olovski Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Opublikowano 18 Lutego 2010 kowi znasz ten numer znalazlem na etce ale pewnosci nie mam 8D0 821 171 G??
olovski Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Opublikowano 18 Lutego 2010 gites dzieki kowi a moze orientujesz sie jakie uszczelki pasuje wymienic przy zmianie turbiny na AWXowa
Kowi87 Opublikowano 18 Lutego 2010 Opublikowano 18 Lutego 2010 gites dzieki kowi a moze orientujesz sie jakie uszczelki pasuje wymienic przy zmianie turbiny na AWXowa W warsztacie masz wątek na temat zmiany turbiny, jedynie co to numer samej turbiny jest tam zły reszta OK
Patrox Opublikowano 18 Lutego 2010 Opublikowano 18 Lutego 2010 temperatura powinna spaśc o około 10st po załozeniu nadkola
olovski Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Opublikowano 18 Lutego 2010 W warsztacie masz wątek na temat zmiany turbiny, jedynie co to numer samej turbiny jest tam zły reszta OK gites wlasnie znalazlem dzieki napewno sie przyda temperatura powinna spaśc o około 10st po załozeniu nadkola 10 st to sporo:) jak juz pisalem nie mam w planach smigac na rajdy w weekendy autko tylko na ulice nadkole powinno styknac ale wszytsko okaze sie niebawem jak przyjdzie lato aa nom i sie dowiem ile Koraszewski bierze za korekte :>
olovski Opublikowano 20 Lutego 2010 Autor Opublikowano 20 Lutego 2010 to są ori..... o co pytasz...??[br]Dopisany: 20 Luty 2010, 21:53_________________________________________________Cristoforo dzownilem do ASO i mam tez taka cene jak ty zamowilem, wiec nie bede robil ci roboty z zamowieniem i wysylka ale wielkie dzieki za pomoc
aju Opublikowano 20 Lutego 2010 Opublikowano 20 Lutego 2010 o co pytasz...?? nie zauważyłem że jest druga strona tematu napisałem że te nadkola sa ori
olovski Opublikowano 20 Lutego 2010 Autor Opublikowano 20 Lutego 2010 hehe niom zamowione w poniedzialek do odebrania a tak dla pewnosci te uszczelki pasuja do kazdego TDI 1.9 przy zmianie turbiny na AWXa?? uszczelka spływu oleju z turbiny 028 145 757 uszczelka miedzy turbiną a wydechem 3A0 253 115 uszczelka kolektora dolotowego 028 129 717 D uszczelka kolektora wydechowego 028 129 589 B z tematu keżora http://www.a4-klub.pl/smf/b5_afn_wymiana_turbiny_na_awx-t80069.0.html
Kowi87 Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 to wkoncu warto to nadkole z esy montowac czy nie znacznej róznicy sie nie spodziewaj :gwizdanie:
Cristoforo Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 jak na pałowanie auta to mało :gwizdanie:
Piotrek98igo Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 nie za duzo,dam ci porownanie..u mnie przy temp 17C przy nadkolu od Esy but i roslo od 25C do 43C podczas dwoch kolejnych przyspieszen na 3biegu opor...przy fmic od 26-30C nie wiecej i mogles jezdzic non stop z butem
olovski Opublikowano 24 Lutego 2010 Autor Opublikowano 24 Lutego 2010 nom ale jak piszecie ciagle palowane auto a to ma miec chwilowy zastrzyk zreszta zalozymy lato tuz tuz bedziem wiedziec co i jak jesli bedzie lipa wrocimy do projektu FMICa praktycznie wszytsko juz wiem o jego montazu co potrzebowalem nadkole z Ski wyszlo 90 pare zlociszy wiec tragedii nie ma FMIC wiekszy wydatek przetestujemy i sie okaze szkoda ze nie mam jak zmierzyc temp. przed i po zalozeniu
Kowi87 Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 teraz to i tak duzo nie wpłynie na róznice, lepiej zainteresować sie chłodnicą oleju :gwizdanie: a latem po pierwszym mocneijszym przyśpieszeniu wykorzystasz dostępna jeszcze niska temperature i drugie pociagniecie juz nie bedzie fascynujące prawie całe lato tłukłem sie z nadkolem bo tez myślałem że wystarczy ... nie wystarczyło
olovski Opublikowano 24 Lutego 2010 Autor Opublikowano 24 Lutego 2010 jak piszesz Kowi87 ale nie sprobujesz to nie uwierzysz autko nie bedzie wystawione na streety, cywilna jazda z chwilowym butem kiedy trzeba i mozna a nie zawsze mozna :> duzym kosztem to nie wyjdzie a przynajmniej bede bogatszy w doswiadczenie chlodniczka wpadnie z AWXa powiedz mi bo pewnie wiesz pasuje P&P czy jakies rezanko sie szykuje przy jej wymianie a i orientacyjnie ile kosztuje nowa??
Kowi87 Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 Nie wiem jak AWX ja myślałem sobie o MOCAL, no ale te koszta a z AWXem to trzeba rozeznać temat bo niewiem jak to jest :gwizdanie:
olovski Opublikowano 24 Lutego 2010 Autor Opublikowano 24 Lutego 2010 pytalem ale u mnie jest troszke lipa z ta podkladka pisalem do wlasnie re5pecta i tam trzeba rzezbic pilowac sruby czy cos bo nie wchodzi kurde trzeba by w etce looknac na zdjeciach czy sa jakies roznice gdzies czytalem ze wlasnie z AWXa wkladaja ale nie pamietam jak to tam pasowalo
Rekomendowane odpowiedzi