Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Naprawa pekajacego zawiasu schowka pasazera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

a ja ma inny problem przeglądnąłem cały temat ale nie znalazłem odpowiedzi

zawias mam cały ale miałem jeden (wąs) z tłoczka złamany skleiłem ale niestety światła w schowku brak macie jakieś propozycje

tłoczek działa, żarówka nowa

może bezpiecznik ? ale który ?

reszta oświetlenia wewnętrznego działa

Opublikowano

Sprawdź blaszki w tłoczku, moze sie nie stykają jak jest schowek otwarty

Opublikowano

Próbowałem nawet na krótko w dłoni sprawdzić i dalej nic

Opublikowano

wpadnij na Tychy... to podmienimy tłoczek i zobaczymy czy to wina wąsa, o którym wspomniałeś, czy inny problem....

a w jaki sposób łączyłeś "na krótko"??? kabelkiem czy innym patentem??? może głupie pytanie ale ludzie w dziwny sposób niekiedy kombinują

Opublikowano

No wtyczka w tłoczek i śrubokręt mały blaszka o blaszkę i nic

jutro jeszcze wpakuje drucik we wtyczkę

Może te blaszki jakieś wyebane wewnętrznie będą

---------- Post dopisany 25-07-2014 at 16:13 ---------- Poprzedni post napisany 18-07-2014 at 00:52 ----------

Drucik również nie pomógł

Nie mam pomysłu

Opublikowano

Można kupić sam bolec który łączy siłownik z pokrywą schowka?

Opublikowano

Ktos juz raz chyba pisal ze nie, ale na 100% nie jestem pewien. Popytaj moze ktos ma rozwalony schowek i mialby te bolce.

Nastukane z samsunga

Opublikowano

W wolnej chwili wezmę kawałek wałka teflonowego na tokarke i może uda się coś wymodzić

Opublikowano

Jak masz taka mozliwosc to nic tylko dzialac :wink:

Nastukane z samsunga

Opublikowano

No i dzisiaj mnie dopadl nie domykajacy sie schowek... Zawias jest juz pęknięty, silownik smarowalem czyscilem niestety zero rezultatu chodzi cieżko jak cholera, jutro przerobie ten temat i zaczynam dzialać

Opublikowano

Ja nasmarowałem, ale przy tych temperaturach panujących wewnątrz auta, zaczął strasznie luźno chodzić.

No i się wysypał. Już zrobione :D ale jeszcze pomyślę jak to usprawnić

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

witam

zlamal mi sie uchwyt mocujacy silonik schowak ma ktos jakis pomysl jak to naprawic??

pozdrawiam

Opublikowano

Mi się upierdzielił zawias przez ten siłownik, oddałem do sklejenia a siłownik rozebrałem, przeczyściłem i posmarowałem smarem grafitowym ;)puki co jest OK ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, nie znalazłem tematu odnośnie mojego problemu więc pozwolę sobie podłączyć się.

U mnie wyłamany jest plastik, który trzyma bolec od siłownika schowka. Zaznaczony na zdjęciu czerwoną strzałką. Macie jakieś pomysły jak to naprawić? Oraz czy ten bolczyk zaznaczony żółta strzałką można wyjąć w jakiś sposób??

http://s1378.photobucket.com/user/jaku8891/media/20141110_191128_zps71be7642.jpg.html

Edytowane przez jaku8891

Opublikowano

Zdjęcia zawsze wrzucam na http://photobucket.com/ nic nie wygasa już ponad 7 lat

Opublikowano

Zdjęcia zawsze wrzucam na http://photobucket.com/ nic nie wygasa już ponad 7 lat

dzięki kolego, zdjęcie dodane, proszę o podpowiedz koledzy

Opublikowano

Witam, nie znalazłem tematu odnośnie mojego problemu więc pozwolę sobie podłączyć się.

U mnie wyłamany jest plastik, który trzyma bolec od siłownika schowka. Zaznaczony na zdjęciu czerwoną strzałką. Macie jakieś pomysły jak to naprawić? Oraz czy ten bolczyk zaznaczony żółta strzałką można wyjąć w jakiś sposób??

http://s1378.photobucket.com/user/jaku8891/media/20141110_191128_zps71be7642.jpg.html

Jak dobrze pamiętam to bolec trzeba przekręcić chyba o 90 stopni i wyjdzie.

Co do ułamanego zaczepu, ja bym zrobił z drutu np.spinacza biurowego takie "U" i wtopił w plastik

Opublikowano

Jak dobrze pamiętam to bolec trzeba przekręcić chyba o 90 stopni i wyjdzie.

Co do ułamanego zaczepu, ja bym zrobił z drutu np.spinacza biurowego takie "U" i wtopił w plastik

z tego co ja pamiętam to ten bolec chyba trzeba delikatnie ścisnąć z drugiej strony i wypchnąć(ale mogę się mylić bo schowek robiłem już dawno).

co do naprawy,jedź tam gdzie spawają plastiki, za taka robotę weźmie na piwo najwyżej. ja już dwa schowki spawałem u gościa co naprawia głównie zderzaki i kosztowało to grosze a trzyma do dziś bo jak sam to spartolisz to już nie będzie nawet do czego przyspawać reszty uchwytu.

Opublikowano

Wymontujcie te amortyzatorki z prawego zawiasu .To ich dzialanie powoduje to uszkodzenie -sa zbyt mocne i plastik pęka.

Mozna zrobic tak zeby amortyzator nie mocowal sie z zawiasem a swiatelko sie zapalało.Rozebrac amortyzator i pozbawic go gumowej uszczelki zeby nie stawial oporu i wszystko gra!!