Piterex Opublikowano 27 Lutego 2011 Opublikowano 27 Lutego 2011 armistead tzn. że ten ford ma ten nie polecany silnik : http://moto.allegro.pl/ford-focus-2005r-2-0tdci-xenon-skory-alu-krakow-i1464144251.html Co z nim się dzieje ???
Kowi87 Opublikowano 27 Lutego 2011 Opublikowano 27 Lutego 2011 Wszystkie 2,0 maja problemy z układem wtryskowym po prewnym przebiegu ponad 200tys, chociaz u mnie kolega to samo robił ostatnio w 1,6TDCi, noi dwumas kolejna niespodzianka
Piterex Opublikowano 27 Lutego 2011 Opublikowano 27 Lutego 2011 Wszystkie 2,0 maja problemy z układem wtryskowym po prewnym przebiegu ponad 200tys, chociaz u mnie kolega to samo robił ostatnio w 1,6TDCi, noi dwumas kolejna niespodzianka Cholera i w każdym coś się sypie...
Armi Opublikowano 27 Lutego 2011 Opublikowano 27 Lutego 2011 Kowi już powiedział o co biega Z dwumasami pewnie jest podobnie jak w audi, jednym pada innym nie. Zależy od stylu jazdy, jak ktoś robi szybkie redukcje i but w podłogę to wiadomo, że sprzęgło prędzej czy później klęknie. Z tymi cenami to bym nie przesadzał. http://allegro.pl/kolo-dwumasowe-sprzeglo-sruby-ford-focus-1-8tdci-i1476046884.html, komplet LUK-a z robocizną wyjdzie niecałe 2k. Focus mojego brata zrobił 60k km w ciągu 1,5roku z czego 50% to jazda po mieście (Poznań) a reszta trasa i nie miał żadnych problemów. A spalanie 6 llitrów.
paput Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Opublikowano 27 Lutego 2011 Panowie z mojej strony nici ze spocika Oddaję autko 3 marca gazownikowi na cały ŁYKend, więc nie będę miał jak się ruszyć. i zimno jezcze bedzie
Armi Opublikowano 27 Lutego 2011 Opublikowano 27 Lutego 2011 Wszystkie 2,0 maja problemy z układem wtryskowym po prewnym przebiegu ponad 200tys, chociaz u mnie kolega to samo robił ostatnio w 1,6TDCi, noi dwumas kolejna niespodzianka Cholera i w każdym coś się sypie... Aut bezawaryjnych tak naprawdę nie ma Ważne by psuło się jak najmniej. Jak masz znajomych, którzy mają fordy to popytaj o układ paliwowy. Z tego co ja słyszałem to silniki 1.6 i 1.8 są godne polecenia, wyjątkiem jest 2.0 (mowa o dieslu). Mój dobry kolega ma mondeo z 2000 z silnikiem 1.8TDCI, (kupione w Radomiu ze skręconym przebiegiem ). Lata tym i nie narzeka, w grudniu popsuł mu się alternator a tak spokój. Plusem fordów jest na pewno to, że kupujesz za przyzwoite pieniądze młody samochód.
Piterex Opublikowano 27 Lutego 2011 Opublikowano 27 Lutego 2011 No właśnie ten plus dostrzegłem , a w 2.0 TDCI podoba mi się mocny silnik.
HaVoK Opublikowano 27 Lutego 2011 Opublikowano 27 Lutego 2011 Panowie z mojej strony nici ze spocika Oddaję autko 3 marca gazownikowi na cały ŁYKend, więc nie będę miał jak się ruszyć. i zimno jezcze bedzie Eee tam zimno, zimno to było pare tygodni wcześniej Teraz jest najwyżej chłodno
paput Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Opublikowano 28 Lutego 2011 Panowie z mojej strony nici ze spocika Oddaję autko 3 marca gazownikowi na cały ŁYKend, więc nie będę miał jak się ruszyć. i zimno jezcze bedzie Eee tam zimno, zimno to było pare tygodni wcześniej Teraz jest najwyżej chłodno Chłodno Mi to zimno jest, dzięki bogu udało mi sie kupić auto z grzanmi taborecikami
Sebek (-_-) Opublikowano 28 Lutego 2011 Opublikowano 28 Lutego 2011 wpisz godzinkę dobrze będzie a jak nie to się gdzieś pójdzie do ciepłego :>
paput Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Opublikowano 28 Lutego 2011 [quote name=Sebek () ] wpisz godzinkę dobrze będzie a jak nie to się gdzieś pójdzie do ciepłego :> ale jaką?
Sebek (-_-) Opublikowano 28 Lutego 2011 Opublikowano 28 Lutego 2011 wcześniej była mowa 16-17 to nie wiem która bardziej Ci odpowiada
paput Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Opublikowano 28 Lutego 2011 [quote name=Sebek () ] wcześniej była mowa 16-17 to nie wiem która bardziej Ci odpowiada a jaka większości pasuje?
HaVoK Opublikowano 28 Lutego 2011 Opublikowano 28 Lutego 2011 [quote name=Sebek () ] wcześniej była mowa 16-17 to nie wiem która bardziej Ci odpowiada a jaka większości pasuje? W zasadzie mi to lotto A jak długo bedziem siedzieć? Acha, patrzyłem na pogodę na weekend i zapowiada się w granicach 1-5 stopni na plusie Ale wiadomo jak to z pogodą, może być różnie....
paput Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Opublikowano 28 Lutego 2011 [quote name=Sebek () ] wcześniej była mowa 16-17 to nie wiem która bardziej Ci odpowiada a jaka większości pasuje? W zasadzie mi to lotto A jak długo bedziem siedzieć? Acha, patrzyłem na pogodę na weekend i zapowiada się w granicach 1-5 stopni na plusie Ale wiadomo jak to z pogodą, może być różnie.... a z 15 minut i do domu
Sebek (-_-) Opublikowano 28 Lutego 2011 Opublikowano 28 Lutego 2011 a z 15 minut i do domu nie strasz go bo nie będzie chciał pojechać
paput Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Opublikowano 28 Lutego 2011 [quote name=Sebek () ] a z 15 minut i do domu nie strasz go bo nie będzie chciał pojechać trzeba będzie zrobić otrzęsiny nowego audika
Kowi87 Opublikowano 28 Lutego 2011 Opublikowano 28 Lutego 2011 [quote name=Sebek () ] a z 15 minut i do domu nie strasz go bo nie będzie chciał pojechać trzeba będzie zrobić otrzęsiny nowego audika ja jaaa jaaaaaaa pierwszy.... przewracam :polew:
paput Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Opublikowano 28 Lutego 2011 [quote name=Sebek () ] a z 15 minut i do domu nie strasz go bo nie będzie chciał pojechać trzeba będzie zrobić otrzęsiny nowego audika ja jaaa jaaaaaaa pierwszy.... przewracam :polew: ja drugi
Rekomendowane odpowiedzi