Dagot Opublikowano 23 Czerwca 2012 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Witam. Podpina m sie pod temat chociaz moj problem jest odrobinke inny. Przyszlo mi wymienic wieniec kierownicy. Wszystko juz bylo wczesniej pozmieniane przez poprzedniego wlasciciela na polift i mi pozostalo tylko samo odkrecenie wienca i podpiecie poduszki. I tu jest problem. Po podpieciu wszystkiego spowrotem stracil sie klakson. Wtyczki sa takie jak maja byc, bezpiecznik rowniez ok. Nie mam pomyslu co moze byc przyczyna.
siara Opublikowano 23 Czerwca 2012 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Może taśma jest zje... Ja wymieniłem na nową i klakson powrócił
Dagot Opublikowano 23 Czerwca 2012 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Mozliwe. Jest jakiś sposób zeby to sprawdzić? czy pozostaje kupienie nowej ?
siara Opublikowano 23 Czerwca 2012 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Może podmianka u kogoś poliftowego...
kalik Opublikowano 23 Czerwca 2012 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Mozliwe. Jest jakiś sposób zeby to sprawdzić? czy pozostaje kupienie nowej ? Sprawdź przejście prądu na pinach z jednej i drugiej strony i będzie wiadomo czy taśma czy coś innego trzeba szukać.
siara Opublikowano 24 Czerwca 2012 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Dziś jeszcze kasowanie błędu poduszki i jest git. Winna była taśma: świecił się Air i nie działał klakson. Powodzenia w montażu, naprawdę warto. Trzymanie w rękach S4-owego steru nie do opisania
Tommy Gun Opublikowano 16 Lipca 2012 Opublikowano 16 Lipca 2012 Słuchajcie a jak wygląda sprawa ze zmianą kierownicy w roczniku 99 po II lifcie. Sytuacja wygląda tak, w swoim starym zeciorku r.95 mam założoną kierę od s6 - stan mega igła. Myślę sobie, wszystko ładnie pięknie, odkręcam poduszkę w nowym nabytku rocznik 99 i tu zaczęły się schody. Kierownica jest przykręcona jakimś specyficznym "czymś" wygląda mi to na klucz spline. Druga sprawa, oprócz żółtej wtyczki jest jeszcze jakiś mały ori drucik, najprawdopodobniej od klaksonu ??? W starym aucie po zamontowaniu kiery esowej, zaczął trąbić przy skręcaniu. Elektryk zamienił biegunowość i wszystko gra do dzisiaj, tylko zostaje pytanie czy nie pierdyknie poducha w nowym aucie jak bym to po prostu podpiął ??
kalik Opublikowano 16 Lipca 2012 Opublikowano 16 Lipca 2012 Jeżeli kiera jest poliftowa to wszystko P&P. Przepinasz wtyczki tylko. Śruba w polifcie jest na torxa, rozmiaru nie pamiętam....
Blackbeard Opublikowano 26 Lipca 2012 Opublikowano 26 Lipca 2012 Witajcie Sprawa wygląda tak, jest a4 b5 95, mały wieloklin, kiera 4 ramienna, jak w 80, silnik 2.8 kiera wygląda tak i zdejmuje się z pierścieniem (nie bardzo wiem jak zdemontować pierścień) tak wygląda pierścień i taką poduszke do której nie wchodzą kostki Dostałem od kumpla kolumnę kierowniczą z manetkami, pierścieniem i kierą 3 ramienną od polifta z 99 roku. Kolumna na duży wieloklin, mały pierścień ślizgowy itd, obudowa kolumny. Teraz pytanie, czy jak przełożę kpl kolumnę, od polifta do przedlifta to będą pasowały wtyczki do taśmy i manetek? Da się to w ten sposób złożyć?
fenix_ Opublikowano 29 Lipca 2012 Opublikowano 29 Lipca 2012 ja też myślałem, że jest mniej z tym zabawy, dzięki kolego
Blackbeard Opublikowano 29 Lipca 2012 Opublikowano 29 Lipca 2012 poszedłem trudniejszą droga zmieniłem cała kolumnę i zrobiłem hybryde manetek no i bangla
kozak_patryk Opublikowano 14 Września 2012 Opublikowano 14 Września 2012 Witam czy ktoś na forum sprzedaje tulejki redukcyjne...
siara Opublikowano 14 Września 2012 Opublikowano 14 Września 2012 A spróbuj zapytać gdzieś na złomie, bo w golfie 3 taka redukcja to standard a pasuje idealnie
kozak_patryk Opublikowano 14 Września 2012 Opublikowano 14 Września 2012 mam seata ibize 2 z roku 94 to tam będzie też taka redukcja
siara Opublikowano 14 Września 2012 Opublikowano 14 Września 2012 Warto sprawdzić... Zdejmij kierę i wszystko się wyjaśni
kalik Opublikowano 14 Września 2012 Opublikowano 14 Września 2012 Witam czy ktoś na forum sprzedaje tulejki redukcyjne... Zapraszam
d4widoV Opublikowano 15 Września 2012 Opublikowano 15 Września 2012 Mam kiere 3ramienna, S-line z przyciskami +/- do automata i wczoraj jak rozkrecalem kiere, zeby oddac ja do malowania skory to zauwazylem we wnetrzu jej sa jeszcze 3 kabelki zakonczone izolacja z niczym nie polaczone, do czego one moga byc? do multifunkcji czy cos?
kozak_patryk Opublikowano 16 Września 2012 Opublikowano 16 Września 2012 Witam czy do tej kiery trzeba oryginalną poduszkę czy podejdzie od innej kiery Audi RS4 B5 daszek spoiler (2610805510) - motoAllegro
Rekomendowane odpowiedzi