) to te oponki dawały sobie rade najlepiej.

Szkoda, że nie podałeś modeli bo same marki nic nam nie dają :decayed:

Opublikowano

-POINT S- bardzo zadowolony 8/10

-KLEBER -na błocie pośniegowym porażka, auto nie trzyma się drogi, natomiast na świeżym śniegu wymiata ten bieżnik 6/10.

-DĘBICA- w niej fajne było to , ze była nowa 4/10 (jak ktoś śmiga po samym mieście to ok, ale trasa i drogi boczne to ja bez łańcuchów się nie ruszałem)

-SAVA- może być -6/10

Szkoda, że nie podałeś modeli bo same marki nic nam nie dają :decayed:

Wrzuciłem.

Micheliny chyba miałem Alpin

Opublikowano

Savy nie polecam, psuje się w środku i zaczyna bić.

Opublikowano

-POINT S Winterstar 2- bardzo zadowolony 8/10

-KLEBER Krisalp HP2 -na błocie pośniegowym porażka, auto nie trzyma się drogi, natomiast na świeżym śniegu wymiata ten bieżnik 6/10.

-DĘBICA Frigo- w niej fajne było to , ze była nowa 4/10 (jak ktoś śmiga po samym mieście to ok, ale trasa i drogi boczne to ja bez łańcuchów się nie ruszałem)

-SAVA Eskimo- może być -6/10

Cós to za cudo to Point S ? Pierwsze słysze...

Opublikowano

Ja 3lata temu pierwszy raz się z tym spotkałem i byłem bardzo zadowolony, myślałem, że cena będzie szła w parze z jakością, a jednak mnie pozytywnie te opony zaskoczyły. Polecił mi je gościu który miał takie oponki sam w swojej A6 C6. Więc się na to "cudo" skusiłem.:wink:

Opublikowano

no dobra ale daj jakiegoś linka... to jest firma czy jakis model opony ?

Pierwsze słysze.

Opublikowano

Witam,

Jakie oponki na zimę.

1. NOKIAN WRA3 WR A3

2. NOKIAN WRD3 WR D3

czym różnią się te Nokian ?

3.CONTINENTAL 205/55R16 TS850

Opublikowano

Nokiany się różnią, że jedna posiada asymetryczny bieżnik, druga nie. Continental to jak kto woli ja sobie założyłem w tym roku WR A3

Opublikowano
Witam,

Jakie oponki na zimę.

1. NOKIAN WRA3 WR A3

2. NOKIAN WRD3 WR D3

czym różnią się te Nokian ?

3.CONTINENTAL 205/55R16 TS850

No proszę cię, chyba łatwo stwierdzić czym się różnią :decayed:

Opublikowano

panowie nie ma co za dużo myśleć i kombinować..... w Polskich warunkach zimowych i w naszych zwykłych A4-kach każda z poniżej podanych przeze mnie opon sprawdzi się bez problemu (mowa o rozmiarze 195/65R15):

polecane przeze mnie w pierwszej kolejności:

Continental ContiWinterContact TS850, Michelin Alpin A4, Dunlop SP Winter Sport 4D, Goodyear UltraGrip 8, Nokian WR D3,

w następnej kolejności:

Bridgestone LM-32, Semperit Speed-Grip 2, Vredestein Snowtrac 3, Yokohama W.drive V903A, Fulda Kristall Control HP, Pirelli Snowcontrol Serie 3, Falken Eurowinter HS449, Hankook Winter i*cept RS W442, Uniroyal MS plus 66