RS Opublikowano 26 Lipca 2011 Autor Opublikowano 26 Lipca 2011 Nie, juz nie tak duzo. 44,45 z wysylka. http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=160510649901 Ale to jest bez rejestracji, a ona tez swoje kosztuje, bo jest plastikowa i nowe naklejki potrzebuje. Domu przynajmniej ci nikt nie ukradnie, ani nie porysuje lakieru Za to może okraść i spalić ...no moze moze- auto tez moze...
mgtan Opublikowano 28 Lipca 2011 Opublikowano 28 Lipca 2011 Taaa, ale przyznaj sie ile ta tablica kosztuje. 70- 100 ełro :gwizdanie: ... troche dużo... Tygrys a kiedy zmieniasz parcha BRD na coś innego? :> bo ja wiem? jak na razie juz wszystko ogarnalem.... - moze go zostawie jeszcze 6 lat Teraz to raczej marze o wlasnym domku w de, bo w Pl to mam. Domu przynajmniej ci nikt nie ukradnie, ani nie porysuje lakieru heheh teraz jak już Audi ogarnęło sprawę pompowtrysków do BRD i zabrało produkcję od Siemensa i oddało Cintinetalowi to jakoś jest już lepiej z wtryskami
turdzi Opublikowano 28 Lipca 2011 Opublikowano 28 Lipca 2011 i te maja byc lepsze , oj to niepotrzebie zmienialem auto
Rosemeyer Opublikowano 28 Lipca 2011 Opublikowano 28 Lipca 2011 i te maja byc lepsze , oj to niepotrzebie zmienialem auto wymien sie - pewnie stare jeszcze stoi u dealera
filip1001 Opublikowano 28 Lipca 2011 Opublikowano 28 Lipca 2011 heheh teraz jak już Audi ogarnęło sprawę pompowtrysków do BRD i zabrało produkcję od Siemensa i oddało Cintinetalowi to jakoś jest już lepiej z wtryskami napisz coś więcej w tej sprawie
turdzi Opublikowano 28 Lipca 2011 Opublikowano 28 Lipca 2011 wymien sie - pewnie stare jeszcze stoi u dealera nie mam na co , moje byle samochody maja to do siebie ze sprzedaja sie jak cieple bułeczki. Po dwóch dniach od ukazania sie ogłoszenia dealera byl juz sprzedany - to dobre aut bylo , to mnie troszke zaczelo denerwowac
Rosemeyer Opublikowano 28 Lipca 2011 Opublikowano 28 Lipca 2011 to dobre aut bylo , to mnie troszke zaczelo denerwowac mysle ze po prostu Ci sie znudzilo. ja niestety tak mam, ze kupujac samochod wmawiam sobie ze to wrecz moje auto zycia i bede nim jezdzil az sie rozpadnie ledwo mina z 2lata i juz zaczynam sie zastanawiac na co by tu zmienic... sorry Tygrys za OT
RS Opublikowano 28 Lipca 2011 Autor Opublikowano 28 Lipca 2011 Spox Rosemeyer! heheh teraz jak już Audi ogarnęło sprawę pompowtrysków do BRD i zabrało produkcję od Siemensa i oddało Cintinetalowi to jakoś jest już lepiej z wtryskami Jezeli masz jakies interesujace INFO to chetnie poslucham! Moze wtedy bym sie zdecydowal wszystkie pompki wymienic?
turdzi Opublikowano 28 Lipca 2011 Opublikowano 28 Lipca 2011 mysle ze po prostu Ci sie znudzilo. ja niestety tak mam, ze kupujac samochod wmawiam sobie ze to wrecz moje auto zycia i bede nim jezdzil az sie rozpadnie ledwo mina z 2lata i juz zaczynam sie zastanawiac na co by tu zmienic... ja mam inaczej , jeżeli samochód mi na prawdę siadl to mogę nim jeździć i 5 - 10 lat.Wyjątkiem byl GTek ktergo sprzedalem po 3 bo musialem.Myślę ze jeżeli B7 mial bym z 2.0T to jezdzil bym nim jeszcze z dobre dwa trzy lata.Dla mnie głównym powodem sprzedaży B7 byl ten zakichany 2.0 TDI który psuł cale to fajne auto.Nic więcej. Tygrys , mgtan ma to do siebie ze rzuca takie rewelacje ktorych nik nigdzie nie jest w stanie pozniej potwierdzic
RS Opublikowano 28 Lipca 2011 Autor Opublikowano 28 Lipca 2011 Tygrys , mgtan ma to do siebie ze rzuca takie rewelacje ktorych nik nigdzie nie jest w stanie pozniej potwierdzic ...znaczy sie- na dobranoc BTW- fajne fele masz TURDZI- dolaczyly ostatnio do grupy moich ulubionych ktore chcialbym miec w mojej B7
turdzi Opublikowano 28 Lipca 2011 Opublikowano 28 Lipca 2011 Tygrys dzieki , co prawda 19 na B8 wyglda jak 18 cali , ale przyznam ze faktycznie za***iste te felgi sa.
mgtan Opublikowano 29 Lipca 2011 Opublikowano 29 Lipca 2011 mysle ze po prostu Ci sie znudzilo. ja niestety tak mam, ze kupujac samochod wmawiam sobie ze to wrecz moje auto zycia i bede nim jezdzil az sie rozpadnie ledwo mina z 2lata i juz zaczynam sie zastanawiac na co by tu zmienic... ja mam inaczej , jeżeli samochód mi na prawdę siadl to mogę nim jeździć i 5 - 10 lat.Wyjątkiem byl GTek ktergo sprzedalem po 3 bo musialem.Myślę ze jeżeli B7 mial bym z 2.0T to jezdzil bym nim jeszcze z dobre dwa trzy lata.Dla mnie głównym powodem sprzedaży B7 byl ten zakichany 2.0 TDI który psuł cale to fajne auto.Nic więcej. Tygrys , mgtan ma to do siebie ze rzuca takie rewelacje ktorych nik nigdzie nie jest w stanie pozniej potwierdzic a możesz napisać co masz na myśli? bo fanaberie piszesz jak po prochach. Czego nie jestem w stanie udowodnić? Masz chyba na myśli strasznie dużo sytuacji... ale jak kojarze dwie - i pisałem to co usłyszałme w ASO w PL, więc może prezyhamuj opinie z palca wyssane.. : - 2.0 TFSI - zadwoń do AutoVivy, Rowińskiego itd... w obu usłyszałem że była modernizacja silnika. - 2.0 TDI - ASO wstawia Continentala a nie Siemensa jedno źródło, a drugie to nasz forumowy kolega od części - również ma BRD i również to potwierdził.
turdzi Opublikowano 29 Lipca 2011 Opublikowano 29 Lipca 2011 - 2.0 TFSI - zadwoń do AutoVivy, Rowińskiego itd... w obu usłyszałem że była modernizacja silnika. mgtan spokojnie , nie ma sie co tak unosic juz ci tlumacze o co mi chodzi . Mialem na mysli info o modernicacji 2.0 TFSI ( ktorego nie potwierdzil do tej pory zaden warszawski jak i krakowski salon ) a takze informacje o "juz" nadchodzacym liftingu B8 ktory mial byc teraz w wakacje. Pierwsze OK moga nie wiedziec bo jak wymienili odme jakas tam uszczelke i soft to pewnie nawet nie zmienia kodu silnika wiec dla potencjalnego klienta to nie ma znaczenia , zreszta w ASO i tak nigdy nic nie wiedza , natomist sprawa liftinu o maly wlos nie pozbawila mnie rabatu na 15KPLN i wpakowala w wakacje razem z BRD boprzez twoja plote o maly wlos nie wstrzymalem zakupu.Ja wiem ze intencje miales dobre i nie mam pretensji ale czasem jak ma sie jakies niepotwierdzone info. to lepiej zostawic je dla siebie.
RS Opublikowano 30 Lipca 2011 Autor Opublikowano 30 Lipca 2011 Ale nadal nie wiem o co Kaman z tymi pompkami coninentala....
mgtan Opublikowano 30 Lipca 2011 Opublikowano 30 Lipca 2011 - 2.0 TFSI - zadwoń do AutoVivy, Rowińskiego itd... w obu usłyszałem że była modernizacja silnika. mgtan spokojnie , nie ma sie co tak unosic juz ci tlumacze o co mi chodzi . Mialem na mysli info o modernicacji 2.0 TFSI ( ktorego nie potwierdzil do tej pory zaden warszawski jak i krakowski salon ) a takze informacje o "juz" nadchodzacym liftingu B8 ktory mial byc teraz w wakacje. Pierwsze OK moga nie wiedziec bo jak wymienili odme jakas tam uszczelke i soft to pewnie nawet nie zmienia kodu silnika wiec dla potencjalnego klienta to nie ma znaczenia , zreszta w ASO i tak nigdy nic nie wiedza , natomist sprawa liftinu o maly wlos nie pozbawila mnie rabatu na 15KPLN i wpakowala w wakacje razem z BRD boprzez twoja plote o maly wlos nie wstrzymalem zakupu.Ja wiem ze intencje miales dobre i nie mam pretensji ale czasem jak ma sie jakies niepotwierdzone info. to lepiej zostawic je dla siebie. ja się nie unosze... pytałeś to ja pytałem w ASO u osób co mieli taką wiedze od KT, ale skoro według Ciebie ASO nic nie wie to po co chciałes zrezygnować z zakupu? ;p Silniki 2.0 TFSI - zmodernizowali - nie zmienili kodu silnika, może zmiany były niewielkie ale jak mówiłem AutoViva i Rowiński potwierdzili zmiany mi jak byłem w salonie, a lifting narazie jest ale tylko A5. Co do liftingu A4 się okaże. Akurat o tym pisałęm tylko raz a potem tylko ktoś tam wątek rozwinął itp.[br]Dopisany: 31 Lipiec 2011, 00:39_________________________________________________ Ale nadal nie wiem o co Kaman z tymi pompkami coninentala.... ale co kaman? Do tej pory producentem był Siemens. Teraz jest Continental i z tego co słyszałęm w serisie i od Tom77 problemy są dużo mniejsze o ile nawet nie wyeliminowane.
RS Opublikowano 30 Lipca 2011 Autor Opublikowano 30 Lipca 2011 Odnosze wrazenie ze moze jeszcze za wczesnie na oklaski, ale jest jakas nadzieja ze okaza sie zywotniejsze. Za niecaly rok konczy mi sie Leasing i zastanawiam sie czy go wykupic, czy oddac im w piz du. Tylko ze wtedy pozostane max przy AVF. Szkoda mi kasy na auta ktore sa w takim stopniu awaryjne. Po tym jak wyczyscilem wtryski dodatkowo wciaz stosujac LM Speed spalanie zauwazalnie mi spadlo. Zaladowalem sobie ciekawa aplikacje na IPhona ktora mi oblicza spalanie. Jest tam fajna grafika ktora pokazuje wyraznie ze po czyszczeniu spalanie spadlo. Dlatego gdyby te nieszczesne wtryski byly ogarniete to daloby sie zyc z tym autem- chociaz eksploatacja czesci jest intensywniejsza nizli to bylo w przypadku mojego AJM. Chociazby opony: mam 235/40/18 - zjechane lacznie 157km w 3,5 lat i juz zjechalem jeden komplet zimowek i 2 letnich (zimowki 235/45/17) co daje tylko na opony 2000euro nie liczac montazu- w tym samym czasie w AJM zjechalem jeden komplet letni a zimowy w 70% z tym ze tam mialem odpowiednio 205/55/16 i 195/60/15- ale taki sam dystans i okres czasu. ale same opony to 800euro- czyli juz na samych oponach pozarte 1200 euro wiecej, a gdzie paliwo( pali srednio 2l wiecej) , hamulce (tyl zuzyl sie 100 kkm szybciej) , olej (2x drozszy) Kiedys wrzuce cala statystyke, bo wszystko zbieram, ale juz teraz wiem ze ten lans nie warty mi jest tej kasy....
turdzi Opublikowano 31 Lipca 2011 Opublikowano 31 Lipca 2011 ja się nie unosze... pytałeś to ja pytałem w ASO u osób co mieli taką wiedze od KT, ale skoro według Ciebie ASO nic nie wie to po co chciałes zrezygnować z zakupu? no wlasnie przez twoja plote o juz wchodzacym liftingu , no ale nie robmy wiecej OT.Sorry tygrys.
mgtan Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 ja się nie unosze... pytałeś to ja pytałem w ASO u osób co mieli taką wiedze od KT, ale skoro według Ciebie ASO nic nie wie to po co chciałes zrezygnować z zakupu? no wlasnie przez twoja plote o juz wchodzacym liftingu , no ale nie robmy wiecej OT.Sorry tygrys. a ty dalej swoje nie moja plota a USŁYSZAŁEM TO W ASO - nie wiem czy czytanie ze zrozumieniem coś nie teges czy co? prosiłeś żebym się podpytal to pytałem. Silnik zmodyfikowali o jakieś pierdoły (miejmy nadzieje że problemy znikną, czego przykładem będzie twój motor), lifting w drodze - wybacz że terminy liftingu A4 się nie potwierdziły, a jedynie A5 zmieniają Jakby to odemnie zależało byś miał to jak w zegarku
RS Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2011 A moglo by to byc ze cos zle zrozumiales? Moze oni mysla ze CAHA to poprawiony BRD? :polew:
turdzi Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 ty dalej swoje nie moja plota a USŁYSZAŁEM TO W ASO - nie wiem czy czytanie ze zrozumieniem coś nie teges czy co? prosiłeś żebym się podpytal to pytałem. Silnik zmodyfikowali o jakieś pierdoły (miejmy nadzieje że problemy znikną, czego przykładem będzie twój motor), lifting w drodze - wybacz że terminy liftingu A4 się nie potwierdziły, a jedynie A5 zmieniają Jakby to odemnie zależało byś miał to jak w zegarku moze o A5 uslyszales , ale z wakacjami juz nie trafiles .Nie chce mi sie szukac gdzie i co dklanide napisales , i nie che robic tyrysowi wiecej OT.Z mojej strony EOT.
Rekomendowane odpowiedzi