Bromchit Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Rozumiem że podmieniłeś całą wiązkę fotela łącznie z tą od przycisków. No i sprawdziłbym jakie są błędy.
rafi10612 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Tak. Wszystko zmienione jest . Silniczki 4 pinowe wraz z wiazka na kable . Na starej wiazce wszystko chodzi a na wiazce pod pamiec tylko ledzwia i grzanie
Bromchit Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Czyli działa tylko to czym nie steruje moduł. Sprawdź błędy, o ile połączysz się z modułem.
rafi10612 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 No dokladnie tak Nie bardzo mam mozliwosc sprawdzenia tego Vagiem przez brak instalacji
Bromchit Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 No to kiepsko, bo błędy mogłyby dać jakąś wskazówkę. Pomimo tego sterowanie fotelem i tak powinno działać, wystarczy że moduł dostanie zasilanie. I to bym sprawdził.
rafi10612 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zasilanie jest pod odpowiednie kable bo inaczej nie ruszylyby ledzwie A jakbys to sprawdzil ?
Bromchit Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Skoro lędźwia działają to problem z zasilaniem modułu może być tylko we wtyczce wpinanej do niego. Druga rzecz jaka mi przychodzi do tego to problem w połączeniu między modułem, a przyciskami za pomocą tej wtyczki: Powinny być w niej dwa kable tego samego koloru.
rafi10612 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Wtyczka od przesuwu przod tyl . Co masz na mysli z ta wtyczka ? Pin numer 1 i 3 zajety przez kable bialo zolte
Bromchit Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgadza się przewody biało-żółte, one są zmostkowane i idą do pinu nr.14 wtykyczka 32pin. Opieram się tylko na schemacie i wygląda na to że gdy te przewody nie będą podpięte do pinu 14 w module, nie będzie działać żadna regulacja.
rafi10612 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Pin numer 14 zajety przez zolto bialy kabelek . Innego nie widze w kostce
Bromchit Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 No to ogólnie dziwna sprawa. Fotel podpinasz do samochodu czy używasz prostownika?
rafi10612 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Prostownika używam Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Bromchit Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Czyli fotel gdy miał założoną pamięć, nigdy nie był sprawdzany inaczej tylko prostownikiem? Nie wiem jaki posiadasz prostownik, ale miałem już doczynienia z prostownikami kiepskiej jakości, na których elektronika nie działała prawidłowo. Mój fotel z pamięcią gdy go kupiłem też nie chciał działać, myślałem że moduł był walnięty, winny był prostownik. Spróbuj sprawdzić działanie foteka podłączając go pod akumulator.
rafi10612 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Fotel dawca nie był sprawdzany wogule. Mój błąd Prostownik ma już swoje lata ale dalej służy. Spróbuję tak jak piszesz i podłącze go pod akumulator Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
a4tech33 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 (edytowane) Czesc! mam problem z elektryka foteli. Zakupilem fotele od angola, w moim c6 nie bylo ich elektryki. Nie mialem zasilania, podciagnalem nowe kable (dwa, plus i minus), zamontowalem wszystko i jest problem. Od strony kierowcy wszystko dziala a pasazera tylko ledzwia. Gora dol, przod tyl nie rusza. Podejrzewam, ze jest w nich mozliwosc podlaczenia pamieci (dwie szerokie wtyczki), ale za bardzo mnie ono nie interesuje. Zostaly mi 3 kabelki z czerwonej wtyczki ktore sa podlaczeniem CAN. Teraz pytanie- czy te trzy kabelki CAN wymagaja podlaczenia zeby ruszyc fotel? Czy moze niezbedne jest podlaczenie pamieci (szerokich wtyczek wielopinowych) do ich ruszenia? Moze ktos sie orientuje co i do czego trzeba podlaczyc aby one ruszyly bez kombinowania z pamiecia? Wiadomo, ze najlepiej przelozyc z innego fotela bez pamieci, ale moze da rade inaczej... Edytowane 12 Kwietnia 2016 przez a4tech33
biggman Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Bez modułu fotel nie będzie działał, musisz dołożyć moduł, albo zmienić wiązkę na taką bez pamięci
mbedi Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 jak cos to mam caly komplet pamięci wraz z panelem modulem silniczkami oraz same silniczki fotela. Wojtek ale masz komplet z A4 Cabrio czy nie bo tylko Cabrio ma moduły 8H0959760A i ja takie właśnie potrzebuję najlepiej dwa. A może i silniczek jeden bo mi przeskakuje na zębatce dźwiganie fotela.
bartez Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Panowie - POMOCY. Od 2 godzin walczę z wyjęciem kostki 20 pin z słupka A. Ma ktoś jakiś złoty środek?
bartez Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zdjąłem ten gumowy mieszek i odpiąłem wtyczkę (między drzwiami a słupkiem). Nie mogę wyjąć kostki czarnej z słupka - od wewnątrz samochodu. Wyjąłem tą czarną piankę i teraz zostaje wyjąć gniazdo i właśnie tego gniazda nie mogę wyjąć.
Rekomendowane odpowiedzi