Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spryskiwacze mgiełkowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

diabeł tkwi w szczegółach- nigdy nie widziałem dyszy mgłowego sprysku z bliska, zdjęcia makro by mnie zaspokoiło

prosze :)

300px-Makro_krakow.jpg

Ja tez jestem zainteresowany jakimis spryskami mgielkowymi bo te obecne to ...no brak slow no :thumbdown:

Opublikowano

tak sobie mysle ze warto by bylo zrobic liste ulepszen - drobiazgow i wyslac do audi ;) taka lista zyczen dla wiernych uzytkownikow;)

a moze jest juz jakies fabryczne forum AUDI na ktorym mozna rzucac takimi pomyslami????

Opublikowano

Jak dla mnie to fuszerka z tą taśmą ktoś to zrobił na odpier***. Dla mnie w ogóle porażką jest że Audi, która jest marką bądź co bądź prestiżową montuje takie dziadostwo co leje strumieniem na szybę, przecież w VW już dużo wcześniej dawali mgiełkowe.

Myślał ktoś żeby ori spryski zrobić, przerobić na mgiełkowe??? Ostatnio wymieniałem bo moje się zapchały (nie do przepchania) więc mogę pomyśleć coś z nimi i tak już nie są potrzebne, a będzie zajęcie na weekand :polew:

Jak coś wykminie to na pewno napisze coś w tym temacie. Popieram pomysł hafas- a, dobrze by było zrobić taką listę, otworzylibyśmy Panom z Ingolstadt oczy.

Opublikowano
  • Autor

fuszerka fuszerką.... nie mniej funkcjonuje,

gdyby nie to że znalazłem w bagażniku stary sprysk, nie wiedziałbym do dzisiaj ze mam (NIE)fabryczne....mgłowe :naughty:

Opublikowano

chodzi o działanie przecież. zdecydowanie lepsze są od zwykłych sików na szybe. Pomyśl nad przyklejeniem ich jakims dobrym klejem, wkomponowaniem ich w karoserie aby nie odpadły i jakoś wyglądały. Też bym takie chciał, zreszta nie tylko ja :D

Opublikowano

Tak sobie grzebiąc na aledrogo znalazłem takie oto dysze sprysków

http://allegro.pl/item967898222_n_org_dysza_spryskiwacza_vw_golf_v_vi_touran_eos.html#gallery

Wygladają n abardzo podobne do tych opisywanych wyzej....

Pytanko czy faktycznie to sa takie wlasnie dysze...

Opublikowano
  • Autor

Tak sobie grzebiąc na aledrogo ...

Pytanko czy faktycznie to sa takie wlasnie dysze...

tak, są dokładnie takie same. numer zresztą też się zgadza.
Opublikowano

i z tego co widze to nie sa podgrzewane, ale zapewne warte swej ceny.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dzisiaj zakupiłem sobie owe spryskiwacze mgiełkowe nr 5M0 955 985C

całe 31,50 za sztukę w ASO vw w Toruniu

w weekend spróbuję dopasować do audinki

jak będzie po robocie to zamieszczę zdjęcia

pozdrawiam

Opublikowano

Jak Ci się tylko uda daj znać. Strasznie denerwują mnie ori. Nie wspominając o tym, że nawet w amerykańskim, robionym od siekiery Jeepie Wranglerze TJ są świetne spryski mgiełkowe a nie takie syfacze jak w Audi.

Opublikowano

witam ja też mam spryski mgiełkowe a dokładnie z golfa plusa z podgrzewaniem zaraz zejdę do samochodu to luknę jaki numer mam i napisze montaż jest barzo prosty tak na 15 min.

Opublikowano

A mógł by ktoś zrobić krótki filmik jak to działa :notworthy: bo niestety ja nie miałem z tym stycznosci

Opublikowano

Ja mam zamontowane od Golfa Plusa nr części: 5M0 955 986 C są one podgrzewane montaż jest prosty zdejmujemy stare dysze ( wypinamy kostke od podgrzewania i ściągamy wężyk, do nowej dyszy wpinamy kostke i lekko podgrzewamy wężyk zapalniczką i wsuwamy jest gotowe. Teraz wpinamy w fabryczny otwór i próba ) Dysza rozpryskuje po całej szybie dużo lepiej niz oryginał.

Cena w ASO za szt. 92 zł Mogę zalatwić taniej z rabatem.

Powodzenia w montażu.

Opublikowano

Ja mam zamontowane od Golfa Plusa nr części: 5M0 955 986 C są one podgrzewane montaż jest prosty zdejmujemy stare dysze ( wypinamy kostke od podgrzewania i ściągamy wężyk, do nowej dyszy wpinamy kostke i lekko podgrzewamy wężyk zapalniczką i wsuwamy jest gotowe. Teraz wpinamy w fabryczny otwór i próba ) Dysza rozpryskuje po całej szybie dużo lepiej niz oryginał.

Powodzenia w montażu.

Ale pasują idealnie w miejsce ori? Nawet jeśli w serii nie były podgrzewane? W jakiej cenie możesz je dostać?

Opublikowano

no niestety ale te co kupiłem nie są podgrzewane a ori miałem podgrzewane

niestety ale te od vw są na szerokość ciupkę mniejsze, i muszę pomyśleć nad doklejeniem kawałka plastiku

żeby nie wypadały z ori otworu

ciekawi mnie czy te z golfa plus są idealnie takiej samej wielkości jak te nasze z audi

na razie zamontowałem na szybko na taśmę, podobnie jak w poscie #7 u kolegi GreGoriO

potestuję troche jutro w trasie

ale co tu dużo mówić mgiełka to mgiełka,

a co do demontażu i montażu jest banalnie prosty, wystarczy stare spryskiwacze lekko w dół pociągnać

i same wyskakują z otworu, później odpinamy jak u mnie wtyczkę od podgrzewania i odpinamy wężyk

zakładamy nowy wężyk i już.

A mógł by ktoś zrobić krótki filmik jak to działa :notworthy: bo niestety ja nie miałem z tym stycznosci

tu masz filmik jak to wygląda niestety na hondzie civic tylko znalazłem

ale obrazuje bardzo dobrze o co kaman

Opublikowano

Powodzenia w montażu.

Ale pasują idealnie w miejsce ori? Nawet jeśli w serii nie były podgrzewane? W jakiej cenie możesz je dostać?

Pasują w miejsce oryginału mogę załatwić po 75 zl za szt.

Opublikowano

xprzemo, zeby nie było niedomówień, dostaje spryski od Ciebie i montuje je w miejsce starych bez użycia taśmy, kleju itp? wszystko plug & play?

Opublikowano

xprzemo, zeby nie było niedomówień, dostaje spryski od Ciebie i montuje je w miejsce starych bez użycia taśmy, kleju itp? wszystko plug & play?

O to samo chciałem spytać.

Opublikowano

Jeśli i tak trzeba je przyklejać to chyba wole kupić te 5M0 955 985C bo są sporo tańsze.