kornd Opublikowano 26 Stycznia 2016 Opublikowano 26 Stycznia 2016 (edytowane) Panowie , mam uszkodzoną listwę ozdobną od strony pasażera. Mam grube rys i chciałbym tą listwę wymienić . moje pytanie brzmi czy muszę wszystkie listwy wymienić żeby się nie różniły?Czy tylko tą jedną? Pozdrawiam Edytowane 26 Stycznia 2016 przez kornd
Bart-S Opublikowano 3 Lutego 2016 Autor Opublikowano 3 Lutego 2016 Panowie , mam uszkodzoną listwę ozdobną od strony pasażera. Mam grube rys i chciałbym tą listwę wymienić . moje pytanie brzmi czy muszę wszystkie listwy wymienić żeby się nie różniły?Czy tylko tą jedną? Pozdrawiam Alu to alu - jeśli pozostałe listwy nie noszą śladów utleniania to możesz śmiało wymienić jedną.
LChris Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 - N 907 878 02 nity mocujące listwy ozdobne dachu i tylnej bocznej szyby [2zł/szt. x34 = 68zł // ASO] to są jakieś specjalne nity czy standardowe do kupienia w każdej Castoramie, jakie wymiary? A powiedz mi masz jakieś swoje notatki listę potrzebnych gratów? coś tam jeszcze mam na dysku. Na pewno potrzebne będą nity do przymocowania długiej listwy nad szybami oraz maskownica tej listwy - w wersji chrom jest inna niż w wersji black. Poza tym będziesz potrzebował mocowań listwy pod wklejaną szybę z tyłu. Witam Mogę tez prosić o jeśli masz jeszcze coś tam na dysku Nity koniecznie musza być z ASO czy z casto tez będą dobre. Witam Jestem już po zmianie z czarnych na chrom. Mam na pozbyciu listwy plus szyby.
Bart-S Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Opublikowano 16 Marca 2016 Proponuję kupić jeden nit w ASO - na wzór. Resztę dokupić w sklepie specjalistycznym.
LChris Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 Proponuję kupić jeden nit w ASO - na wzór. Resztę dokupić w sklepie specjalistycznym. Jestem już po montażu. Tak jak piszesz kupiłem jeden w ASO 2,12 zł a za dwie garści od znajomego.
matibati2 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Nie chcialby ktos sie zamienic chrom na black w sedanie?
mac_133 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 sorry za OT ale moze ktos chce w druga strone zamiane zrobic? Zamienic black na chrom w avancie?
aka_kuba Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Kolejny OT, ale nie chcę zakładać nowego tematu, otóż posiadam a4 b6 sedana z 2003 i przymierzam się do zakupu chromowanych listw na allegro ale jak poczytałem na forum że instalacja tego nie jest banalna to trochę zwątpiłem. Czy jest na forum ktoś z okolic Białegostoku kto pomógłby/podjąłby się zmiany moich czarnych listw na chromowane? Listwy planuję kupić sam. Może znacie jakiś warsztat który dałby radę to zrobić i nie zedrzeć za mocno?
Kshyhu87 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Jakby co to chętnie odkupie Twoje czarne listwy do sedana. Jeśli są ładne oczywiście.
aka_kuba Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Są w bardzo dobrym stanie, ale muszę znaleźć kogoś w Białymstoku kto mi pomoże to zrobić.
KoJ@K Opublikowano 20 Lipca 2016 Opublikowano 20 Lipca 2016 Panowie a malował ktos moze te listwy wokół szyb i relingi w czarny polysk? Obecnie mam chromy i bardzo chodzi mi ten mod po glowie i zastanawiam sie czy by nie malnąć ich razem z relingami wlasnie w czarne piano, co zgrywalo by sie calkiem fajnie z resztą akcentow na aucie, ktore sa w tym wlasnie kolorze ??
mac_133 Opublikowano 21 Lipca 2016 Opublikowano 21 Lipca 2016 mam corne listwy w rodzinnym kombi jak chcesz mozemy zrobic wymiane bedziesz mial z glowy malowanie
LChris Opublikowano 21 Lipca 2016 Opublikowano 21 Lipca 2016 mam corne listwy w rodzinnym kombi jak chcesz mozemy zrobic wymiane bedziesz mial z glowy malowanie Piano jest połysk. Oryginał mat. Mam taki komplet na zbyciu z tylnymi szybami.
