badboy Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 witam, czy ktoś z Was wie bądź zna się na tym - jak dobrze przygotować listwy chromowe do pomalowania ich w czarny mat ? na forum wiele aut ma właśnie w ten sposób przeprowadzony mod - a mój specjalista od malowania twierdzi iż nie da mi gwarancji na to iż farba ta nie odpadnie. z góry dziękuję za wszelkie fachowe informacje ;-) pozdro badboy
wrclaguna Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 kiedys u siebie tak zrobililem najgorsze sa uderzenia od malych drobnych kamyczkow a jeszcze lepiej jak Karcher poszedl w ruch ;( bylo malowane profi odpusc sobie 1
badboy Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2010 a więc pozostaje jedynie szukanie schwarz pakietu ? tylko gdzie go znaleźć ? :mysli:
wuju Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 ja u siebie mam pomalowane po 2 tygodniach jest dobrze zobaczymy jak będzie dalej :gwizdanie:
badboy Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2010 kiedys u siebie tak zrobililem najgorsze sa uderzenia od malych drobnych kamyczkow a jeszcze lepiej jak Karcher poszedl w ruch ;( bylo malowane profi odpusc sobie jak u siebie masz to teraz zrobione?
wojtas-audi Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Chodzi Ci wkolo szyb ?? Ja mam pomalowany grill przedni i jest ok, malowalem w styczniu narazie nie zeszlo Co do listew wkolo szyb to bym nie malowal tylko sie z kims zamienil :gwizdanie:
Pawlo 2004 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 I nic a nic sie z tym nie działo, przejeździłem tak zime a potem sprzedałem gril i załozyłem normalny. Chrom był ściagniety z ramki i dokładnie zmatowany a potem pomalowany podkładem, następnie szlifowanie podkładu no i malowanie bazą i lakierem bo ramka miała być z połyskiem na wzór tego:
hexx Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Badboy jezeli chcesz miec chromowane czesci czarne i nie martwic sie czy to wyjdzie, czy nie odprysknie, czy siak czy jak to jest sposob! A co najlepsze jak ci sie znudzi to mozesz wrocic do chromu i to bez pozostawienia sladu! Nie maluj tego tylko wyczysc ladnie i odtluszcz porzadnie, a potem naloz gume w spraju. Tak gume ktora jest dostepna od bialego do czarnego koloru nazywa sie to Plasti dip http://plastidip.de/produkte.php?prodid=2 Kolega z USA tak zrobil i to jest rezultat Jak cos pojdzie nie tak podczas nakladania, zacieki albo cos, to sciagasz gume i na nowo. Nie ma ryzyka i moim zdaniem lepsze rozwiazanie od malowania
wrclaguna Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 kiedys u siebie tak zrobililem najgorsze sa uderzenia od malych drobnych kamyczkow a jeszcze lepiej jak Karcher poszedl w ruch ;( bylo malowane profi odpusc sobie jak u siebie masz to teraz zrobione? u mnie jest ORI black S Line :>
badboy Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2010 dziękuję Panowie za informacje hexx no no nie powiem zaskoczyłeś mnie, nawet ciekawie to wygląda... wrclaguna - gdzie dorwałeś schwarz s line pakieta ? z tego co widzę ciężko go dorwać.
wrclaguna Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 grill kiedys od Mlodego a dolna atrapa Allegro
Dibo Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Ta guma to ciekawe rozwiązanie. Tylko że cenowo już tak dobrze nie jest
David Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 grill kiedys od Mlodego a dolna atrapa Allegro kupil za male pieniadze pamietam ta aukcje :gwizdanie: ja tez sie przymierzam do takiego moda-bede zostawial to lakiernikowi
PRZEEMAS Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Plasti dip http://plastidip.de/produkte.php?prodid=2 Można coś takiego kupić w Polsce?
hexx Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Plasti dip http://plastidip.de/produkte.php?prodid=2 Można coś takiego kupić w Polsce? Stonke przynajmniej znalazlem...teraz pytanie kto te produkty sprzedaje..moze castorama? http://plastidip.pl/produkty.html Jezeli chcesz to moge ci to w niemczech kupic, za 2 tygodnie wracam do Polski to bym ci to przywiozl i wyslal. Jak co to daj znac
PRZEEMAS Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Rozejrzę się jeszcze tak jak mówisz w castoramie, leroy merlin i w praktikerze. Jak nie znajdę to odezwę się na pw i się jakoś dogadamy.
Grisza79 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Plasti dip http://plastidip.de/produkte.php?prodid=2 Można coś takiego kupić w Polsce? Stonke przynajmniej znalazlem...teraz pytanie kto te produkty sprzedaje..moze castorama? http://plastidip.pl/produkty.html Jezeli chcesz to moge ci to w niemczech kupic, za 2 tygodnie wracam do Polski to bym ci to przywiozl i wyslal. Jak co to daj znac Jaki koszt tego u naszych sąsiadów ? Rozejrzę się jeszcze tak jak mówisz w castoramie, leroy merlin i w praktikerze. Jak nie znajdę to odezwę się na pw i się jakoś dogadamy. Jak znajdziesz, to napisz w którym markecie i jaka cena :-)
hexx Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Rozejrzę się jeszcze tak jak mówisz w castoramie, leroy merlin i w praktikerze. Jak nie znajdę to odezwę się na pw i się jakoś dogadamy. dobra a jak co to sie zglos to wezniemy to sobie na pol! ja bym sprobowal z ciekawosci jak wyglada u mnie czarny grill a cala reszte bys dostal. w puszcze jest 311g to by starczylo spokojnie na 5-7 aut Jak mi sie nie spodoba to zrywamy gumke i git Jaki koszt tego u naszych sąsiadów ? 19,99 Euro
Grisza79 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 CytujJaki koszt tego u naszych sąsiadów ? 19,99 Euro Do kiedy byś musiał wiedziec najpózniej ?? jak bym sie zdecydował na zakup ?
hexx Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 CytujJaki koszt tego u naszych sąsiadów ? 19,99 Euro Do kiedy byś musiał wiedziec najpózniej ?? jak bym sie zdecydował na zakup ? mysle ze najpozniej do niedzieli 25. bo to musze tez zamowic,zrobic przelew i zeby to doszlo na spokojnie do 30. Jak co to daj znac na PM
Rekomendowane odpowiedzi