Opublikowano 20 Lipca 20179 l Którą opcję byś nie wybrał, to na pewno będziesz spał spokojnie. Ja na standardowej pompie zrobiłem już ponad 300tyś km i nic się nie dzieje. 16 minut temu, Rabbi napisał: Wymiana na napęd od 1.9 to koszta x 2 w porównaniu do regeneracji, a poza tym kastracja wałków wyrównoważających to większe wibracje silnika Wałki nie niwelują wibracji tylko bujanie silnikiem, ale na to wpływa więcej czynników.
Opublikowano 20 Lipca 20179 l Też właśnie znam dwa przypadki BPW coś ok 300tyś na oryginalnym imbusie jeżdżą więc nie wszystkie się przekręcają przy handlarskich "200tyś" Pewnie zależy od stylu jazdy i długości jeżdżonych odcinków Edytowane 20 Lipca 20179 l przez Rabbi
Opublikowano 20 Lipca 20179 l Więc ja właśnie jeżdżę moim autkiem bardzo delikatnie nigdy nie wstawiam mu jakoś konkretnie w palnik a chciałbym żeby mi pociągnął chociaż 210-220 tys potem myślę że uda mi się zmienić auto
Opublikowano 20 Lipca 20179 l 16 minut temu, Rabbi napisał: Też właśnie znam dwa przypadki BPW coś ok 300tyś na oryginalnym imbusie jeżdżą więc nie wszystkie się przekręcają przy handlarskich "200tyś" Pewnie zależy od stylu jazdy i długości jeżdżonych odcinków Standardowej miałem na myśli z 1.9 i nie mam żadnych problemów z wibracjami itp
Opublikowano 20 Lipca 20179 l 5 godzin temu, Tomkins21420 napisał: Więc ja właśnie jeżdżę moim autkiem bardzo delikatnie nigdy nie wstawiam mu jakoś konkretnie w palnik a chciałbym żeby mi pociągnął chociaż 210-220 tys potem myślę że uda mi się zmienić auto Chodzi bardziej o to czy auto jeździ na krótkich odcinkach bo wtedy więcej zimnych startów na których imbus jest obciążony
Opublikowano 20 Lipca 20179 l Jeździ ogólnie w cyklach mieszanych trochę po mieście ale dużo dalszych tras
Opublikowano 20 Lipca 20179 l Jeśli chcesz jeździć jeszcze tylko przez 20-30tyś km to dla świętego spokoju wymień sam zabierak (imbus).Koszt części poniżej 20zł w ASO
Opublikowano 21 Lipca 20179 l zestaw pompy z nową nowa zebatka na wał 400zl około. mechanik to już zależy ale ze 300-400 pewnie i przy okazji rozrząd wymienisz w cenie bo trzeba stary pasek zdjąć. nie wiem jaki masz silnik czy z lancuszkiem czy zebatkami a jeśli np BLB na lancuszku do wymienionych tu 700 za sama reg zabieraka dolicz 2 zębatki łańcuch i napinacz za około 800zl dodatkowe bo pewnie są wytarte zęby i napinacz
Opublikowano 1 Sierpnia 20179 l Po kastracji wałków w 2.0 drgania są większe i tyle. Może nie zrobiłem dużo swapów na napęd pompy z 1.9 bo aż 3 ale po tych 3 wiem że nikomu tego nie doradzę i nie zrobię chyba że będzie chciał na siłę.
Opublikowano 1 Sierpnia 20179 l Witam! Silnik jak w opisie BLB walki były napędzane łańcuchem. Od swapu na tzw. 1,9 napęd pompy zrobiłem już ponad 100 000 km przez ten okres nic nie było robione w silniku, oprócz wymian oleju. Na jałowym odczuwalne minimalnie mniejsze wibracje. W zakresie 2200-2500 inna praca silnika (głośniejsza) ale mi to nie przeszkadza. Nalatane już 288 000 km.
Opublikowano 4 Sierpnia 20179 l Ja u siebie w BLB zmieniłem na koła napęd pompy i jest ok , po co poprawiać fabrykę. Producent zaleca wymianę napędu pompy w tych silnikach z łańcucha na koła zębate Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 4 Sierpnia 20179 l A jaki mniej więcej koszt? No i jak to wtedy wygląda z tym nieszczesnym imbusikiem ?
Opublikowano 5 Sierpnia 20179 l 13 godzin temu, r3mik napisał: Ja u siebie w BLB zmieniłem na koła napęd pompy i jest ok , po co poprawiać fabrykę. Producent zaleca wymianę napędu pompy w tych silnikach z łańcucha na koła zębate Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Wymiana napędu nie eliminuje głównego problemu. W tym przypadku fabrykę poprawia się po to żeby nie zatrzeć silnika.
Opublikowano 5 Sierpnia 20179 l 12 godzin temu, Tomkins21420 napisał: A jaki mniej więcej koszt? No i jak to wtedy wygląda z tym nieszczesnym imbusikiem ? Nijak, jest tam gdzie był.
Opublikowano 5 Sierpnia 20179 l Ja zrobiłem przy 210 tyś. To powiem Ci że gniazdo walka oraz sam imbus nosiły znikome ślady zużycia jak i gniazdo pompy. Wiadomo nic nie jest wieczne Ale przy regularnej wymianie oleju co 10 tyś. Nie powinno być z tym problemu. Ja walki z o obudową kupiłem za 350 pln kolo to na wał kupiłem nowe Ale nie pamiętam ile dałem w serwisie. Kupiłem również śrubę koła pośredniego i nowe podkładki do niej. Chyba cała operacja nie przekroczyła 600 pln. Nie liczę rozrzadu który przy okazji wymieniłem. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 5 Sierpnia 20179 l Dzięki za odpowiedź skoro przy 210 tyś były znikome ślady zużycia to myślę że do sprzedaży nie będę tego ruszał w tej chwili mam 190 tyś a w wrześniu chce sprzedać moje audi bo planuje zakup czegoś nowszego ? pozdro Edytowane 5 Sierpnia 20179 l przez Tomkins21420
Opublikowano 5 Sierpnia 20179 l A olej i filtr zawsze wymieniam regularnie jeżdżę tym autem już 7 rok więc zawsze o nie dbalem ?
Opublikowano 5 Sierpnia 20179 l Ja mialem wyrobione gniazdo przez co zabawa z imbusem byla profilaktyczna na 15rys przebieg 245. Jestem po regeneracji i.spie spokojnie bo nie pojawis sie czerwona konefka na blacie:)
Opublikowano 5 Sierpnia 20179 l 6 godzin temu, Karasik2 napisał: Ja mialem wyrobione gniazdo przez co zabawa z imbusem byla profilaktyczna na 15rys przebieg 245. Jestem po regeneracji i.spie spokojnie bo nie pojawis sie czerwona konefka na blacie:) I myślę że nigdy się nie pokaże !