KoJ@K Opublikowano 23 Lipca 2016 Opublikowano 23 Lipca 2016 Pytanko mam do autora tematu lub kogos, kto moze juz wie cos na ten temat - chodzi mi o ta zmiane w 04r. Ja mam auto z 03r. i mam chromy, a osoba z która chcemy sie wymienic ma 04r. i czarne listwy - czy mozemy przystapic do zabiegu podmianki czy nie uda sie to, ze wzgledu na te wlasnie "niby zmiany" ?!? Ktos cos juz wie ??
mac_133 Opublikowano 28 Lipca 2016 Opublikowano 28 Lipca 2016 Pytanko mam do autora tematu lub kogos, kto moze juz wie cos na ten temat - chodzi mi o ta zmiane w 04r. Ja mam auto z 03r. i mam chromy, a osoba z która chcemy sie wymienic ma 04r. i czarne listwy - czy mozemy przystapic do zabiegu podmianki czy nie uda sie to, ze wzgledu na te wlasnie "niby zmiany" ?!? Ktos cos juz wie ?? Pany ktos podpowie o co chodzi z tymi roznicami 2003 a 2004 ?? Thx
Bart-S Opublikowano 30 Lipca 2016 Autor Opublikowano 30 Lipca 2016 (edytowane) Pytanko mam do autora tematu lub kogos, kto moze juz wie cos na ten temat - chodzi mi o ta zmiane w 04r. Ja mam auto z 03r. i mam chromy, a osoba z która chcemy sie wymienic ma 04r. i czarne listwy - czy mozemy przystapic do zabiegu podmianki czy nie uda sie to, ze wzgledu na te wlasnie "niby zmiany" ?!? Ktos cos juz wie ?? Pany ktos podpowie o co chodzi z tymi roznicami 2003 a 2004 ?? Thx Z szybą niestety nie zamkniemy tematu dopóki ktoś się nie poświęci i nie rozbierze swojej A4 Ewentualnie trzeba po prostu dorwać dwie szybki z odpowiedniego zakresu VIN i porównać je... Ze swojej strony mogę pomóc tak.. W Avantach do numeru nadwozia WAUZZZ8E*3326362 stosowano szybę tylną boczną w wersji "1" a od WAUZZZ8E*3326363 szybę w wersji "2" (to pomoże dobrać używaną szybę tak aby na bank wszystko pasowało). Nity, listwa oraz spinki są takie same dla obu wariantów - różnica jest w samej szybie ale na czym polega niestety nie wiem. Edytowane 30 Lipca 2016 przez Bart-S
golfagn Opublikowano 16 Marca 2017 Opublikowano 16 Marca 2017 A czy ktoś podejmował się docinania uszczelki w tylnej szybie sposobem Niemca? Link z 2 strony: http://a4nachrueste.npage.de/chromleisten-nachruesten-ohne-hintere-seitenfenster-zu-tauschen.html Szczerze mówiąc nie chce mi się wycinać szyb tylko dla listew. Inne daty itp na nadrukach będą. A pomysł zachodniego sąsiada wdaje się być nie głupi. Może znajdę najpierw okno z gumą i potnę to na sucho w domu? I jeszcze jedno pytanko: szyba tylna przeszkadza tylko w montażu dolnej listwy? Całą resztę mogę spokojnie złożyć i dopiero z czasem przerobić gumę pod dolną listwę?
golfagn Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 A da radę ktoś strzelić kilka dokładnych fotek dolnej listwy spod okna bagażnika bocznego w chromie? potrzebuję do porównania wstępnego.
aciek_l Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 Przypomnij mi jutro, jeśli do tego czasu nikt inny nie zrobi tych zdjęć. Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi