Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BRD] Aktualny tygrysowoz...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie, juz nie tak duzo. 44,45 z wysylka.

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=160510649901

Ale to jest bez rejestracji, a ona tez swoje kosztuje, bo jest plastikowa i nowe naklejki potrzebuje. :)

Domu przynajmniej ci nikt nie ukradnie, ani nie porysuje lakieru :polew:

Za to może okraść i spalić ;)

...no moze moze- auto tez moze... :tongue4:

Opublikowano

Taaa, ale przyznaj sie ile ta tablica kosztuje. :decayed: 70- 100 ełro :gwizdanie: ... troche dużo...

Tygrys a kiedy zmieniasz parcha BRD na coś innego? :>

bo ja wiem? jak na razie juz wszystko ogarnalem.... - moze go zostawie jeszcze 6 lat :decayed:

Teraz to raczej marze o wlasnym domku w de, bo w Pl to mam. Domu przynajmniej ci nikt nie ukradnie, ani nie porysuje lakieru :polew:

heheh teraz jak już Audi ogarnęło sprawę pompowtrysków do BRD i zabrało produkcję od Siemensa i oddało Cintinetalowi to jakoś jest już lepiej z wtryskami ;)

Opublikowano

i te maja byc lepsze , oj to niepotrzebie zmienialem auto :decayed:

Opublikowano

i te maja byc lepsze , oj to niepotrzebie zmienialem auto :decayed:

wymien sie - pewnie stare jeszcze stoi u dealera :tongue4:

Opublikowano

heheh teraz jak już Audi ogarnęło sprawę pompowtrysków do BRD i zabrało produkcję od Siemensa i oddało Cintinetalowi to jakoś jest już lepiej z wtryskami ;)

napisz coś więcej w tej sprawie :blink:

Opublikowano

wymien sie - pewnie stare jeszcze stoi u dealera

nie mam na co :), moje byle samochody maja to do siebie ze sprzedaja sie jak cieple bułeczki.

Po dwóch dniach od ukazania sie ogłoszenia dealera byl juz sprzedany :naughty: - to dobre aut bylo , to mnie troszke zaczelo denerwowac :wink4:

Opublikowano

to dobre aut bylo , to mnie troszke zaczelo denerwowac :wink4:

mysle ze po prostu Ci sie znudzilo. ja niestety tak mam, ze kupujac samochod wmawiam sobie ze to wrecz moje auto zycia i bede nim jezdzil az sie rozpadnie :) ledwo mina z 2lata i juz zaczynam sie zastanawiac na co by tu zmienic... :naughty:

sorry Tygrys za OT

Opublikowano

Spox Rosemeyer! :good:

Jezeli masz jakies interesujace INFO to chetnie poslucham! :slina: Moze wtedy bym sie zdecydowal wszystkie pompki wymienic? :naughty:

Opublikowano

mysle ze po prostu Ci sie znudzilo. ja niestety tak mam, ze kupujac samochod wmawiam sobie ze to wrecz moje auto zycia i bede nim jezdzil az sie rozpadnie :) ledwo mina z 2lata i juz zaczynam sie zastanawiac na co by tu zmienic...

ja mam inaczej , jeżeli samochód mi na prawdę siadl to mogę nim jeździć i 5 - 10 lat.Wyjątkiem byl GTek ktergo sprzedalem po 3 bo musialem.Myślę ze jeżeli B7 mial bym z 2.0T to jezdzil bym nim jeszcze z dobre dwa trzy lata.Dla mnie głównym powodem sprzedaży B7 byl ten zakichany 2.0 TDI który psuł cale to fajne auto.Nic więcej.

Tygrys , mgtan ma to do siebie ze rzuca takie rewelacje ktorych nik nigdzie nie jest w stanie pozniej potwierdzic :wink4:

Opublikowano

Tygrys , mgtan ma to do siebie ze rzuca takie rewelacje ktorych nik nigdzie nie jest w stanie pozniej potwierdzic :wink4:

...znaczy sie- na dobranoc :chytry:

BTW- fajne fele masz TURDZI- dolaczyly ostatnio do grupy moich ulubionych ktore chcialbym miec w mojej B7 :good:

Opublikowano

Tygrys dzieki , co prawda 19 na B8 wyglda jak 18 cali , ale przyznam ze faktycznie za***iste te felgi sa.

Opublikowano

mysle ze po prostu Ci sie znudzilo. ja niestety tak mam, ze kupujac samochod wmawiam sobie ze to wrecz moje auto zycia i bede nim jezdzil az sie rozpadnie :) ledwo mina z 2lata i juz zaczynam sie zastanawiac na co by tu zmienic...

ja mam inaczej , jeżeli samochód mi na prawdę siadl to mogę nim jeździć i 5 - 10 lat.Wyjątkiem byl GTek ktergo sprzedalem po 3 bo musialem.Myślę ze jeżeli B7 mial bym z 2.0T to jezdzil bym nim jeszcze z dobre dwa trzy lata.Dla mnie głównym powodem sprzedaży B7 byl ten zakichany 2.0 TDI który psuł cale to fajne auto.Nic więcej.

a możesz napisać co masz na myśli? bo fanaberie piszesz jak po prochach. Czego nie jestem w stanie udowodnić? Masz chyba na myśli strasznie dużo sytuacji... ale jak kojarze dwie - i pisałem to co usłyszałme w ASO w PL, więc może prezyhamuj opinie z palca wyssane.. :naughty::kox::

- 2.0 TFSI - zadwoń do AutoVivy, Rowińskiego itd... w obu usłyszałem że była modernizacja silnika.

- 2.0 TDI - ASO wstawia Continentala a nie Siemensa jedno źródło, a drugie to nasz forumowy kolega od części - również ma BRD i również to potwierdził.

Opublikowano

- 2.0 TFSI - zadwoń do AutoVivy, Rowińskiego itd... w obu usłyszałem że była modernizacja silnika.

mgtan spokojnie , nie ma sie co tak unosic juz ci tlumacze o co mi chodzi :wink4:.

Mialem na mysli info o modernicacji 2.0 TFSI ( ktorego nie potwierdzil do tej pory zaden warszawski jak i krakowski salon ) a takze informacje o "juz" nadchodzacym liftingu B8 ktory mial byc teraz w wakacje.

Pierwsze OK moga nie wiedziec bo jak wymienili odme jakas tam uszczelke i soft to pewnie nawet nie zmienia kodu silnika wiec dla potencjalnego klienta to nie ma znaczenia , zreszta w ASO i tak nigdy nic nie wiedza , natomist sprawa liftinu o maly wlos nie pozbawila mnie rabatu na 15KPLN i wpakowala w wakacje razem z BRD boprzez twoja plote o maly wlos nie wstrzymalem zakupu.Ja wiem ze intencje miales dobre i nie mam pretensji ale czasem jak ma sie jakies niepotwierdzone info. to lepiej zostawic je dla siebie. :wink4:

Opublikowano

Ale nadal nie wiem o co Kaman z tymi pompkami coninentala.... :cool1:

Opublikowano

mgtan spokojnie , nie ma sie co tak unosic juz ci tlumacze o co mi chodzi :wink4:.

Mialem na mysli info o modernicacji 2.0 TFSI ( ktorego nie potwierdzil do tej pory zaden warszawski jak i krakowski salon ) a takze informacje o "juz" nadchodzacym liftingu B8 ktory mial byc teraz w wakacje.

Pierwsze OK moga nie wiedziec bo jak wymienili odme jakas tam uszczelke i soft to pewnie nawet nie zmienia kodu silnika wiec dla potencjalnego klienta to nie ma znaczenia , zreszta w ASO i tak nigdy nic nie wiedza , natomist sprawa liftinu o maly wlos nie pozbawila mnie rabatu na 15KPLN i wpakowala w wakacje razem z BRD boprzez twoja plote o maly wlos nie wstrzymalem zakupu.Ja wiem ze intencje miales dobre i nie mam pretensji ale czasem jak ma sie jakies niepotwierdzone info. to lepiej zostawic je dla siebie. :wink4:

ja się nie unosze... pytałeś to ja pytałem w ASO u osób co mieli taką wiedze od KT, ale skoro według Ciebie ASO nic nie wie to po co chciałes zrezygnować z zakupu? ;p

Silniki 2.0 TFSI - zmodernizowali - nie zmienili kodu silnika, może zmiany były niewielkie ale jak mówiłem AutoViva i Rowiński potwierdzili zmiany mi jak byłem w salonie, a lifting narazie jest ale tylko A5.

