Sloid Opublikowano 10 Lutego 2010 Opublikowano 10 Lutego 2010 Witam Czy przy quattro mogę założyć na przód opony innej firmy niż na tył (w takim samym rozmiarze)? Jeśli tak, to o ile mm mogą różnić się zużyciem? Z góry dzięki za odpowiedź
miron78 Opublikowano 10 Lutego 2010 Opublikowano 10 Lutego 2010 przy Q opony na przód jak i na tył powinny być takie same ( sam identyczny rozmiar nie wystarcza )
slaweq Opublikowano 10 Lutego 2010 Opublikowano 10 Lutego 2010 Wysokość bieżnika też powinna być w miarę podobna
poziek Opublikowano 10 Lutego 2010 Opublikowano 10 Lutego 2010 Chłopaki Napiszcie to setkom A4 quattro śmigających w USA z 8" felami z przodu i 9" felami z tyłu
Sloid Opublikowano 10 Lutego 2010 Autor Opublikowano 10 Lutego 2010 W sumie jeżdżenie na innych rozmiarach jest możliwe, ale chyba przy takim użytkowaniu torsen może dosyć szybko się wysypać. A pozwole sobie na mały OT - czy w torsenie w a4 da się zmienić wartości siły docisku w celu zmiany podziału momentu?
paput Opublikowano 10 Marca 2011 Opublikowano 10 Marca 2011 przy Q opony na przód jak i na tył powinny być takie same ( sam identyczny rozmiar nie wystarcza ) ale czemu, ja ząłożyłerm inne oponki n przód tył i słyszę huczenie, a w ośce tego nie byłlo
armando Opublikowano 11 Marca 2011 Opublikowano 11 Marca 2011 przy Q opony na przód jak i na tył powinny być takie same ( sam identyczny rozmiar nie wystarcza ) ale czemu, ja ząłożyłerm inne oponki n przód tył i słyszę huczenie, a w ośce tego nie byłlo przejedz reka po oponie i czy ci jej nie wyzabkowalo
Dev Opublikowano 11 Marca 2011 Opublikowano 11 Marca 2011 W sumie jeżdżenie na innych rozmiarach jest możliwe, ale chyba przy takim użytkowaniu torsen może dosyć szybko się wysypać. nic sie nie stanie, torsen to nic innego jak mechanizm róznicowy jedyne co moze byc to czestsza ingerencja EDS-u, wystarczy wyciągnąc przekaznik od ABS-u i luzik :decayed:
paput Opublikowano 11 Marca 2011 Opublikowano 11 Marca 2011 przy Q opony na przód jak i na tył powinny być takie same ( sam identyczny rozmiar nie wystarcza ) ale czemu, ja ząłożyłerm inne oponki n przód tył i słyszę huczenie, a w ośce tego nie byłlo przejedz reka po oponie i czy ci jej nie wyzabkowalo tylko u mnie bardziej słychać wycie jak hamuję a mam nowe tarcze i klocki
Pawel_M Opublikowano 13 Marca 2011 Opublikowano 13 Marca 2011 przy Q opony na przód jak i na tył powinny być takie same ( sam identyczny rozmiar nie wystarcza ) ale czemu, ja ząłożyłerm inne oponki n przód tył i słyszę huczenie, a w ośce tego nie byłlo przejedz reka po oponie i czy ci jej nie wyzabkowalo tylko u mnie bardziej słychać wycie jak hamuję a mam nowe tarcze i klocki Tylko przy hamowaniu ?? Może słyszysz pracujący wał z mostem a w ośce tego nie miałeś dlatego była cisza
paput Opublikowano 13 Marca 2011 Opublikowano 13 Marca 2011 przy Q opony na przód jak i na tył powinny być takie same ( sam identyczny rozmiar nie wystarcza ) ale czemu, ja ząłożyłerm inne oponki n przód tył i słyszę huczenie, a w ośce tego nie byłlo przejedz reka po oponie i czy ci jej nie wyzabkowalo tylko u mnie bardziej słychać wycie jak hamuję a mam nowe tarcze i klocki Tylko przy hamowaniu ?? Może słyszysz pracujący wał z mostem a w ośce tego nie miałeś dlatego była cisza zmieniałem koła i tego nie było czyli wina opon lub wyważenia kół
matti_1986 Opublikowano 29 Października 2011 Opublikowano 29 Października 2011 no ja tez slysze huczenie zobacze jak bedzie jak zaloze zimowe opony
Rekomendowane odpowiedzi