Gość msh Opublikowano 27 Czerwca 2006 Opublikowano 27 Czerwca 2006 Gdy puszczam sprzęgło jadąc słychać takie stuknięcie tak jak by się coś załączało (słyszalne przy mniejszych prędkościach ) nie wiem czy to objaw normalny co może jakieś luzy mam , lub np. jadąc na jedynce i dodając i puszczając gaz słyszę stuknięcia
spanky Opublikowano 27 Czerwca 2006 Opublikowano 27 Czerwca 2006 wyglada na poduszki .... trzeba sprawdzic organoleptycznie... ;-)
pet3r Opublikowano 27 Czerwca 2006 Opublikowano 27 Czerwca 2006 ma ktos zdjecie tego? u mnie tez cos stuka i chce sie dowiedziec co.
Sprinter Opublikowano 27 Czerwca 2006 Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zdjęcie, a po co ? Właź pod auto i skrzynia jest zawieszona po dwóch stronach na gumowych poduchach/wieszakach, jak są wywalone, to od razu widać. Ewentualnie pod silnikiem któraś, też widoczne bardzo ładnie od spodu.
oizdog Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Witam, odgrzewam temat żeby nie zakładać nowego wątku, czy jak się gałka zmiany biegów trzęsie to jest to dwumas czy poduchy skrzyni? Pzdr bg
pre_pl Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 jak dwumas siadł to będzie całą budą trząść
marewel Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 W moim starym 1.6 dwumas byl padniety,i podczas raptownego puszczenie sprzegla czuc bylo takie stukniecie.
spetsnaz Opublikowano 13 Września 2007 Opublikowano 13 Września 2007 Ja miałem podobny objaw przy wybitym wahaczu dolnym (bananie). Szczególnie odczuwalne na I i II biegu. Czy jesteś pewnien, że odgłos słychać ze skyrzyni?
mackol Opublikowano 14 Września 2007 Opublikowano 14 Września 2007 Witam Ja mam taki problem że przy większej prędkości powiedzmy 120 -140km/h gdy puszcze gaz i hamuje silnikiem samochód zaczyna wpadać w drgania i coś stuka, wrażenie jest takie jak bym jechał po nierównej nawierzchni mimo że droga jest prosta jak stół:/ gdy wcisnę sprzęgło jest to samo generalnie jest dobrze tylko gdy sie rozpędzam albo jadę z równą pędkością:/
dominiks18 Opublikowano 14 Września 2007 Opublikowano 14 Września 2007 Gdy puszczam sprzęgło jadąc słychać takie stuknięcie tak jak by się coś załączało (słyszalne przy mniejszych prędkościach ) nie wiem czy to objaw normalny co może jakieś luzy mam , lub np. jadąc na jedynce i dodając i puszczając gaz słyszę stuknięcia to jest oska czy quattro moze przegub????
lukasho2 Opublikowano 15 Września 2007 Opublikowano 15 Września 2007 witam...dodam ze ze mialem tak sam jak kolega ktory zaczal ten watek stukalo gdy wlaczalem bieg.albo gdy pusczalem albo dodawalem gazu dluzszy czas tak bylo wymienilem poduszki ktory byly juz zuzyte i stuki byly dalej...problem sam sie wyjasnil gdy walnela tarcza sprzeglowa.....tylko nie wiem co sie dalej dzieje wymienili mi tarcze,,,juz nie stuka lae gdy ruszam to trzesie buda
Rekomendowane odpowiedzi