Co do liftingu A4 się okaże. Akurat o tym pisałęm tylko raz a potem tylko ktoś tam wątek rozwinął itp.[br]Dopisany: 31 Lipiec 2011, 00:39_________________________________________________

Ale nadal nie wiem o co Kaman z tymi pompkami coninentala.... :cool1:

ale co kaman?

Do tej pory producentem był Siemens. Teraz jest Continental i z tego co słyszałęm w serisie i od Tom77 problemy są dużo mniejsze o ile nawet nie wyeliminowane.

Opublikowano

Odnosze wrazenie ze moze jeszcze za wczesnie na oklaski, ale jest jakas nadzieja ze okaza sie zywotniejsze. Za niecaly rok konczy mi sie Leasing i zastanawiam sie czy go wykupic, czy oddac im w piz du. Tylko ze wtedy pozostane max przy AVF. Szkoda mi kasy na auta ktore sa w takim stopniu awaryjne. Po tym jak wyczyscilem wtryski dodatkowo wciaz stosujac LM Speed spalanie zauwazalnie mi spadlo. Zaladowalem sobie ciekawa aplikacje na IPhona ktora mi oblicza spalanie. Jest tam fajna grafika ktora pokazuje wyraznie ze po czyszczeniu spalanie spadlo. Dlatego gdyby te nieszczesne wtryski byly ogarniete to daloby sie zyc z tym autem- chociaz eksploatacja czesci jest intensywniejsza nizli to bylo w przypadku mojego AJM. Chociazby opony: mam 235/40/18 - zjechane lacznie 157km w 3,5 lat i juz zjechalem jeden komplet zimowek i 2 letnich (zimowki 235/45/17) co daje tylko na opony 2000euro nie liczac montazu- w tym samym czasie w AJM zjechalem jeden komplet letni a zimowy w 70% z tym ze tam mialem odpowiednio 205/55/16 i 195/60/15- ale taki sam dystans i okres czasu. ale same opony to 800euro- czyli juz na samych oponach pozarte 1200 euro wiecej, a gdzie paliwo( pali srednio 2l wiecej) , hamulce (tyl zuzyl sie 100 kkm szybciej) , olej (2x drozszy)

Kiedys wrzuce cala statystyke, bo wszystko zbieram, ale juz teraz wiem ze ten lans nie warty mi jest tej kasy....

Opublikowano

ja się nie unosze... pytałeś to ja pytałem w ASO u osób co mieli taką wiedze od KT, ale skoro według Ciebie ASO nic nie wie to po co chciałes zrezygnować z zakupu?

no wlasnie przez twoja plote o juz wchodzacym liftingu , no ale nie robmy wiecej OT.Sorry tygrys.

Opublikowano

ja się nie unosze... pytałeś to ja pytałem w ASO u osób co mieli taką wiedze od KT, ale skoro według Ciebie ASO nic nie wie to po co chciałes zrezygnować z zakupu?

no wlasnie przez twoja plote o juz wchodzacym liftingu , no ale nie robmy wiecej OT.Sorry tygrys.

a ty dalej swoje :wallbash::kwasny:

nie moja plota a USŁYSZAŁEM TO W ASO - nie wiem czy czytanie ze zrozumieniem coś nie teges czy co? prosiłeś żebym się podpytal to pytałem.

Silnik zmodyfikowali o jakieś pierdoły (miejmy nadzieje że problemy znikną, czego przykładem będzie twój motor), lifting w drodze - wybacz że terminy liftingu A4 się nie potwierdziły, a jedynie A5 zmieniają :polew: Jakby to odemnie zależało byś miał to jak w zegarku ;)

Opublikowano

A moglo by to byc ze cos zle zrozumiales? Moze oni mysla ze CAHA to poprawiony BRD? :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

ty dalej swoje :wallbash::kwasny:

nie moja plota a USŁYSZAŁEM TO W ASO - nie wiem czy czytanie ze zrozumieniem coś nie teges czy co? prosiłeś żebym się podpytal to pytałem.

Silnik zmodyfikowali o jakieś pierdoły (miejmy nadzieje że problemy znikną, czego przykładem będzie twój motor), lifting w drodze - wybacz że terminy liftingu A4 się nie potwierdziły, a jedynie A5 zmieniają :polew: Jakby to odemnie zależało byś miał to jak w zegarku

moze o A5 uslyszales :wink4: , ale z wakacjami juz nie trafiles :).Nie chce mi sie szukac gdzie i co dklanide napisales , i nie che robic tyrysowi wiecej OT.Z mojej strony EOT.