Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Swap AFN na co

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj przy 150km/h klęknął mi pasek rozrządu co najprawdopodobniej będzie wiązało się z wymianą silnika...

Doradźcie mi proszę czy lepiej wstawić ten sam silnik (AFN) czy szukać czegoś innego?

Opublikowano

Witam, wczoraj przy 150km/h klęknął mi pasek rozrządu co najprawdopodobniej będzie wiązało się z wymianą silnika...

Doradźcie mi proszę czy lepiej wstawić ten sam silnik (AFN) czy szukać czegoś innego?

ten sam :wink4:
Opublikowano

Mozesz również rozwazyć wstawienie AJM :gwizdanie:

A jak niechcesz duzej kasy wydawać wstaw ten sam co masz :good:

Opublikowano

wstaw taki jak był

Opublikowano

Wstaw AWX, zrobisz do tego program i auto zacznie bardzo fajnie jeździć.

Opublikowano

tez bym awx wstawil.Tylko to sie wiaze z innymi rzeczami.Jesli nie chcesz duzo kasy wydac to lepiej tego AFN-a

Opublikowano

mi też rozrząd przeskoczył w AFNie

do wymiany , głowica (używka+planowanie) , wałek(używka) , rozrząd(nówka) , wszystkie paski wielorowkowe(nowe) , napinacz paska wielorowkowego (nowy) , świece(nowe) , wszystkie płyny (nowe) , olej i filtry zostały stare bo byłe ledwo co wymienione , szklanki(nowe) , uszczelka pod głowicą (nowa)

za całość dałem 2600zł :rolleyes:

za 1800 na allegro da sie wyszarpać silnik z AWX'a (oby miał numery :gwizdanie: ) plus musisz mieć wszystkie wiązki . no i pamiętaj że jak założysz AWX'a to też musisz odrazu zmienić rozrząd , olej itp także zależy wszystko od zasobów portfela i od mocy jaką chcesz uzyskać.

jak założysz AWX to możesz celować w 200koni lekko , w AFNie około 170

Opublikowano

Mam pytanko. Jak powszechnie wiadomo to silnik AVG i AFN to podobno to samo. Czy można np. AFN włożyć zamiast AVG - chodzi mi o sam słupek ?? AVG ciężko jest kupić.

Opublikowano

można

Opublikowano

A ja mam pytanie podobne bo też chcę wsadzić AFN bo na razie mam 1Z i tak się zastanawiam co trzeba dodatkowo prócz słupka dokupić :mysli:

lepiej cały silnik kup a nie sam słupek, napewno komputer będzie Ci potrzebny :wink4:

Opublikowano

grzesiek lepiej kup całego afn bo różnice między 1z a afn już są spore i dużo części musiał byś dokupić :hi:

- kompa

- turbo

- wtryski

- n75 i gruszkę

i masę innych pierduł

choć sam słupek od afn do 1z możesz wsadzić ale to dalej będzie 1z tyle że z słupkiem od afn-a

Opublikowano

można

Jesteś tego pewny czy tylko tak myślisz ???

Opublikowano

Można, to ten sam silnik. Na początku silnik miał oznaczenie AFN, a jak się skończyła numeracja zmienili nazwę na AVG.

Opublikowano

grzesiek lepiej kup całego afn bo różnice między 1z a afn już są spore i dużo części musiał byś dokupić :hi:

- kompa

- turbo

- wtryski

- n75 i gruszkę

i masę innych pierduł

choć sam słupek od afn do 1z możesz wsadzić ale to dalej będzie 1z tyle że z słupkiem od afn-a

A jakie koszta tak w przybliżeniu były by przy kupnie kpl silnika + wsadzenie go bo na necie rozbieżność w cenie jest spora.

Opublikowano

Ja proponuję nic nie kombinować tylko AFN zapakować ,chyba że mało Ci już mocy i nie masz co z kasą robić to można coś pomyśleć .

Opublikowano

ja ci mogę napisać ile ja dałem ale za AVF 131PS kompletnego ze skrzynią i masą pierdół potrzebnych do zainstalowania go na pokładzie 3tyś [br]Dopisany: 07 Luty 2010, 15:38_________________________________________________także za sam afn komplet ale bez skrzyni więcej niż 1.700 bym nie dał

Opublikowano

Dzieki za porady chlopaki, a teraz kolejne pytanko, jako ze do wymiany mam tylko glowice (cala reszta jest ok) czy musi to byc koniecznie glowica z afn, a jezeli nie to co ewentualnie innego mozna tam wcisnac. Dodam ze nie interesuje mnie zwiekszanie mocy, auto ma jezdzic jak przed ta cala sytuacja...