macisz12 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Napewno w ASO nie wymienili pompy na pompę z 1,9. A sprawdzić możesz zrzucając miskę olejową.
griga-st Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Ok dzieki. Wacham sie jeszcze poniewaz w 2010 roku przy 148tys byla pompa wymieniana w autoryzowanym serwisie w niemczech .. czy jest mozliwosc ze zostala ona wymieniona juz na powyzsza? Jak to sprawdzic? Jakiś czas temu podawałem(jest tu jeszcze kilku takich:wink:) linki kolegom na zagranicznych forach do patentu Jara, wiec prawdopodobieństwo ściągnięcia auta z pompa od 1.9 jest.
macisz12 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Kolega pisal o autoryzowanym serwisie wiec watpie ze trzymaja sie przepisu od jaro
griga-st Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Kolega pisal o autoryzowanym serwisie wiec watpie ze trzymaja sie przepisu od jaro Możesz mieć nawet pewność
MaciejK Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Panowie czy ktoś naprawiał pompę oleju u nich?? Ceny - FUTURUM Regeneracja pomp olejowych 2.0 TDI Ciekawi mnie co to jest ten zestaw naprawczy.
bigkaban Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Witam kupilem wlasnie BRE z 2005 roku wiec niby powinien juz dawno miec te przypadlosc.. silnik chodzi ladnie ale jak sprawdzic czy ktos to zmienial czy mnie czeka to w przyszlosci?? Drugie pytanie jade do ASO podaje numerki i mam wszystko co trzeba bez kombinacji?? czy cos jeszcze trzeba dokupic bo moze nie doczytalem??
H4mm3R Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Miska w dół wtedy wszystko sprawdzisz. ASO albo cały zestaw z allegro.
bigkaban Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Miska w dol.. wyglada mi to na to, ze musze sanki sciagnac zeby miske sciagnac?? dobrze widze czy jakos inaczej idzie to zrobic??
H4mm3R Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Można silnik delikatnie podnieść ale to trzeba mieć rozebrany przód.
niestandardowy Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Niekoniecznie Tomasz. ja u siebie w bpw unosilem silnik o okolo 10 cm. vez rozbietania. odkrecone poduszki i jazda
Roovie Opublikowano 1 Września 2013 Opublikowano 1 Września 2013 MODYFIKACJA PRZERÓBKA POMPA OLEJU AUDI VW 2.0 TDI (3459277592) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Rozkladam rece szukajac kogos kto mi zrobi swap pompy 400 € za to jeden mechanik chce a reszta tego sie nie chce podjac poniewaz sa to ''obce czesci" niby. Chce sie sam podjac tego, koles z allegro pow ze jest tam zalaczona instrukcja wymiany i w ogole ze wymiana jest prosta bo ten zestaw jest przygotowany tak ze po zdjeciu starej w te same miejsce na ten sam rozstaw srub wchodzi nowa i smok z miska tez pasuja tylko pozniej zaslepic ta dziure trzeba sruba m10 (trzeba nagwintowac tez ten otwor?) Jakie narzedzia beda mi potrzebne do wymiany ? Slyszalem ze jakies specjalistyczne cos do blokowania ...
griga-st Opublikowano 1 Września 2013 Opublikowano 1 Września 2013 400€ to masz jak za darmo.... Pomyśl, jak może trzymać się ta śruba? Oczywiście ze trzeba nagwintować. Chyba z pięćset razy w tym wątku pisze ze smok od 1,9 trzeba przyciąć z wysokości i w misce wyciąć wzmocnienie.
bigkaban Opublikowano 5 Września 2013 Opublikowano 5 Września 2013 400Euro wymiana sama czy z czesciami razem??
MaciejK Opublikowano 6 Września 2013 Opublikowano 6 Września 2013 Tak właśnie się zastanawiam czy przypadkiem poprzedni właściciel tego nie robił. Jak to sprawdzić??
macisz12 Opublikowano 6 Września 2013 Opublikowano 6 Września 2013 Zapytac poprzedniego właściciela albo zdjąć pokrywę tam gdzie jest uszczelniacz walu i zobaczyc jaka jest zebatka
MaciejK Opublikowano 6 Września 2013 Opublikowano 6 Września 2013 Zapytac poprzedniego właściciela albo zdjąć pokrywę tam gdzie jest uszczelniacz walu i zobaczyc jaka jest zebatka spytać poprzedniego właściciela raczej nie da rady. Co do zębatki to jaka powinna być żeby wiedzieć że jest ta prawidłowa??
macisz12 Opublikowano 6 Września 2013 Opublikowano 6 Września 2013 Jezeli jest pompa od 1, 9 to zebatka bedzie miala 19 zębów. Chyba ze ktos robil tylko imbus to trzeba zdjac miche. Jaki masz silnik? Blb?
MaciejK Opublikowano 6 Września 2013 Opublikowano 6 Września 2013 BPW 2006 więc raczej tu jeszcze nic nie poprawili. A jeśli ktoś robił imbus to po zaciągnięciu michy jak to poznać?
macisz12 Opublikowano 6 Września 2013 Opublikowano 6 Września 2013 Wiec pewnie jest napęd łańcuchowy a nie zębaty. Musisz rozebrać i ocenić.
MaciejK Opublikowano 6 Września 2013 Opublikowano 6 Września 2013 I na co patrzyć?? Kur.. czy to musi być takie skomplikowane?? P.S. Mam propozycję, może niech każdy forumowić zrzuci się po symboliczne 1zł i może uzbiera się na swapa pompy oleju Koledzy, pomóżmy sobie, dziś ty mi pomożesz jutro ja tobie. To tylko 1zł nikt nie zauważy tego wydatku. Pamiętajmy, warto pomagać
Rekomendowane odpowiedzi