bakuś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Hej. Z racji tego, że nudzi mi się dzisiaj uznałem, że też 'pochwalę się' (jeśli tak w ogóle można to nazwać ) moją bepiuntką... Krótka historia: właścicielem w niemcowni była 'dorodna' niemka w średnim wieku co widać po aucie... Co było dla mnie najistotniejsze przy wyborze to auto jest bezypadkowe i było serwisowane. Niestety po gradobiciu, ale jest to na tyle mało widoczne na dachu, że nie ma potrzeby ingerować. Za to cena była z tego względu lepsza od innych. Co się okazało przy montażu wskaźnika doładowania to dostałem gratisa w formie chipa ABT, o którym nie zostałem poinformowany... Z wyposażenia nic nadzwyczajnego, a mianowicie: - klimatronik - cztery jaśki - el. szyby i lusterka - podgrzewanie d*py, lusterek i spryskiwaczy - B5'tkowy S-line czyli Sport Paket (kubełki, eskowa kiera, zawias 1Be -25mm i coś tam jeszcze) - pakiet komfort (domykanie szyb) - aktywny system nagłośnienia wraz subem w bagażniku (niestety nie BOSE) - podłokietnik !!! To tyle chyba co fabryka dała. Mam gdzieś rozpiskę wyposażenia z VINu, ale nie chce mi się tego specjalnie szukać. Tak wyglądało auto niedługo po zakupie: Jak na razie zrobiłem niewiele... w porównaniu z tym co chcę jeszcze zmienić to dłuuuga droga przede mną... Dotychczas: - 18'tki - dłuuugo polowany grill RS4 - białe kierunki (nie wiem czy nie wrzucić jednak dymionych) - centralny intercooler - FMIC - ramki na zegarach - wskaźnik temperatury zewnętrznej - wskaźnik turbo boost - sprężyny FK 40/40 - logo a4-klub na grillu :> O wymianach wszystkiego po kolei nie piszę, bo szkoda miejsca. :gwizdanie: W planach jest: - pomalowanie felg na grafitowy/czarny mat (JUŻ CZEKAJĄ przygotowane) READY - założenie kompletnego wydechu od turbo po końcówki z kwasówki, który również czeka - kolektor rurowy (baranek) jak będzie mi się chciało zrobić - Down Pipe wraz z bandażem termicznym założone - dekory i lusterka zew. w karbonie - kierownica, gałka i ręczny w perforowanej skórze - EGT - skóra Recaro jeśli się uda, jeśli nie to z S4 bądź obszycie odpowiednio teraźniejszych foteli - reflektory zespolone + zenon i spryski (raczej polifty, ale chyba wolałbym z ciemnym wnętrzem, a nie chce mi się przerabiać...) - wymiana ori nagłośnienia na coś odrobinę lepszejszego - K04 bądź K03s jak teraźniejsze odmówi posłuszeństwa - jeszcze większa, większa, większaaa glebaaa (czytaj gwint a może air?... ) - wymiana tarcz z przodu na 312mm - sztywny dolot - tzw TIP JEZD - ITG NIE MA ITG - jest SIMOTA z nierdzewki - forge 007 lub spltr 007 ZGŁOŚ SIĘ I kupa innych pierdół, o których teraz nie pamiętam lub które jeszcze wpadną mi do głowy! Jeśli chodzi o modyfikacje mechaniczne to moim celem jest tylko pojawienie się dwójki z przodu. Myślę, że w oście nie ma sensu robić więcej... Także podejrzewam, że po wymianie wszystkich gratów trzeba będzie jeszcze udać się na poprawę softu... :gwizdanie: Tak auto wyglądało po założeniu 18": A tak po założeniu FMIC: Poniżej kolejny mały mod, który cieszy moje oko... :) (tak wygląda teraz) No i to tyle jak na razie... Ufff...
seba1-2 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 jest nieźle lampy z przodu zmienisz i będzie całkiem całkiem
_Solar_ Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 ładna szkoda że bez Q poka jakies foty wnętrza
bakuś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2010 ładna szkoda że bez Q poka jakies foty wnętrza No szkoda, ale auto kupowałem "do użytku rodzinnego", że się tak wyrażę i zanim tu trafiłem nie miałem potrzeby grubszego modzenia... A o mnie nie wspomniałeś... ;( Oj dobra wspólnik, nie płacz! Z DjLeonn razem szukaliśmy aut i mojego, i jego... i razem robimy, auta rzecz jasna.
Kędzior Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 zadbane autko koniecznie zrób nowe lampki
bakuś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2010 zadbane autko koniecznie zrób nowe lampki Będą, będą... Najprawdopodobniej wrzucę polifty i zobaczę jak to się będzie prezentowało... Jak coś to je rozbebesze i przemaluję środek.
Kędzior Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 przymierz sobie moje :gwizdanie: hehe
bakuś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2010 przymierz sobie moje :gwizdanie: hehe Niezły pomysł... Jak będę miał chwilę to chyba przełożę je na momencik... :gwizdanie:
SoMeS Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 kolejna znajoma i w dobrym kierunku modzona be piuntka
moicz Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 no długo nie trzeba było czekać i wątek o tej b5 się pojawił grill i felunek dużo dają na + czekam na dalsze mody i ciekaw jestem jak będzie wyglądać na felach w innym kolorku
bakuś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2010 no długo nie trzeba było czekać i wątek o tej b5 się pojawił grill i felunek dużo dają na + czekam na dalsze mody i ciekaw jestem jak będzie wyglądać na felach w innym kolorku No, niedługo po tym jak mnie wczoraj zapytałeś czemu nie mam wątku... Sam jestem ciekaw...
Olaf Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 no no prosze ładny Avancik i widze rezanie sie zaczeło fajny silniczek wiec nic tylko rezaj
bakuś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2010 Wiedziałem, że o czymś zapomniałem.... - jeszcze większa, większa, większaaa glebaaa - hebelki 312mm - ITG do tego sztywnego dolotu - jeden z dwóch modeli forge albo dv z tt
Adriano007 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 No proszę proszę widzę że samochód wpadł w odpowiednie ręce. Mody jakie wprowadzasz są na Plus. Bardzo podoba się mi grill i felgi- marze o takich. Życzę powodzenia w modach. Aha jakbyś sprzedawał felgi to biorę :gwizdanie:
bakuś Opublikowano 8 Lutego 2010 Autor Opublikowano 8 Lutego 2010 Info dla zainteresowanych: tanio oddam moje 18" (są porysowane), bo zmieniła mi się wizualna koncepcja samochodu.. Później wrzucę ogłoszenie na forum.
bakuś Opublikowano 10 Marca 2010 Autor Opublikowano 10 Marca 2010 A oto krótki i niestety słabej jakości (trzeba podkręcić głośność ) filmik, w którym można usłyszeć nowe dźwięki wydawane przez mój dupowóz... http://vimeo.com/9837349 Nowy dźwięk wydobywa się za sprawą nowego dolotu, na którego montaż w końcu udało mi się wygospodarować odrobinę czasu. Razem z nim założyłem również downpipe wraz z bandażem termoizolacyjnym i osłonę termiczną oddzielającą silnik od filtra powietrza. Została jeszcze reszta wydechu... Oto zdjęcia: [br] A dzisiaj założyłem takie oto ustrojstwo: i przyznam szczerze, że mam mieszane uczucia...
A-rek Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 A dzisiaj założyłem takie oto ustrojstwo: a co to?
bakuś Opublikowano 12 Marca 2010 Autor Opublikowano 12 Marca 2010 A dzisiaj założyłem takie oto ustrojstwo: a co to? Y, zawór DV Forge 007
Rekomendowane odpowiedzi