pastaldo Opublikowano 27 Stycznia 2011 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Luzik ale my tu nie mamy tak zacnego Tesco jak Wy pod którym Wy sie ustawiacie A w Rablowie można by coś wykombinowac. To jak robisz wioske i rezygnujesz z przyjazdu czy sie zjawisz?? ale na logi musi być dłuższa prosta tak żebyś trochę popałował obrotami na trójeczce Chyba jestem zmuszony zrobić wioskę Jaka dłuższa. Na trójce od 1500 do 4500 rpm przecierz nie trzeba niebotycznych odległości. jakies 400m styknie Nie rób wioski tylko wsiadaj z Kowim albo Adamem i heja
paput Opublikowano 27 Stycznia 2011 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Luzik ale my tu nie mamy tak zacnego Tesco jak Wy pod którym Wy sie ustawiacie A w Rablowie można by coś wykombinowac. To jak robisz wioske i rezygnujesz z przyjazdu czy sie zjawisz?? ale na logi musi być dłuższa prosta tak żebyś trochę popałował obrotami na trójeczce Chyba jestem zmuszony zrobić wioskę Jaka dłuższa. Na trójce od 1500 do 4500 rpm przecierz nie trzeba niebotycznych odległości. jakies 400m styknie Nie rób wioski tylko wsiadaj z Kowim albo Adamem i heja dłuższa, dłuższa bo co będziesz sie co chwilę zatrzymywał i wykręcał?
pastaldo Opublikowano 27 Stycznia 2011 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Luzik ale my tu nie mamy tak zacnego Tesco jak Wy pod którym Wy sie ustawiacie A w Rablowie można by coś wykombinowac. To jak robisz wioske i rezygnujesz z przyjazdu czy sie zjawisz?? ale na logi musi być dłuższa prosta tak żebyś trochę popałował obrotami na trójeczce Chyba jestem zmuszony zrobić wioskę Jaka dłuższa. Na trójce od 1500 do 4500 rpm przecierz nie trzeba niebotycznych odległości. jakies 400m styknie Nie rób wioski tylko wsiadaj z Kowim albo Adamem i heja dłuższa, dłuższa bo co będziesz sie co chwilę zatrzymywał i wykręcał? No ja tak zawsze robiłem żeby poinstruować pasażera co robić na lapku Pozatym moja wersja VAGa czasem sie buntowała i crack sie wysypywał wiec tez były schody. Ale dla chcącego nic trudnego
paput Opublikowano 27 Stycznia 2011 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Czyli jak nie przyjadę to nie bierzesz kosci?
pastaldo Opublikowano 27 Stycznia 2011 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Czyli jak nie przyjadę to nie bierzesz kosci? wziął bym ale jeszcze przesyłke do tego doliczać A tak to bys pokazał swa szanowna osobowość i jednocześnie przywiózł Lub masz jak komuś przekazać żeby przywiuzł? A ja podam kase skoro tak sie boisz tego Rąblowa? A mam pytanie dużo jest roboty z podmianą potencjometru gazu?
paput Opublikowano 27 Stycznia 2011 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Czyli jak nie przyjadę to nie bierzesz kosci? wziął bym ale jeszcze przesyłke do tego doliczać A tak to bys pokazał swa szanowna osobowość i jednocześnie przywiózł A mam pytanie dużo jest roboty z podmianą potencjometru gazu? no to trudno się mówi
Kowi87 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Opublikowano 27 Stycznia 2011 http://otomoto.pl/volkswagen-passat-C16785097.html godny swapa
Kowi87 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Szkoda że nie sedan bo było by mnie to tylko silnik interere
pastaldo Opublikowano 27 Stycznia 2011 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Szkoda że nie sedan bo było by mnie to tylko silnik interere To co kupujesz pasata żeby wydrzec z niego motorownie ;>
Kowi87 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Szkoda że nie sedan bo było by mnie to tylko silnik interere To co kupujesz pasata żeby wydrzec z niego motorownie ;> jak by sie znalazł godny uwagi to czemu nie tam softem bede miał tyle co w tym padle po grubej kasie ale narazie to rozważania bo myśle tez pozegnać sie po wakacjach z B5 zobaczymy co wyjdzie, 4 lata go juz ujeżdzam :gwizdanie:
majuDJ Opublikowano 28 Stycznia 2011 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Wiem że to nie dział techniczny, ale wiem że u was najszybciej uzyskam odpowiedź. Mam pytanie do Was mianowicie chodzi mi o klimatyzacje po powrocie z warsztatu (wtajemniczeni wiedzą jakiego). Zauważyłem ze mój klimatronik nie działa poprawnie ( co prawda wcześniej brakowało rurki od skraplacza do chłodnicy, nie było gazu, ale reszta było ok) ale przynajmniej jak nacisnąłem symbol "śnieżynki" to włączał się obieg powietrza tak jak by krążący w aucie. Tak samo było gdy wcisnąłem przycisk nawiewu na szybę załączała się "śnieżynka" A teraz po odebraniu auta. Gdy wciskam śnieżynkę to powietrze tak nie krąży zresztą w ogóle nie da się włączyć bo gdy zdejmę palec śnieżynka znika z wyświetlacza ( musiał bym cały czas trzymać naciśnięty palec by świeciła, ale nie odczuwam wtedy nawet obiegu powietrza). Tak samo jak włączę nawiew na szybę też się nie załącza. Czy za ten obieg odpowiedzialna jest sprężarka klimatyzacyjna??? Bo sprawdziłem i pod maską jej nie ma !!!! Nie chce nić mówić ale coraz bardziej mi się to nie podoba taka robota. Pytanie do was czy za ten obieg powietrza jest odpowiedzialna sprężarka?
paput Opublikowano 28 Stycznia 2011 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Wiem że to nie dział techniczny, ale wiem że u was najszybciej uzyskam odpowiedź. Mam pytanie do Was mianowicie chodzi mi o klimatyzacje po powrocie z warsztatu (wtajemniczeni wiedzą jakiego). Zauważyłem ze mój klimatronik nie działa poprawnie ( co prawda wcześniej brakowało rurki od skraplacza do chłodnicy, nie było gazu, ale reszta było ok) ale przynajmniej jak nacisnąłem symbol "śnieżynki" to włączał się obieg powietrza tak jak by krążący w aucie. Tak samo było gdy wcisnąłem przycisk nawiewu na szybę załączała się "śnieżynka" A teraz po odebraniu auta. Gdy wciskam śnieżynkę to powietrze tak nie krąży zresztą w ogóle nie da się włączyć bo gdy zdejmę palec śnieżynka znika z wyświetlacza ( musiał bym cały czas trzymać naciśnięty palec by świeciła, ale nie odczuwam wtedy nawet obiegu powietrza). Tak samo jak włączę nawiew na szybę też się nie załącza. Czy za ten obieg odpowiedzialna jest sprężarka klimatyzacyjna??? Bo sprawdziłem i pod maską jej nie ma !!!! Nie chce nić mówić ale coraz bardziej mi się to nie podoba taka robota. Pytanie do was czy za ten obieg powietrza jest odpowiedzialna sprężarka? bodajże sprężarka nie załącza się poniżej temp 0 stopni C[br]Dopisany: 28 Styczeń 2011, 19:09_________________________________________________bo grozi to jej uszkodzeniem, tak jest w klimatroniku
majuDJ Opublikowano 28 Stycznia 2011 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Ale dawniej nawet przy -20C klikałem na osuszanie szyby i śnieżynka się pojawiała. W końcu klimatyzacja załącza się chyba w każdej temperaturze , czy nie mam racji? Przecież w zimie można włączyć żeby żeby szybciej osuszyć powietrze wewnątrz auta.
paput Opublikowano 28 Stycznia 2011 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Ale dawniej nawet przy -20C klikałem na osuszanie szyby i śnieżynka się pojawiała. W końcu klimatyzacja załącza się chyba w każdej temperaturze , czy nie mam racji? Przecież w zimie można włączyć żeby żeby szybciej osuszyć powietrze wewnątrz auta. nie było tak u mnie i z tego co wiem tylko manuala mozna włączyc, klimatronik nie pozwoli
majuDJ Opublikowano 28 Stycznia 2011 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Czyli jak będzie temperatura +5C i włączę śnieżynkę to poczuje obieg powietrza , albo jak załączę nawiew na szybę to śnieżynka się włączy. A za ten obieg jest odpowiedzialna sprężarka?
RAWULI Opublikowano 28 Stycznia 2011 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Czyli jak będzie temperatura +5C i włączę śnieżynkę to poczuje obieg powietrza , albo jak załączę nawiew na szybę to śnieżynka się włączy. A za ten obieg jest odpowiedzialna sprężarka? Najpierw się wywiedz o co chodzi a później wnioski (sugestie) na FORUM wrzucaj bez paniki, na forum temat był poruszany kilka razy z klimatronikiem i tam jest to wyjaśnione, u mnie też przy +( 5 )się włącza klima, chodzi generalnie o to żeby coś tam nie zamarzło w skraplaczu czy jakaś rurka. Nie wiem dlaczego wcześniej to działało u ciebie - pewnie przez to że był ten tuning zrobiony PZDR
paput Opublikowano 28 Stycznia 2011 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Czyli jak będzie temperatura +5C i włączę śnieżynkę to poczuje obieg powietrza , albo jak załączę nawiew na szybę to śnieżynka się włączy. A za ten obieg jest odpowiedzialna sprężarka? Najpierw się wywiedz o co chodzi a później wnioski (sugestie) na FORUM wrzucaj bez paniki, na forum temat był poruszany kilka razy z klimatronikiem i tam jest to wyjaśnione, u mnie też przy +( 5 )się włącza klima, chodzi generalnie o to żeby coś tam nie zamarzło w skraplaczu czy jakaś rurka. Nie wiem dlaczego wcześniej to działało u ciebie - pewnie przez to że był ten tuning zrobiony PZDR tuning zrobiony wiadomo gdzie sprawdź czy masz kompletną klimę :gwizdanie:
majuDJ Opublikowano 28 Stycznia 2011 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Ładny mi tuning, jak się dowiem że to wcześniej działało bo była sprężarka, a teraz nie działa bo sprężarki nie ma to .....
Rekomendowane odpowiedzi