Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Spociki lubelskie - najbliższy spot Niedziela 26.05.2024r godz.16.00 - parking LPNT

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9.6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No na pewno to 1,8 nie jest demonem prędkości i zrywu ale na pewno lepiej niż 1,6 :chytry:

Zawsze może zrobic swapa :wink4:

Szkoda że ze swojego juz pół silnika rozsprzedał bo miałby AFN w nowej budzie :tongue4: Chyba że cieżko z tego motoro zmienić na AFN to inna bajka i sie nie wypowiadam :gwizdanie:

Opublikowano

No na pewno to 1,8 nie jest demonem prędkości i zrywu ale na pewno lepiej niż 1,6 :chytry:

Zawsze może zrobic swapa :wink4:

Szkoda że ze swojego juz pół silnika rozsprzedał bo miałby AFN w nowej budzie :tongue4: Chyba że cieżko z tego motoro zmienić na AFN to inna bajka i sie nie wypowiadam :gwizdanie:

w afnie brakuje duzo części dlatego idzie na części

Opublikowano

W jakim sensie brakuje sporo czesci?

Dlatego że posprzedawałes? Czy może jeździłes be kilku podzespołów ?? :polew: :polew:

Opublikowano

Dlatego że posprzedawałes? Czy może jeździłes be kilku podzespołów ?? :polew: :polew:

tak bez turbiny jeździłem miałem zaślepkę

Opublikowano

Tego się spodziewałem :gicior::polew:

Zamiast pompy wtryskowej murzyna który pompka rowerową dyma ropę przez wąż ogrodowy do cylindrów :polew:

Nie mówiąc o rozrządzie związanym sznurkiem :polew:

Opublikowano

Tego się spodziewałem :gicior::polew:

Zamiast pompy wtryskowej murzyna który pompka rowerową dyma ropę przez wąż ogrodowy do cylindrów :polew:

Nie mówiąc o rozrządzie związanym sznurkiem :polew:

pompę miałem, nawet jest do sprzednia + murzyn gratis :decayed: to tak zwana pompa hybryda kowi ma taką :polew:

Opublikowano

no mam polecam trzeba co pół roku importować murzyna nowego bo stary sie zużywa, ale jak dorwiesz jakiegos po koxie to idzie jak przecinak 2 miesiace :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

no mam polecam trzeba co pół roku importować murzyna nowego bo stary sie zużywa, ale jak dorwiesz jakiegos po koxie to idzie jak przecinak 2 miesiace :polew: :polew: :polew:

:>

a Ty kolego coś oprócz tych diodek zamierzasz coś większego rezać??? :gwizdanie:

Opublikowano

Na razie tylko diody i na wiosne jesli wymienie drzwi to będzie profesjonalna polerka w zakładzie. A poza tym chce doprowadzić ten samochód na razie do stanu uzywalności a potem będe myślał nad kolejnymi modami :tongue4:

Opublikowano

Ok ale ponad 7000PLN za rozwalony samochód dla samego silnika ? :mysli:

Opublikowano

5 bym dal za 7 klockow to tak slabo przod szrot tyl szrot, poduchy wywalone i anglik do tego

Opublikowano

w sumie to dla całego przodu, bo zbierajac graty wiecej wyjdzie niz kupno całosci, ale narazie to tak tylko głośno myśle, bo w sumie po sofcie ten silnik może(niekoniecznie) bedzie lepiej jeżdził niz mój obecny :gwizdanie: a to mnie nie satysfakcjonuje już :evil:

pany przód nie jest walony

Opublikowano

To już tam widzę jest możliwość sprzedania silnika oddzielnie więc to już by chyba było sensowniej. Chyba że masz podwórko na wsi i potrzebujesz żeby kawałek zarósł pokrzywami to pozostałości tam postawisz :polew:

Wg nie ten pasek to przerost formy i ceny nad treścią.

Ja swojego kupiłem 3000pln drożej, i do jazdy wszystko ok a nie szrot za taką kasę. :disgust:[br]Dopisany: 10 Styczeń 2011, 14:54_________________________________________________A moze coś takiego :

http://otomoto.pl/audi-a4-a4-2-5-tdi-wszystkie-czesci-C12681864.html

Paput dopytywał kiedyś o 2,5TDI :tongue4:

Opublikowano

Pastaldo ale tu rozchodzi sie o przeszczep silnika wiązki i róxnych duperelów wychodzących w praniu, a wtedy bardziej opłaca sie kupic całosc i po prostu wyciagać co potrzeba, a nie jeżdzic do ASO i wydawać miliony za chocby brakujacą kostke instalacji :wink4:

Musze sobie przeanalizowac sens robienia swapu w ogóle :gwizdanie: na alegro stoi też komplet do swapu na AGB :naughty:[br]Dopisany: 10 Styczeń 2011, 15:02_________________________________________________http://otomoto.pl/audi-s4-s4-swap-polos-spryskiwacz-krat-C16731735.html

Opublikowano

No zgadza się. :good:

Ja nie mam w tej materii doświadczenia ale orientuję sie co nieco że trzeba szukać kompletu.

A Ty Kowi też sie przymierzasz do swapa?

Opublikowano

No zgadza się. :good:

Ja nie mam w tej materii doświadczenia ale orientuję sie co nieco że trzeba szukać kompletu.

A Ty Kowi też sie przymierzasz do swapa?

a to ktoś sie jeszcze przymierza :mysli: ja narazie mysle co lepiej wyjdzie czy wkładać cos sensownego w ta bude czy w ogóle zaniechać projekt sprzedać i kupić nowe "lepsze" zobacze jutro jak tam turbo :gwizdanie: i wtedy podejmie sie decyzje :naughty:

Opublikowano

No bo ja myślałem że paputowi proponowałes żeby robic swap z tego 1,8 do którego był tam wyżej link :polew:

W takim razie zdawaj relację z planów i poczynań :mysli:

A co masz na myśli z Tą turbiną o której piszczesz?

Opublikowano

No ostatnio złapałem notlauf po niecałym miesiacu od strojenia gdy turbo idealnie pompowało :gwizdanie: mam jedna uszczelke tam do wymiany to przy okazji zobaczy sie na stan wirnika, czy nadaje sie do upalania :cool1:

Wiesz od 2 lat mam założoną hybryde gdzie półtora roku ładuje na 1,47bara, przelot ponad 40tys, noi zaczynam sie obawiać ze to poprostu oznaki jej końca. Gdy kupowąłem to krązyła opinia że hybrydowe turba są dosć wydajne ale małowytrzymałe :gwizdanie: noi teraz jeśłi sie okaze że luz jest, olej puszcza itp bede miał dylemat czy ładowac znowu taka hybryde i sobie jeżdzić czy ładowac AWX bądź BRD i jechać na 4 korekte softu, albo pieprzyc system i wy***ać cały silnik :evil:

A miałem sobie audio zrobić :wallbash: