sir_Gustavo Opublikowano 14 Stycznia 2010 Opublikowano 14 Stycznia 2010 W silniku pojawia się takie błąd, brak możliwości wykasowania. 18097 - Powertrain Data Bus: Implausible Message from Elect. Load Controller P1689 - 35-10 - Brak jakichkolwiek objawów, tempomat i pełny FIS działają OK. Nie znalazłem nic konkretnego na ten temat w internecie. Proszę o pomoc.
antonio Opublikowano 1 Lutego 2010 Opublikowano 1 Lutego 2010 gdzie ten błąd jest? próbowałeś skasować?
misiekgr Opublikowano 28 Czerwca 2011 Opublikowano 28 Czerwca 2011 sir_Gustavo, udało Ci się dojść co było powodem tego błędu? Mi po instalacji tempomatu wyskoczyło to samo, pomimo że wszystko działa w porządku. Teraz się zastanawiam co z tym robić.
gregor_gg Opublikowano 1 Września 2012 Opublikowano 1 Września 2012 Ja też mam to samo. Ktoś się z tym uporał?
A4_Dominik_WAW Opublikowano 1 Września 2012 Opublikowano 1 Września 2012 Mi to wygląda na jakiś problem z przewodami, rozłóżcie jeszcze raz wszystko i dokładnie podociskajcie i poskładajcie wszystko od nowa.
gregor_gg Opublikowano 2 Września 2012 Opublikowano 2 Września 2012 wydaje się że podpinałem wszytko dobrze. Sprawdzałem po 3 razy czy dobrze podłączone.
marekg Opublikowano 2 Września 2012 Opublikowano 2 Września 2012 kodowania rozumiem, że zrobione prawidłowo. To co mi przyszło teraz do głowy to czy wszystkie elementy wymienione tzn przede wszystkim moduł kierownicy pochodzą z B6?
gregor_gg Opublikowano 2 Września 2012 Opublikowano 2 Września 2012 Moduł i manetka w 100% są z B6. Tego jestem pewien. Kodowanie raczej przeprowadziłem poprawnie. Poza tym jednym błędem nie było innych i działało wszystko od razu bez problemu. ---------- Post dopisany at 20:13 ---------- Poprzedni post napisany at 14:58 ---------- Dzisiaj sprawdzałem i błąd się nie pojawił. Jeszcze zobaczę jutro. Może już będzie OK (mam taką cichą nadzieję :-)) )
marekg Opublikowano 2 Września 2012 Opublikowano 2 Września 2012 w necie piszą, że ten błąd dość często się pojawia. ale konretnej diagnozy nie znalazłem. Najszczęściej po prostu jest coś uwalone, albo manetka albo co bardzo prawdopodobne któryś z czujników albo sprzęgła albo hamulca. Ktoś pisał, że błąd wywala tylko kiedy tempomat jest włączony. Może też być kwestia nie do końca poprawnego dopasowania numerów części tzn modułu kierownicy oraz samej manetki. Ale to tylko przypuszczenia.
gregor_gg Opublikowano 3 Września 2012 Opublikowano 3 Września 2012 jutro sprawdzę tezę z wyłączonym tempomatem. ---------- Post dopisany 03-09-2012 at 20:59 ---------- Poprzedni post napisany 02-09-2012 at 21:26 ---------- Dzisiaj sprawdzałem znów błędy i nic nie było. Wyłączałem i włączałem i błąd się nie pojawił. Może to przejściowe i po czasie nie pojawia się już ten błąd.
piwoszek28 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 I co z Tym błędem uporales się z tym po paru latach ???
Rekomendowane odpowiedzi