GreGoriO Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 witam ponownie, bo mało piszę a wciąż czytam dla wszystkich sprzątając dzisiaj bagażnik znalazłem stare dysze spryskiwaczy, zajrzałem pod maskę i widzę że ktoś włożył nowe ale musiał sie posilać taśmą samoprzylepną. zaciekawiło mnie jaka jest różnica między tymi i obecnymi. zauważyłem że moje stare są zwykłe, z regulacją na szpilkę a mam założone nowe, z rozpylaniem mgłowym. . ciekawy dlaczego jest taśma, zdjąłem jeden i widzę że ten nowy jest trochę mniejszy, ale za to ma jedną szeroką dyszę która rozpyla na całą szybę.... :> :> sprawdziłem numery i mój stary sprysk ma oznaczenie 8E0 955 988, co się zgadza ze stanem według ETKI NOWy ma oznaczenie 5M0 955 985C i jest z VW TAKŻE jeśli kogoś interesuje wymiana sprysków , niech szuka mgłowych, te z VW też pasują, być może i dedykowane do audi też są... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRazny Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 no sporo ludzi jest zainteresowanych http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_spryskiwacze_mgielkowe_czy_sa_w_ogole_dostepne_jakies-t107894.0.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlo 2004 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Tema juz był poruszany, wystarczyło poszukać. Jak pasuja skoro piszesz ze jest troszke mniejszy i zamocowany na taśme?? pewnie ktos zapodał spryski od golfa czy też passata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRazny Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 no temat był odnośnie poszukiwań... a kolega ma zamontowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreGoriO Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 dokładnie, ja nie piszę że szukam tylko że mam już zamontowane :> poza tym w wątku wskazanym nic nie ma na temat numerów seryjnych części a ja wskazałem już dla chętnych gotowca... Jak pasuja skoro piszesz ze jest troszke mniejszy i zamocowany na taśme?? blink pewnie ktos zapodał spryski od golfa czy też passata. dokładnie..... jest mniejszy i w otworze jest luz, czyli nie przylega ściśle zaczepami, ale przymocowany taśmą spryskuje prawidłowo. z jakiego VW nie wiem bo już takie autko kupiłem jeżeli chcecie zaraz pstryknę zdjęcie porównujące oba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakuś Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 jeżeli chcecie zaraz pstryknę zdjęcie porównujące oba... poka poka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlo 2004 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Nie no spoko Dawaj te foty, zaraz zobaczymy co tam siedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreGoriO Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 update.... wklejam foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakuś Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 kurde, nie popatrzyłem, że to B6. ładna fuszera z tą taśmą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreGoriO Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 wążne że spryskują.... :> tak jak trzeba. w wolnej chwili pomyślę jakby sie tu pozbyć tej taśmy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakuś Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 kup szatana i na nim podklej. nie będzie widać i trzymać będzie porządnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlo 2004 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Od Golfa IV to one na 100% nie są no chyba ze od Golfa V Moze od passata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreGoriO Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 poszukałem w ETCE i znalazłem :gwizdanie: :gwizdanie: dysza jest od TOURANa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madas Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 no temat był odnośnie poszukiwań... a kolega ma zamontowane otóż to .... ja sam jestem zainteresowany każdą informacją na ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alvaro Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Ja również jak mnie wq... to oryginalne spryski w Audi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slodki79 Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Panowie może się myle,ale te spryski nie są chyba podgrzewane... :mysli: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreGoriO Opublikowano 15 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 nie, ale są też w wersji podgrzewanej... numer 5M0 955 986C cena wg ETKI 17Euro za 2 sztuki, przy 6Euro za zwykłe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mech15 Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 a możesz opisać te zdjęcia, albo fotkę tych dysz w większym zbliżeniu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreGoriO Opublikowano 15 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 moje zdjęcia są przecież na pierwszej stronie, widać wszystko dokładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mech15 Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 diabeł tkwi w szczegółach- nigdy nie widziałem dyszy mgłowego sprysku z bliska, zdjęcia makro by mnie zaspokoiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi